Ухвала
від 26.02.2021 по справі 243/1659/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження № 1-кс/243/284/2021

Номер справи № 243/1659/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

«26» лютого 2021 року Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , розглянувши Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020051720000025 від 28 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про продовження строку досудового розслідування,

В С Т А Н О В И В:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшло Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , з Клопотанням, узгодженим з прокурором, про продовження строку досудового розслідування.

Згідно з Клопотанням, досудовим розслідуванням встановлено, що тендерним комітетом КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська»» за результатами проведеної закупівлі робіт з реконструкції головного корпусу КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» за адресою: Донецька область, м. Святогірськ, вулиця Молодіжна, 66 укладено Договір підряду № 0627/7 від 27 червня 2017 року на суму 1497409 гривень та Договір підряду № 0303-3 від 03 березня 2017 року на суму 1486996,80 грн. Так, під час вивчення вказаної інформації виявлені можливі ознаки кримінального правопорушення в діях посадових осіб Комунального некомерційного підприємства «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» (код ЕДРПОУ 25759269).

При проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні були виконані наступні слідчі та процесуальні дії:

- 06 березня 2020 року направлено Запит головному лікарю Комунальної лікувально-профілактичної установи «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» з метою з`ясування на підставі якої проекто-кошторисної документації виконувались роботи за договорами підрядів та надання відповідної документації;

- 06 березня 2020 року отримано Відповідь на запит від Комунального некомерційного підприємства «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська»;

- 27 березня 2020 року направлено Запит до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області;

- 22 квітня 2020 року отримано Відповідь на запит від слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області;

- 02 квітня 2020 року направлено Запит до слідчого управління фінансового розслідування ГУ ДФС у м. Києві - на теперішній час відповідь не надійшла;

- 23 лютого 2021 року повторно направлено Запит до слідчого управління фінансового розслідування ГУ ДФС у м. Києві.

Посилаючись на те, що для повного, всебічного та неупередженого розслідування, необхідно долучити до матеріалів кримінального провадження Відповідь на запит зі слідчого управління фінансового розслідування ГУ ДФС у м. Києві для з`ясування де на даний час знаходяться документація КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська», тому завершити досудове розслідування неможливо у встановлені строки, слідчий просить продовжити строк

досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні до шести місяців.

Слідчий СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 була належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду Клопотання. До суду надала Заяву з проханням розглядати Клопотання за її відсутності та задовольнити його.

Прокурор Слов`янської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_4 був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду клопотання. До суду надав Заяву з проханням розглядати клопотання за його відсутності та задовольнити його.

Дослідивши документи, що додані до Клопотання, слідчий суддя вважає, що подане Клопотання підлягає задоволенню.

Положенням ч. 1 ст. 294 КПК України передбачено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити в строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 ч. 2 ст. 219 цього Кодексу.

Положенням ч. 1 ст. 295-1 КПК України визначено, що у випадках, передбачених ст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Положенням п. 2 ч. 1 ст. 219 КПК України передбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особи про підозру становить дванадцять місяців у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

За змістом ч. 2 ст. 295-1 КПК України у клопотанні про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особи про підозру зазначаються: найменування (номер) кримінального провадження; всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; обставини, що перешкоджали здійснити інші необхідні процесуальні дії раніше; строк, необхідний для проведення або завершення процесуальних дій та інші відомості, що обґрунтовують необхідність продовження строку досудового розслідування. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

З матеріалів, доданих до Клопотання, вбачається, що Відділом поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, проводиться досудове розслідування, з якого вбачається, що тендерним комітетом КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська»» за результатами проведеної закупівлі робіт з реконструкції головного корпусу КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» за адресою: Донецька область, м. Святогірськ, вулиця Молодіжна, 66 укладено Договір підряду № 0627/7 від 27 червня 2017 року на суму 1497409 гривень та Договір підряду № 0303-3 від 03 березня 2017 року на суму 1486996,80 грн. Так, під час вивчення вказаної інформації виявлені можливі ознаки кримінального правопорушення в діях посадових осіб Комунального некомерційного підприємства «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» (код ЕДРПОУ 25759269)

За зазначеним фактом 28 лютого 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (ЄРДР № 42020051720000025 від 28 лютого 2020 року).

Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, є нетяжким злочином, тому згідно положень ст. 219 КПК України строк досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні становить дванадцять місяців з моменту внесення відомостей до Єдиного реєструдосудових розслідувань і до дня повідомлення особи про підозру.

Таким чином, строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42020051720000025 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28 лютого 2020 року спливає 28 лютого 2021 року.

Таким чином, завершити досудове розслідування до 28 лютого 2021 року не є можливим, так як у кримінальному провадженні необхідно долучити до матеріалів кримінального провадження Відповідь на запит зі слідчого управління фінансового розслідування ГУ ДФС у м. Києві для з`ясування, де на даний час знаходяться документація КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська».

Клопотання було подане слідчим до канцелярії Слов`янського міськрайонного суду Донецької області 24 лютого 2021 року з дотриманням встановленого законом строку.

Проаналізувавши доводи слідчого, викладені у клопотанні щодо об`єктивної неможливості закінчення досудового розслідування, слідчий суддя зазначає, що орган досудового розслідування має встановити місцезнаходження документації КЛПУ «Обласний госпіталь для ветеранів війни м. Святогірська» та допитати осіб, які є свідками вище вказаного кримінального правопорушення, після чого провести інші слідчі (розшукові) дії, в яких виникне потреба.

Положенням ч. 4 ст. 294 КПК України передбачено, що строк розслідування злочину має бути продовжений до трьох місяців, якщо його неможливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців - внаслідок особливої складності провадження.

Частиною 2 ст. 295-1 КПК України передбачено, що слідчий та прокурор зобов`язані зазначити у відповідному клопотанні найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування.

З наданих матеріалів слідчим суддею встановлено, що досудове розслідування здійснюється Слов`янським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області з 28 лютого 2020 року, слідчим наведено відомостей щодо особливої складності провадження, тому слідчий суддя приходить до переконання про необхідність задоволення Клопотання слідчого та продовження строку досудового розслідування строком до шести місяців.

Слідчий суддя вважає, що протягом шести місяців орган досудового розслідування спроможний завершити досудове розслідування і саме такий строк необхідний для проведення слідчих і процесуальних дій, які вимагають додаткового часу.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 219, 294, 295-1 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Відділу поліції № 4 Краматорського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020051720000025 від 28 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про продовження строку досудового розслідування задовольнити.

Продовжити строкдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні за № 42020051720000025, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28 лютого 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, до шести місяців, а саме до 26 серпня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано у нарадчій кімнаті в єдиному екземплярі.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу95185355
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —243/1659/21

Ухвала від 25.01.2022

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мінаєв І. М.

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні