Ухвала
від 24.03.2021 по справі 921/78/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

24 березня 2021 року м. ТернопільСправа № 921/78/21 Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гевка В.Л. розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач", п-т Злуки, буд.,2-В, м.Тернопіль, 46016

до відповідача: Комунального некомерційного підприємства "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради, вул.Робітнича, буд.1, смт.Товсте, Заліщицький р-н, Тернопільська область, 48630

про стягнення 379 398 грн 06 коп. заборгованості за електричну енергію.

Суть справи.

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач" звернувся до Господарського суду Тернопільської області з позовною заявою №955/08 від 17.02.2021 (вх.№86 від 17.02.2021) до відповідача - Комунального некомерційного підприємства "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради про стягнення 379 398 грн 06 коп. заборгованості за електричну енергію.

Ухвалою суду від 22.02.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання на 23 березня 2021 року о 12 год. 30 хв.

У призначене судове засідання 23.03.2021 прибула представниця позивача, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

На запитання суду щодо наявності заяви про відвід судді чи інших заяв процесуального характеру, представниця заперечила.

Відповідач участі уповноваженого представника у судовому засіданні не забезпечив, проте надав суду Заяву (вих№16 від 25.02.2021(вх№1714 від 01.03.2021)) про визнання позову, у якій відповідач, керуючись ч. 1 ст. 191 ГПК України, повністю визнає заявлені позивачем вимоги і не заперечує проти ухвалення судом рішення про задоволення позову.

Також, керуючись ст. 42 ГПК України, відповідач просить розгляд справи № 921/78/21 проводити без участі його представника, за наявними в матеріалах справи документами.

Проте, відповідачем у поданій заяві не зазначено, чи відомі йому наслідки відповідних процесуальних дій, визначені статтею 191 ГПК України , у разі прийняття судом такої заяви та ухвалення рішення у справі.

Згідно пункту 7 частини 2 статті 223 ГПК України, у протоколі судового засідання зазначаються серед іншого ухвали суду, постановлені в судовому засіданні, не виходячи до нарадчої кімнати.

Відповідно до частини 4 статті 233 ГПК України ухвали суду, які оформлюються окремим документом, постановляються в нарадчій кімнаті, інші ухвали суд може постановити, не виходячи до нарадчої кімнати.

Із змісту частини 3 статті 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до пункту 1 частини 2 статті 46 Господарського процесуального кодексу України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) - на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно ч.1,2,4 статті 191 ГПК України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

З метою правильного і об`єктивного розгляду справи та надання сторонам, передбаченого статтями 42-46 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, суд ухвалив відкласти підготовче судове засідання на 02 квітня 2021 року о 12 год. 40 хв., про що судом постановлено ухвалу, не виходячи до нарадчої кімнати та без постановлення окремого процесуального документу.

Із змісту частин 2,3,4 статті 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

На підставі наведеного, керуючись статтями з 42 по 46,120,121,183,201,223,233,з 253 по 259 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Роз`яснити відповідачу про наслідки подання заяви про визнання позову у справі №921/78/21, відповідно ст. 46, ч.4 ст.191 ГПК України, а саме що:

- у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

2. Повідомити учасників справи про відкладення підготовчого судового засідання у справі №921/78/21 на 02 квітня 2021 року о 12 год. 40 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14 а, зал судових засідань № 4, 5-й поверх.

3. Оскарження чи заперечення щодо ухвали може бути подано з підстав та у порядку визначених статтями з 253 по 259 ГПК України.

4. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями) з 24.03.2021.

5. Копію ухвали направити рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

- позивачу - Товариству з обмеженою відповідальністю "Тернопільелектропостач", п-т Злуки, буд.,2-В, м.Тернопіль, 46016;

- відповідачу: - Комунальному некомерційному підприємству "Товстенська селищна лікарня" Товстенської селищної ради, вул.Робітнича, буд.1, смт.Товсте, Заліщицький р-н, Тернопільська область, 48630.

При направленні у судове засідання уповноважених представників учасників справи останнім мати при собі, відповідно до статті 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

Рекомендувати учасникам справи, з урахуванням правових позицій Президента України, ВРУ КМУ, РСУ, ВРП, щодо карантинних заходів:

- всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або іншими засобами дистанційного зв`язку;

- утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо);

- у приміщенні суду використовувати засоби індивідуального захисту.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення « EasyCon» , яке розміщене в виді програмного продукту на веб-сторінці vkz.court.gov.ua або в режимі відеоконференції в приміщенні суду, з урахуванням статті 197 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за Веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud5022/.

Суддя В.Л. Гевко

Дата ухвалення рішення24.03.2021
Оприлюднено29.03.2021
Номер документу95808735
СудочинствоГосподарське
Сутьвідмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд. З метою правильного і об`єктивного розгляду справи та надання сторонам, передбаченого статтями 42-46 ГПК України, рівного права на захист своїх прав та охоронюваних законом інтересів, суд

Судовий реєстр по справі —921/78/21

Рішення від 02.04.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Рішення від 02.04.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 22.02.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні