Ухвала
від 12.03.2021 по справі 200/1196/21-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

12 березня 2021 р. Справа №200/1196/21-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Галатіна О.О., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи клопотання Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про розгляд справи за правилами загального позовного провадження у справі за позовом Відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про стягнення з платника податків податків податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

02 лютого 2021 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про стягнення з платника податків податків податкового боргу.

08 лютого 2021 року ухвалою суду прийнято до розгляду позовну заяву Відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про стягнення з платника податків податків податкового боргу. Відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

05 березня 2021 року відповідачем надано до суду клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, яке мотивовано тим, що у зв`язку з загрозою і недопущення банкрутства, ПАТ МЗМК 26.02.2021 року в порядку чинного законодавства звернулось до Головного управління ДПС у Донецькій області с заявою про розстрочення грошових зобов`язань (податкового боргу) та надало усі необхідні документи для прийняття ДПС у Донецькій області відповідного рішення про розстрочення грошових зобов`язань. На підставі наведеного, керуючись 260 КАС України, у зв`язку з тим, що прийняте рішення по справі за правилами спрощеного позовного провадження може мати суттєві наслідки та нести загрозу банкрутства ПАТ МЗМК , з метою надання терміну для прийняття ДПС у Донецькій області рішення про розстрочення грошових зобов`язань та подальшого врегулювання спору шляхом примирення та укладання відповідного договору про розстрочення. Просить призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження за участю уповноваженого представника відповідача.

Згідно з ч. 2 ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; 5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно частини 4 статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України судове рішення, постановлене у письмовому провадженні, повинно бути складено у повному обсязі не пізніше закінчення встановлених цим Кодексом строків розгляду відповідної справи, заяви або клопотання.

При вирішенні даного клопотання по суті суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України) адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (ч.2 ст.257 КАС України).

Згідно з ч.3 ст.257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 4 ст.12 КАС України визначено виключний перелік справ, які підлягають розгляду за правилами загального позовного провадження. Дана справа у цьому переліку відсутня.

Водночас, суд не вбачає передбачених у ст. 257 КАС України обставин, які б обумовлювали необхідність розгляду вказаної справи в загальному позовному провадженні. Сторони не обмежені у можливості надавати докази на підтвердження власних вимог або заперечень у спрощеному провадженні. Такий критерій при визначенні форми адміністративного судочинства, як значення справи для сторін, має оцінюватися не тільки виходячи з суб`єктивного ставлення сторони, а і з урахуванням інших об`єктивних обставин справи. У даній справі суд не вбачає таких обставин, тому доводи відповідача до уваги не приймаються.

Керуючись ст. ст. 12, 205, 241, 243, 248, 256,257,260, 263 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні клопотання Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про розгляд справи за правилами загального позовного провадження у справі за позовом Відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Макіївський завод металевих конструкцій про стягнення з платника податків податків податкового боргу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Галатіна

Дата ухвалення рішення12.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95503105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1196/21-а

Ухвала від 26.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 26.10.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 16.06.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 16.06.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 12.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Рішення від 12.03.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні