Ухвала
від 03.03.2021 по справі 600/14/21-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

03 березня 2021 р. м. Чернівці Справа № 600/14/21-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Левицького В.К.,

за участю секретаря судового засідання Вепрюка М.Ю.

учасників справи:

представника позивача - Романюка В.Я.

представника відповідача - Мартинюка О.М.

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_1

до Адміністрації Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, Медичного центру Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України

про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправною відмову Медичного центру Держспецзв`язку та Адміністрації Держспецзв`язку від 19.10.2018 р. за номером 62/05-816 щодо призначення та виплати одноразової грошової допомоги ОСОБА_1 , у зв`язку з встановленням 3-ї групи інвалідності;

- зобов`язати Адміністрацію Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України призначити та виплатити ОСОБА_1 , військовослужбовцю за контрактом, одноразову грошову допомогу у зв`язку встановленням 22.03.2018 р. первинної інвалідності 3-ї групи, в розмірі 1-кратного прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2018 р., відповідно до ст. 16 Закону України "Про соціальний правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та Порядку затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 975 від 25.12.2013 р.

03.03.2021 р. представник позивача у судовому засіданні подав до суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду справу за позовом ОСОБА_1 до Адміністрації Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, Медичного центру Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

Представник відповідача, у судовому засіданні, яке відбулося 03.03.2020 р., не заперечував проти задоволення поданої заяви.

Розглянувши заяву про залишення позову без розгляду, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Статтею 5 КАС України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси і просити про їх захист.

Згідно ч. 1 - 3 ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою відповідно до цього Кодексу, в межах позовних вимог. Кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право позивача на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд.

Отже, підстави для відмови у задоволенні заяви про залишення позову без розгляду законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду з позовом.

З огляду на правову позицію представника позивача, суд позбавлений можливості продовжити розгляд даної справи.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 5, 9, 77, 240, 241, 243, 248 та 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву задовольнити.

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Адміністрації Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, Медичного центру Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії, - залишити без розгляду.

Згідно ст. 256 КАС України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

У відповідності до вимог ст. ст. 293, 295 КАС України ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Ухвала в повному обсязі складена 09.03.2021 р.

Суддя В.К. Левицький

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено11.03.2021
Номер документу95407285
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —600/14/21-а

Ухвала від 23.03.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 15.01.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 06.01.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні