Ухвала
від 02.03.2021 по справі 463/12141/20
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/12141/20

Провадження №2/463/627/21

УХВАЛА

про проведення підготовчого засідання у режимі відеоконференції

02 березня 2021 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Стрепко Н.Л., розглянувши заяву начальника відділу по роботі з непрацюючими активами Акціонерного товариства Полтава-банк Шафрановського Юрія Петровича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства Полтава-банк , третя особа: ОСОБА_2 про визнання договору частково недійсним, -

в с т а н о в и в:

позивач звернувся до суду з позовом, відповідно до якого просить застосувати наслідки нікчемності положення абзацу 1 пункту 7.6 Кредитного договору №18 від 18 жовтня 2016 року, що укладений між Публічним акціонерним товариством Полтава-банк та ОСОБА_1 , а також положення абзацу 1 пункту 8.6 цього договору в новій редакції від 9 лютого 2018 року; вважати оплату комісій загальною сумою 10 900,00 грн (десять тисяч дев`ятсот гривень 00 копійок), а саме згідно квитанцій від 28 жовтня 2016 року №945 в сумі 300,00 грн, №950 в сумі 5300,00 грн, №955 в сумі 5300,00 грн, зарахуванням основного грошового зобов`язання згідно Кредитного договору №18 від 18 жовтня 2016 року, що укладений між Публічним акціонерним товариством Полтава-банк та ОСОБА_1 ; зобов`язати Акціонерне товариство Полтава-банк повідомити ОСОБА_1 про сукупну вартість споживчого кредиту та реальну процентну ставку у формі таблиці, що наведена у додатку №2 до Правил розрахунку банками України загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит, які затверджені постановою Правління Національного банку України від 8 червня 2017 року №49 в редакції станом на 9 лютого 2018 року, із врахуванням сплачених 28 жовтня 2016 року комісій у сумі 10900,00 грн зарахуванням основного грошового зобов`язання та усіх оплат позичальника до дня здійснення Акціонерним товариством Полтава-банк повідомлення.

Матеріали позову надійшли до Личаківського районного суду м. Львова 16 грудня 2020 року.

Ухвалою суду від 21 грудня 2020 року було прийнято справу до розгляду, відкрито загальне провадження у справі та з метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі.

20 січня 2021 року на адресу суду надійшов відзив голови правління АТ Полтава-банк Переверезева В.С. відповідно до якого просить відмовити в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 в повному обсязі.

Також разом з відзивом 20 січня 2021 року на адресу суду надійшла заява голови правління АТ Полтава-банк Переверезева В.С., відповідно до якого просив постановити ухвалу про участь представника АТ Полтава-банк Шафрановського Ю.П. у судовому засіданні у даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та цифрового підпису через онлайн сервіс відеозв`язку EasyCon .

Ухвалою суду від 16 лютого 2021 року в задоволенні заяви представника відповідача АТ Полтава-банк - голови правління Переверезева В.С. відмовлено у зв`язку з неможливістю Шафрановського Ю.П. відповідно до доданих до клопотання документів бути представником банку під час розгляду даної справи.

26 лютого 2021 року на адресу суду надійшла заява начальника відділу по роботі з непрацюючими активами АТ Полтава-банк Шафрановського Ю.П., відповідно до якого просить постановити ухвалу про участь відповідача АТ Полтава-банк в його особі у судовому засіданні, яке відбудеться 15 березня 2021 року у даній справі, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та цифрового підпису через онлайн сервіс відеозв`язку EasyCon у зв`язку з ситуацією в країні, пов`язаною з обмежувальними карантинними заходами, а також обмеженнями у доступі до приміщення суду.

Оглянувши матеріали справи та заяви, суд приходить до наступного.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему, як це визначено ч. 3 ст. 212 ЦПК України.

Зокрема частиною 4 ст. 212 ЦПК України визначено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник. Частиною 2 даної статті передбачено, що особи, що не є адвокатами можуть бути представниками лише під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах, тобто справах що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження. Нормами даної статті не передбачено можливості особи, що не є адвокатом, бути представником у справах загального позовного провадження.

Водночас ч. 3 ст. 58 ЦПК України визначено, що юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Як вбачається з долучених до заяви додатків Шафрановський Ю.П. є начальником відділу по роботі з непрацюючими активами АТ Полтава-банк та відповідно до Витягу з Положення про відділ по роботі з непрацюючими активами АТ Полтава-банк , затвердженого рішенням Наглядової Ради АТ Полтава-банк (протокол засідання наглядової ради від 26 січня 2021 року №6), має право представляти інтереси АТ Полтава-банк в загальних судах, відтак останній може представляти інтереси АТ Полтава-банк під час розгляду даної справи в порядку самопредставництва юридичної особи.

Таким чином, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість стороні відповідача у даній справі в особі начальника відділу по роботі з непрацюючими активами АТ Полтава-банк Шафрановського Ю.П. приймати участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon .

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 58, 212, 353 ЦПК України, суд -

ухвалив:

заяву начальника відділу по роботі з непрацюючими активами Акціонерного товариства Полтава-банк Шафрановського Юрія Петровича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства Полтава-банк , третя особа: ОСОБА_2 про визнання договору частково недійсним призначене на 15 березня 2021 року на 12 годину 30 хвилин, а також наступні засідання у даній справі, у разі призначення таких, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon .

Особою, яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою інтернет-сервісу EasyCon є представник відповідача - начальник відділу по роботі з непрацюючими активами Акціонерного товариства Полтава-банк Шафрановський Юрій Петрович, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon , за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повне найменування (ім`я) учасників справи та їх місце проживання (місцезнаходження):

Позивач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідач: Акціонерне товариство Полтава-банк , місцезнаходження: 36000, м. Полтава, вул. Пилипа Орлика, 40А, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 09807595.

Третя особа: ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової кратки платника податків НОМЕР_2 .

Суддя: Стрепко Н.Л.

Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено03.03.2021
Номер документу95256086
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору частково недійсним

Судовий реєстр по справі —463/12141/20

Рішення від 29.12.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні