Ухвала
від 22.02.2021 по справі 921/78/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22 лютого 2021 року м. ТернопільСправа №921/78/21 Господарський суд Тернопільської області

Суддя Гевко В.Л. розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач", п-т Злуки, буд.,2-В, м.Тернопіль, 46016

до відповідача: Комунального некомерційного підприємства "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради, вул.Робітнича, буд.1, смт.Товсте, Заліщицький р-н, Тернопільська область, 48630

про стягнення 379 398 грн 06 коп. заборгованості за електричну енергію

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач" звернувся до Господарського суду Тернопільської області з позовною заявою №955/08 від 17.02.2021 (вх.№86 від 17.02.2021) до відповідача - Комунального некомерційного підприємства "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради про стягнення 379 398 грн 06 коп. заборгованості за електричну енергію.

Відповідно до частин 1, 3 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження та позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно частини 3 статті 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши та оцінивши подану позовну заяву із долученими до неї додатками, суд приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування, склад учасників справи, приходить до висновку, що вказану справу за її суттю не можна зарахувати до малозначної чи справи незначної складності та її слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини 1 статті 176 ГПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Подана позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 162, 164, 172 ГПК України.

Керуючись статтями 12,162,164,172,174,176,234,247 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 23 березня 2021 року о 10 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 4, 5-й поверх.

4. Позивачу :

надати суду: - оригінал поштової квитанції про надіслання відповідачу - Комунальному некомерційному підприємству "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради, копії позовної заяви з додатками ;

надати суду та відповідачу у справі :

- заяви з процесуальних питань подання яких передбачено у підготовчому засіданні та докази у їх підтвердження (за наявності).

5. Відповідач вправі надати суду та іншим учасникам у справі :

- відповідно до статей 165, 178 ГПК України, відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали;

- заяви з процесуальних питань, подання яких передбачено у підготовчому засіданні.

6. Оскарження чи заперечення щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

7. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) з 22.02.2021.

8. Копію ухвали направити рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

- позивачу - Товариству з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач", п-т Злуки, буд.,2-В, м.Тернопіль, 46016;

- відповідачу: - Комунальному некомерційному підприємству "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради, вул.Робітнича, буд.1, смт.Товсте, Заліщицький р-н, Тернопільська область, 48630.

При направленні у судове засідання уповноважених представників учасників справи останнім мати при собі, відповідно до статті 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

Рекомендувати учасникам справи, з урахуванням правових позицій Президента України, ВРУ КМУ, РСУ, ВРП, щодо карантинних заходів:

- всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або іншими засобами дистанційного зв`язку;

- утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо);

- у приміщенні суду використовувати засоби індивідуального захисту.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке розміщене в виді програмного продукту на веб-сторінці vkz.court.gov.ua або в режимі відеоконференції в приміщенні суду, з урахуванням статті 197 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за Веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud5022/.

Суддя В.Л. Гевко

Дата ухвалення рішення22.02.2021
Оприлюднено23.02.2021
Номер документу95032517
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 379 398 грн 06 коп. заборгованості за електричну енергію

Судовий реєстр по справі —921/78/21

Рішення від 02.04.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Рішення від 02.04.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 22.02.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні