Постанова
від 19.03.2010 по справі 2-а-32923/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-32923/08

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Капино с О.В.,

при секретарі - Господар чук І.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Держав ної податкової інспекції у м . Житомирі < Текст >

до Житомирської місь кої громадської організації "Спортивна асоціація Екстрі м"

про припинення юриди чної особи,-

встановив:

У грудні 2008 року Державна по даткова інспекція у м. Житоми рі звернулася до суду з позов ом до Житомирської міської г ромадської організації "Спор тивна асоціація Екстрім" про припинення юридичної особи, в якому вказала, що Житомирсь ка міська громадська організ ація "Спортивна асоціація Ек стрім" змінила юридичну адре су, проте не надала відомосте й про це державному реєстрат орові, що суперечить Закону У країни " Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців".

Постановою від 19 березня 2009 р оку позов Державної податков ої інспекції в м.Житомирі бул о задоволено.

У січні 2010 року Житомирська м іська громадська організаці я "Спортивна асоціація Екстр ім" подала до суду заяву про пе регляд судового рішення за н ововиявленими обставинами, в якій просить скасувати пост анову від 19 березня 2009 року і ви нести нову постанову про від мову в задоволенні позову, мо тивуючи тим, що вона не повідо млялась про розгляд вказаної справи, копії адміністратив ного позову не отримував. Про вказану постанову суду їй ст ало відомо лише в грудні 2009рок у від працівників ДПІ у м.Жито мирі під час подачі звітів пр о діяльність організації.

В судовому засіданні заявн ик заяву про перегляд судово го рішення за новиявленими о бставинами підтримав. Просив скасувати постанову від 19.03.2009 р оку та відмовити ДПІ у м. Житом ирі в задоволенні позовних в имог. Пояснив, що про постанов у Житомирського окружного ад міністративного суду від 19.03.200 9 року стало відомо лише в груд ні 2009 року при подачі до держав ного податкового органу відп овідно до законів декларації , бухгалтерської звітності т а інших документів і відомос тей, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов' язкових платежів).

Представник ДПІ у м. Житомир і в судовому засіданні заяву про перегляд судового рішен ня за нововиявленими обстави нами визнав. Проти задоволен ня заяви не заперечував.

Суд, вислухавши пояснення с торін, дослідивши матеріали справи, всебічно та повно з'яс увавши обставини, на яких ґру нтується заява, об'єктивно оц інивши в сукупності докази, я кі мають значення для розгля ду справи і вирішення спору п о суті вважає, що заява підляг ає задоволенню з таких підст ав.

Судом встановлено, що вимог и заявника є законними, з таки х підстав.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, у разі, я кщо зміна відомостей про юри дичну особу, які містяться в Є диному державному реєстрі, н е пов' язані зі змінами до ус тановчих документів юридичн ої особи або не підлягає держ авній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уп овноважена ним особа зобов' язана подати (надіслати реко мендованим листом) державном у реєстратору за місцезнаход женням реєстраційної справи юридичної особи заповнену р еєстраційну картку про внесе ння змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців” підставою для при пинення юридичної особи є на явність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Із наданих суду матеріалів вбачається, що 15 січня 2010 року Ж итомирською міською громадс ькою організацією "Спортивна асоціація Екстрім" підтверд жено відомості щодо юридично ї особи, що підтверджується д овідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців.

На момент розгляду справи, 1 9 березня 2009року, Житомирська м іська громадська організаці я "Спортивна асоціація Екстр ім" була зареєстрована за тіє ю адресою, що вказана в позовн ій заяві (відповідно до довід ки з Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців), але з не відомих причин не отримали п овідомлення про дату, час та м ісце розгляду справи.

Враховуючи викладене, суд в важає, що заява підлягає задо воленню.

Керуючись ст.9 Закону Україн и „Про систему оподаткування ”, п.2 ст.46 Закону України „ Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців”, ст.ст. 9-11, 18, 71, 136, 160-162, 253,254 КАС У країни суд, -

постановив:

Заяву задовольнити.

Постанову суду від 19 березн я 2009 року за позовом Державної податкової інспекції у м. Жит омирі до Житомирської місько ї громадської організації "С портивна асоціація Екстрім" про припинення юридичної осо би скасувати.

Відмовити Державній подат ковій інспекції у м.Житомирі в задоволенні позову до Жито мирської міської громадсько ї організації "Спортивна асо ціація Екстрім" про припинен ня юридичної особи (код ЄДРПО У 34900654, зареєстроване за адресо ю: вул.Черняховського, 103-В, м. Житомир).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації фізичної ос оби-підприємця для внесення запису до Єдиного державного реєстру.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання заяви про а пеляційне оскарження та апел яційної скарги.

Заява про апеляційне оска рження подається через Житом ирський окружний адміністра тивний суд до Київського апе ляційного адміністративног о суду протягом 10 днів з дня пр оголошення постанови. Апеляц ійна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Головуючий суддя: О.В. Капинос

Повний текст постанови в иготовлено: < Дата >

присуджено до стягення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > гр н.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення19.03.2010
Оприлюднено22.10.2010
Номер документу9546994
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-32923/08

Постанова від 19.03.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Постанова від 19.03.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні