Ухвала
від 22.02.2021 по справі 280/1575/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

22 лютого 2021 рокуСправа № 280/1575/20 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Садовий І.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі

за позовною заявою: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 )

до Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд.164, код ЄДРПОУ 38731918)

про стягнення вихідної допомоги, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 16.07.2020 адміністративний позов ОСОБА_1 до Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації про стягнення вихідної допомоги задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації на користь ОСОБА_1 вихідну допомогу у розмірі середньомісячної заробітної плати - 27985 грн. 69 коп.

17.08.2020 рішення у справі №280/1575/20 набрало законної сили.

09.02.2021 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі (вх.№7846). В обґрунтування заяви вказано про неможливість виконання рішення по справі у зв`язку з ліквідацією боржника. Просить суд замінити сторону виконавчого провадження (боржника) - Департамент екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації її правонаступником - Департаментом захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації.

Ухвалою суду від 10.02.2021 заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі призначено до розгляду на 19.02.2021.

Представники сторін, належним чином повідомлені про дату, місце та час судового розгляду, в судове засідання не прибули, про причини неявки суд не повідомили.

Частиною 2 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, суд вважає за можливе провести судове засідання без участі учасників справи, за наявними у справі матеріалами.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів ч. 4 ст. 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, заяви, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв`язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити наступне.

Судом встановлено, що відповідно до Розпорядження голови Запорізької облдержадміністрації № 588 від 28.11.2019 Про зміну штатної чисельності структурних підрозділів обласної державної адміністрації прийнято рішення про припинення шляхом ліквідації з 01.02.2020 Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації, функції якого передано Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації.

Пунктом п`ятим цього розпорядження визначено, що права та обов`язки ліквідованого Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації зберігаються за Департаментом агропромислового розвитку та захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації.

01.09.2020 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис за № 1001031110011034378 про припинення юридичної особи Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації.

Розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації № 402 від 18.09.2020 Про зміну штатної чисельності структурних підрозділів обласної державної адміністрації перейменовано з 01.10.2020 Департамент агропромислового розвитку та захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації на Департамент агропромислового розвитку Запорізької обласної державної адміністрації; встановлено, що функції перейменованого Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля зберігаються за Департаментом агропромислового розвитку в частині виконання функцій щодо реалізації державної політики в сфері агропромислового комплексу (пункт 2 Розпорядження).

Пунктом 3 Розпорядження № 402 від 18.09.2020 голови Запорізької облдержадміністрації вирішено утворити з 01.10.2020 Департамент захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації як юридичну особу публічного права; встановлено що Департамент захисту довкілля здійснює функції, зокрема, щодо забезпечення реалізації державної політики у сферах охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів (земля, поверхневі та підземні води, атмосферне повітря, ліси, тваринний і рослинний світ, поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), екологічної безпеки, заповідної справи, формування, збереження та використання екологічної мережі; здійснення регулювання у сферах охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки, у сфері поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), організації, охорони і використання територій та об`єктів природно- заповідного фонду України, формування, збереження та використання екологічної мережі.

Відповідно до ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

При чому, за приписами ч.4 ст.379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи те, що Департамент захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації є правонаступником Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження по справі є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.241, 248, 376, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження (боржника) по справі №280/1575/20, - задовольнити.

Здійснити заміну сторони виконавчого провадження (боржника) у справі 280/1575/20 - Департамент екології та природних ресурсів Запорізької обласної державної адміністрації на його правонаступника - Департамент захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації (69107, м. Запоріжжя, пр-т. Соборний, буд.164, код ЄДРПОУ 43847544).

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення ухвали у повному обсязі.

Ухвала у повному обсязі виготовлена та підписана 22.02.2021.

Суддя І.В. Садовий

Дата ухвалення рішення22.02.2021
Оприлюднено23.02.2021
Номер документу95034665
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення вихідної допомоги

Судовий реєстр по справі —280/1575/20

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 31.03.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Рішення від 16.07.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні