Ухвала
від 23.02.2021 по справі 751/965/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/965/21

Провадження №1-кс/751/307/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2021 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

підозрюваного ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засіданні клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_4 про відсторонення підозрюваного від посади

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_6 про відсторонення підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від посади Вертіївського сільського голови, на строк 2 місяці.

Згідно доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги від 05.02.2021 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги у Чернігівській області призначено адвоката ОСОБА_7 для надання безоплатної вторинної допомоги затриманому ОСОБА_5 Доручення діяло протягом строку затримання та тримання особи під вартою.

Підозрюваний ОСОБА_5 у судовому засіданні заявив клопотання про розгляд клопотання з участю захисника ОСОБА_8 , з яким він обговорив питання укладення договору про правову допомогу, але насьогодні він знаходиться у м. Києві та не має можливості брати участь у цьому засіданні.

Прокурор заявив клопотання про призначення, на підставі ст. 53 КПК України, захисника на час проведення окремої процесуальної дії. Зазначив, що розгляд клопотання про відсторонення від посади на підставі ст. 156 КПК України розглядається не пізніше трьох днів з дня його надходження до суду.

Слідчий підтримав думку прокурора.

Вислухавши учасників кримінального провадження, вивчивши матеріали провадження, суд дійшов висновку, що клопотання прокурора про призначення захисника за призначенням підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 42 КПК України підозрюваний, обвинувачений має право на першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту - мати такі побачення без обмеження їх кількості й тривалості; на участь захисника у проведенні допиту та інших процесуальних дій; на відмову від захисника в будь-який момент кримінального провадження; на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених цим Кодексом та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, в тому числі у зв`язку з відсутністю коштів на її оплату.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 49 КПК України, суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні, якщо підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 КПК України, слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд залучають захисника для проведення окремої процесуальної дії в порядку, передбаченому ст. 49 цього Кодексу, виключно у невідкладених випадках, коли є потреба у проведенні невідкладеної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе.

Оскільки, підозрюваний ОСОБА_5 виявив бажання розглядати клопотання слідчого про відсторонення від посади з участю адвоката, з яким не встиг укласти договір про надання правової допомоги, відповідно до ст. 156 КПК України клопотання про відсторонення від посади розглядається не пізніше трьох днів з дня його надходження до суду, слідчий суддя вважає за необхідне призначити підозрюваному ОСОБА_5 захисника через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, на час проведення окремої процесуально дії.

На підставі викладеного, керуючись статтями 28, 42, 49, 53, 156 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити захисника для здійснення захисту підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за призначенням та забезпечити його прибуття в судове засідання на 25 лютого 2021 року на 11 год. 00 хв. в приміщення Новозаводського районного суду міста Чернігова (м. Чернігів, вул. Мстиславська, 17) для участі у кримінальному провадженні на час проведення окремої процесуальної дії.

Копію ухвали негайно направити в Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області для виконання.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення23.02.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу95091727
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про відсторонення від посади

Судовий реєстр по справі —751/965/21

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Заболотний В. М.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 23.02.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні