Ухвала
від 04.03.2021 по справі 947/6458/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/6458/21

Провадження № 1-кс/947/3080/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.03.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання т.в.о. старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження №12021160000000317 від 11.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, до СУ ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що невстановлені особи у період часу з 2016 по 2020 роки, шляхом зловживання довірою заволоділи майном ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» (ЄДРПОУ 40926900), тим самим спричинивши Товариству матеріальний збиток в особливо великому розмірі.

В ході проведення досудового розслідування проведено допит представника ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» - ОСОБА_5 , в ході чого встановлено, що вказане Товариство створене та зареєстроване на території України у місті Одесі у 2016 році Вігбі Сабіром (засновник Товариства). Метою здійснення діяльності підприємства було отримання прибутку від продажу автозапчастин. Товариство самостійно імпортувало в Україну товари (автозапчастини) від іноземних контрагентів, що підтверджується вантажно-митними деклараціями. Також підприємством укладалися договори та отримувалися автозапчастини іноземного виробництва від інших суб`єктів господарської діяльності в Україні. З моменту створення Товариства директором була призначена ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), яку призначив ОСОБА_7 . На прохання останньої, ОСОБА_8 було проінвестовано для розвитку вказаного підприємства у період часу з 2016 року по 2020 рік приблизно 600 тисяч доларів США, які повинні були використовуватись за призначенням, тобто для здійснення господарської діяльності підприємства. Крім цього, частина з вказаних грошових коштів була використана для збудування складського приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:03:001:0010). Оскільки ВігбіСабір є громадянином іншої держави, на якого розповсюджується мораторій на землю, то вказана земельна ділянка площею 0,15 га була зареєстрована 11.06.2020 на праві власності (спільної) на ОСОБА_6 та ОСОБА_9 . Крім того, всі товари, належні ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», реалізуються на точках продажу, а саме в двох контейнерах № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 на авторинку «Куяльник» розташованому в с. Латівка Біляєвського р-ну Одеської області, в контейнері № НОМЕР_4 на ринку автозапчастин «Успіх», розташованому в м. Одеса, та за допомогою платформи інтернет сайту www.autoformat.com.ua.

Рішенням учасника Товариства № 1/06-20 від 11.06.2020, ОСОБА_10 включено до складу осіб, які можуть вчиняти дії від імені ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» без довіреності, в тому числі підписувати договори. Засновник Товариства ОСОБА_11 попросив директора Товариства ОСОБА_6 надати для фінансово-правового аналізу бізнесу всі договори, бухгалтерські виписки та правовстановлюючі документи на майно і товари, придбані за його кошти та провести інвентаризацію товару. Проте остання, на вимогу ОСОБА_11 без поважних причин ніяких документів не надала, а натомість подала заяву про звільнення її з посади директора товариства.

Рішенням Учасника № 4/09-20 від 14.09.2020 Вігбі Сабір звільнив ОСОБА_6 з посади директора Товариства, ставши сам директором і зобов`язав її протягом 10 (десяти) робочих днів з дати звільнення передати йому фінансово-господарські документи Товариства за 2016-2020 роки, договори, матеріальні цінності та ключі від господарських приміщень, які використовуються ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» в господарській діяльності підприємства. Даний протокол був отриманий особисто ОСОБА_6 , і саме нею було подано картку для проведення реєстраційних змін підприємства. Однак, ні документи, ні товари, ні ключі від приміщень йому передані не були по теперішній час, що свідчить про здійснення останньою дій, спрямованих на заволодіння майном та коштами підприємства.

В подальшому, товари, які було придбано Товариством та наявні на складі та в контейнерах, ОСОБА_6 , ОСОБА_9 та інші особи під їх керівництвом продовжили продавати на сайті: www.autoformat.com.ua через осіб, які ОСОБА_6 представляла ОСОБА_11 працівниками підприємства, однак, як з`ясувалось, ніколи не перебували у трудових відносинах з ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС». Зазначеними особами були ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ОСОБА_15 (РНОКПП НОМЕР_8 ), ОСОБА_16 (РНОКПП НОМЕР_9 ).

Ставши директором Товариства, Вігбі Сабір отримав банківські виписки по рахунку та з`ясував, що контрагентами підприємства були лише зазначені особи, що стало наслідком неотримання доходу Товариством, заподіяння збитків Товариству та заволодіння його майном.

Так як інвентаризація товару здійснена не була, ОСОБА_11 відмовив ОСОБА_9 в поставці товару, після чого відносини між ними стали неприязними, звіти, інформація щодо товарів та кошти від їх продажу перестали надходити взагалі.

Задля встановлення кількості залишкового товару, належного Товариству, ОСОБА_8 було подано заяву до ДП «ЦЕНТР КОМПЕТЕНЦІЇ АДРЕСНОГО ПРОСТОРУ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ» КОНЦОРСІУМУ «УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ПІДТРИМКИ НОМЕРІВ І АДРЕС», з метою дослідження веб-сторінки платформи інтернет сайту www.autoformat.com.ua, яке, в свою чергу, надало звіт за результатами проведеної фіксації і дослідження змісту веб-сторінок, яким зафіксовано наявність товарів на складах.

Окрім цього, представником ОСОБА_11 ОСОБА_5 неодноразово було запропоновано ОСОБА_6 , після її звільнення, добровільно повернути товари, фінансово-господарські документи Товариства, договори, матеріальні цінності та ключі від господарських приміщень, які використовуються ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» в господарській діяльності. Зазначена письмова вимога 19.01.2021 була направлена на адресу ОСОБА_6 . Проте, по теперішній час зазначені вимоги ОСОБА_6 не виконані.

Враховуючи, що на даний час у слідства недостатньо доказів для притягнення винної особи до кримінальної відповідальності за скоєння вищевказаного злочину, необхідність отримання додаткових речових доказів, які самостійно, або в сукупності з іншими доказами, мають важливе значення для встановлення всіх обставин вчиненого злочину, а також те, що особа продовжує здійснювати свою протиправну діяльність, вбачається, що відомості про вчинений злочин неможливо отримати в іншій спосіб, крім як шляхом проведення огляду.

Враховуючи обставини вчиненого кримінального правопорушення, у слідства є достатньо підстав вважати, що за адресою: АДРЕСА_2 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:01:003:0165), можуть знаходитись товари, належні ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», речі, предмети, документи, що стосуються господарської діяльності ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС»,чорнові записи, тощо, які можуть свідчити про злочинну діяльність ОСОБА_6 , ОСОБА_9 та інших осіб, а також електронні носії інформації, комп`ютерна техніка (системні блоки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі) та мобільні гаджети (планшети, тощо), які можуть містити інформацію, що має ключове значення для доказування в рамках зазначеного кримінального провадження. Речі і документи, які планується вилучити, дозволять встановити фактичні обставини вчинення кримінального правопорушення та встановити коло усіх осіб, причетних до його скоєння.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав в повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч.ч. 1,2ст. 237 КПК Україниогляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення огляду об`єкту нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:01:003:0165), можуть бути виявленні та зафіксовані сліди кримінального правопорушення, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а також речі та документи, які належать ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» та стосуються фінансово-господарської діяльності підприємства, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 03.03.2021, об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_3 , а саме нежитлові будівлі (цілісний майновий комплекс авторинку), на праві приватної власності належить ТОВ «Авторинок «Куяльник» (ЄДРПОУ 37410839).

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна від 03.03.2021 року, відомості щодо права власності на майно за адресою: Одеська область, Біляївський район, сільська рада Августівська, Живахова Гора, 1, приміщення №732 відсутні.

Згідно витягу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна від 03.03.2021 року, відомості щодо права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 5121080300:01:003:0165 відсутні. Разом з тим, як вбачається з інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, земельна ділянка з кадастровим номером 5121080300:01:003:0165 розташована за адресою: Одеська область, Біляївський район, сільська рада Августівська, Живахова Гора, 1-Ж, та на праві власності належить ТОВ «Авторинок «Куяльник».

На підставі вищевикладеного, враховуючи обґрунтованість клопотання сторони обвинувачення, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та, таким чином, забезпечення подальшого проведення необхідних слідчих дій в рамках даного кримінального провадження, а також в цілях забезпечення повноти, всебічності та об`єктивності досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання т.в.о. старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження №12021160000000317 від 11.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати т.в.о. старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 або слідчим, які перебувають в групі слідчих по кримінальному провадженню №12021160000000317 від 11.02.2021, прокурорам, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному провадженні, дозвіл на проведення огляду житла чи іншого володіння особи, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , контейнер № НОМЕР_3 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:01:003:0165), на праві приватної власності належить ТОВ «Авторинок «Куяльник», з метою виявлення та фіксації речей, предметів, документів, належних ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», документів, що стосуються господарської діяльності ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», чорнових записів, тощо, які можуть свідчити про злочинну діяльність ОСОБА_6 , ОСОБА_9 та інших осіб, а також електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки (системні блоки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі) та мобільні гаджети (планшети, тощо), які можуть містити інформацію, що має ключове значення для доказування в рамках зазначеного кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95350697
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/6458/21

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні