Ухвала
від 11.06.2021 по справі 947/6458/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/6458/21

Провадження № 1-кс/947/7731/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.06.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження №12021160000000317 від 11.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, до СУ ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що невстановлені особи у період часу з 2016 по 2020 роки, шляхом зловживання довірою заволоділи майном ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» (ЄДРПОУ 40926900), тим самим спричинивши Товариству матеріальний збиток в особливо великому розмірі.

В ході проведення досудового розслідування проведено допити представника ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» - ОСОБА_5 , засновника вказаного Товариства ОСОБА_6 , в ході чого встановлено, що вказане Товариство створене та зареєстроване на території України у місті Одесі у 2016 році ОСОБА_7 . Метою здійснення діяльності підприємства було отримання прибутку від продажу автозапчастин. Товариство самостійно імпортувало в Україну товари (автозапчастини), що підтверджується вантажно-митними деклараціями. З моменту створення Товариства директором була призначена ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_1 ). На прохання останньої, для розвитку вказаного підприємства, ОСОБА_7 було про інвестовано у період часу з 2016 року по 2020 рік приблизно 600 тисяч доларів США, які повинні були використовуватись за призначенням, тобто для здійснення господарської діяльності підприємства. Крім цього, частина з вказаних грошових коштів була використана для збудування складського приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:03:001:0010). Оскільки ОСОБА_9 є громадянином іншої держави, на якого розповсюджується мораторій на землю, то вказана земельна ділянка площею 0,15 га була зареєстрована на праві власності (спільної) на ОСОБА_10 , яка є рідною сестрою ОСОБА_8 , та останню. Крім того, всі товари, належні ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», реалізовувались і реалізуються на точках продажу, а серед яких в контейнері АДРЕСА_2 .

В подальшому на прохання засновника Товариства ОСОБА_11 надати директором Товариства ОСОБА_8 для фінансово-правового аналізу бізнесу всі договори, бухгалтерські виписки та правовстановлюючі документи на майно, Акт інвентаризації товару, остання, без поважних причин ніяких документів не надала, а натомість подала заяву про звільнення її з посади директора товариства.

Рішенням Учасника № 4/09-20 від 14.09.2020 ОСОБА_9 звільнив ОСОБА_8 з посади директора Товариства, ставши сам директором і зобов`язав її протягом 10 (десяти) робочих днів з дати звільнення передати йому фінансово-господарські документи Товариства за 2016-2020 роки, договори, матеріальні цінності та ключі від господарських приміщень, які використовуються ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» в господарській діяльності підприємства. Даний протокол був отриманий особисто ОСОБА_8 , і саме нею було подано картку для проведення реєстраційних змін підприємства. Однак, ні документи, ні товари, ні ключі від приміщень йому передані не були по теперішній час, що свідчить про здійснення останньою дій, спрямованих на заволодіння майном та коштами підприємства.

Задля встановлення кількості залишкового товару, належного Товариству, ОСОБА_7 було подано заяву до ДП «ЦЕНТР КОМПЕТЕНЦІЇ АДРЕСНОГО ПРОСТОРУ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ» КОНЦОРСІУМУ «УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ПІДТРИМКИ НОМЕРІВ І АДРЕС», з метою дослідження веб-сторінки платформи інтернет сайту www.autoformat.com.ua, яке, в свою чергу, надало звіт за результатами проведеної фіксації і дослідження змісту веб-сторінок, яким зафіксовано наявність товарів на складах.

Окрім цього, представником ОСОБА_11 ОСОБА_5 неодноразово було запропоновано ОСОБА_8 , після її звільнення, добровільно повернути товари, фінансово-господарські документи Товариства, договори, матеріальні цінності та ключі від господарських приміщень, які використовуються ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» в господарській діяльності. Зазначена письмова вимога 19.01.2021 була направлена на адресу ОСОБА_8 ,проте, по теперішній час зазначені вимоги ОСОБА_8 не виконані.

Для додаткового підтвердження належності товару ОСОБА_11 , за участю останнього оглянуто належну йому електронну пошту, де міститься переписка з адресатами, зазначеними як ОСОБА_8 та ОСОБА_10 , які звітували про отримання товару, продажу, прибутку.

Під час досудового розслідування проведено огляд магазину № НОМЕР_2 , розташованого на авторинку «Куяльник» Біляєвського району Одеської області, де виявлено авто-товари, які співпадають за найменуванням з товару, вказаного у наданих потерпілим товаро-транспортних накладних, присутня в магазині ОСОБА_10 (рідна сестра ОСОБА_8 ) документів, щодо придбання виявленого товару не надала, зазначивши про їх придбання на ринку без оформлення документів.

В подальшому також проведено огляд складу, розташованого по АДРЕСА_1 , який виявився майже порожнім, однак було виявлено частину авто-товарів, які співпадають за найменуванням з товаром, вказаного у наданих потерпілим ОСОБА_11 товаро-транспортних накладних. Натомість присутня власник домоволодіння ОСОБА_10 документів, щодо придбання виявленого товару не надала, зазначивши про їх придбання на ринку без оформлення документів.

Відсутність більшості товару на складі пояснюється тим, що ОСОБА_8 та ОСОБА_12 встигли організувати вивезення товару із вказаного складу в інше місце, з метою його переховування та подальшої незаконної реалізації, без відома ВігбіСабіра.

Так, в ході допиту в якості свідка ОСОБА_13 , яка є представником за довіреністю ОСОБА_11 , вказала, що нею особисто встановлено, що автозапчастини до контейнера № НОМЕР_2 на авторинку «Куяльник» після 16.03.2021 доставляють як і раніше, на автомобілі «Тойота Hiace» (мікроавтобус) державний номер НОМЕР_3 з логотипом на кузові «TEIKIN», однак завантажують автомобіль автозапчастинами з поряд розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , тобто із сусідньої з колишнім складом будівлі.

На теперішній час для підтвердження або спростування документально факту заволодіння майном (автотоваром) ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», спричинення матеріального збитку, винесено постанову про призначення судово-економічної експертизи, для проведення якої необхідно встановити та здійснити облік з подальшою ідентифікацією товару, який може зберігатися на складі за адресою: АДРЕСА_1 .

В зв`язку з тим, що ОСОБА_11 є єдиним агентом та дистриб`ютором на території України бренда «Teikin», з метою визначення вартості наявної товарної продукції та вартості відсутнього майна ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС», поставленого у період з 01.01.2019 по 31.12.2020, необхідні спеціальні знання винесено постанову про призначення судової товарознавчої експертизи, тому є необхідність у огляді автозапчастин, які можуть зберігатися на складі за адресою: Одеська область, Біляєвський район, с. Латівка, вул. Л.Українки, 22.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав в повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч.ч. 1,2ст. 237 КПК Україниогляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення огляду об`єкту нерухомого майна, розташованого за адресою: Одеська область, Біляївський район, с. Латівка, вул. Лесі Українки, 22 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:03:001:0191), можуть бути виявленні та зафіксовані сліди кримінального правопорушення, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а також речі та документи, які належать ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» та стосуються фінансово-господарської діяльності підприємства, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Крім того, в рамках кримінального провадження була призначена судово-економічна експертиза, для проведення якої необхідно встановити та здійснити облік з подальшою ідентифікацією товару, який може зберігатися на складі за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:03:001:0191), на праві приватної власності належить ОСОБА_14 .

На підставі вищевикладеного, враховуючи обґрунтованість клопотання сторони обвинувачення, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та, таким чином, забезпечення подальшого проведення необхідних слідчих дій в рамках даного кримінального провадження, а також в цілях забезпечення повноти, всебічності та об`єктивності досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження №12021160000000317 від 11.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати старшого слідчому в ОВССУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 або слідчим, які перебувають в групі слідчих по кримінальному провадженню №12021160000000317 від 11.02.2021, прокурорам, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному провадженні,дозвіл на проведення огляду житла чи іншого володіння особи, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер земельної ділянки 5121080300:03:001:0191), з метою виявлення товару, речей належних ТОВ «ЕКО АВТО ПАРТС» та ФОП ОСОБА_11 , які можуть свідчити про злочинну діяльність невстановлених осіб, та збереження майна потерпілого.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97606956
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/6458/21

Ухвала від 11.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні