Ухвала
від 04.03.2021 по справі 639/7554/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/7554/20

Провадження №2/639/404/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2021 року Жовтневий районний суд м. Харкова у складі

головуючого судді - Баркової Н.В.,

за участю секретаря - Волкової С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС про захист прав споживачів та визнання недійсним кредитного договору, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до відповідача ТОВ Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС , в якій просить суд визнати недійсним Договір про споживчий кредит №54760 від 28.07.2020 року.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Харкова від 27.11.2020 року прийнято позов до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС про захист прав споживачів та визнання недійсним кредитного договору. Призначено судове засідання.

Разом з тим, до початку судового засідання представник відповідача ТОВ Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС подав відзив на позов. Також від відповідача ТОВ Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС надійшла зустрічна позовна заява до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором.

У судове засідання 04.03.2021 року учасники справи не з`явилися, повідомлені про дату, час та місце судового засідання належним чином. Позивач ОСОБА_1 та представник відповідача ТОВ Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС надали письмові заяви, в яких просили розглянути вищевказану цивільну справу у їх відсутність.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у відповідності до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України , судом не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали справи та матеріали зустрічного позову, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно зі ст. 194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу. До зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу. Зустрічна позовна заява, подана з порушенням вимог частин першої та другої статті 193 цього Кодексу, ухвалою суду повертається заявнику. Копія зустрічної позовної заяви долучається до матеріалів справи.

В даному випадку зустрічний позов подано з додержанням загальних правил пред`явлення позову, він відповідає вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Разом з тим, згідно з ч.ч. 3, 4 ст.193 ЦПК України, вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Оскільки первісний позов та зустрічний позов взаємопов`язані, випливають з одних правовідносин, суд вважає за необхідне об`єднати в одне провадження вимоги за зустрічним та первісним позовом, прийнявши до спільного розгляду з первісним позовом зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором.

У зв`язку з прийняттям зустрічного позову до спільного розгляду разом з первісним позовом, суд вважає за необхідне на підставі ч.ч. 3, 4 ст.193 ЦПК України перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне роз`яснити учасникам справи права та обов`язки щодо подачі заяв по суті справи у зв`язку з прийняттям зустрічного позову.

Керуючись ст. ст. 175-177, 193, 194, 197-200, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором - прийняти до спільного розгляду з первісним позовом.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС про захист прав споживачів та визнання недійсним кредитного договору та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором - призначити до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС про захист прав споживачів та визнання недійсним кредитного договору та зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія КРЕДІПЛЮС до ОСОБА_1 про стягнення боргу за кредитним договором на 11 годин 00 хвилин 20.04.2021 року

Направити позивачу копію зустрічного позову.

Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом у 15-денний строк з дня вручення копії зустрічного позову надіслати одночасно:

Суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

Позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити позивачу та відповідачу, що вони мають право подати відповідь на відзив та заперечення на відповідь на відзив у передбаченому законом порядку в 15-денній строк з дня отримання відповідної заяви по суті справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 04.03.2021 року.

Суддя Н. В. Баркова

Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено05.03.2021
Номер документу95318024
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —639/7554/20

Рішення від 30.08.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Рішення від 30.08.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні