Ухвала
від 04.03.2021 по справі 235/1358/21
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/235/834/21

Справа № 235/1358/21

У Х В А Л А

про забезпечення позову

04 березня 2021 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Хмельова С.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник адвокат Крайній Олександр Вікторович, про забезпечення позову у справі за позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Мілоан , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клименко Роман Васильович, про захист прав споживачів, визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та скасування постанови про звернення стягнення на доходи боржника,

В С Т А Н О В И В :

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник адвокат Крайній Олександр Вікторович, до Товариства з обмеженою відповідальністю Мілоан , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Клименко Роман Васильович, про захист прав споживачів, визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та скасування постанови про звернення стягнення на доходи боржника.

Разом з позовною заявою позивачем надано заяву про забезпечення позову, яка обґрунтована тим, що утримання за оспорюваним виконавчим написом нотаріуса проводиться за місцем роботи позивача з жовтня 2020 року.

Позивач вважає, що не вжиття заходів забезпечення позову може ускладнити поновлення її порушених чи оспорюваних прав, за захистом яких вона звернулася до суду.

Просить забезпечити позов шляхом зупинення стягнення у виконавчому провадженні №62915676 за виконавчим написом №12837, вчиненим приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай Олегом Станіславовичем 20.07.2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Мілоан заборгованості в загальному розмірі 38200,00грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтю 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову, захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Згідно з ч. 2 ст. 149 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

У заяві позивача про забезпечення позову вказано як причини, у зв`язку з якими потрібно забезпечити позов, так і обґрунтовано необхідність їх вжиття, як це передбачено ст. 151 ЦПК України.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 150 ЦПК України позов забезпечується зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Виходячи із специфіки вказаного виду забезпечення позову підставою для його застосування є оскарження боржником виконавчого документа.

Законодавець визначив, що саме по собі оскарження виконавчого документа свідчить про існування реальної загрози невиконання чи утруднення виконання можливого рішення про задоволення позову, а тому передбачив можливість зупинення стягнення за таким виконавчим документом як вид забезпечення позову.

Отже, оскільки невжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі оскаржуваного виконавчого напису нотаріуса може ускладнити ефективний захист позивачем своїх прав у випадку фактичного виконання виконавчого напису, до вирішення справи по суті стягнення на підставі оспорюваного виконавчого напису слід зупинити.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що вимоги щодо зупинення стягнення за виконавчим написом, є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 149 - 151 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якої діє представник адвокат Крайній Олександр Вікторович , про забезпечення позову - задовольнити.

Зупинити стягнення у виконавчому провадженні №62915676 за виконавчим написом №12837, вчиненим приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай Олегом Станіславовичем 20.07.2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Мілоан заборгованості в загальному розмірі 38200,00грн.

Виконання ухвал з питань забезпечення позову здійснюється негайно в порядку, встановленому законом для виконання судових рішень.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Донецького апеляційного суду через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня його складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України, а також відповідно до пункту 3 Прикінцевих положень ЦПК України.

Суддя С.М. Хмельова

Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено09.03.2021
Номер документу95350892
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на доходи боржника

Судовий реєстр по справі —235/1358/21

Рішення від 06.05.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні