Ухвала
від 16.03.2021 по справі 695/2793/20
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/2793/20

номер провадження 2/695/492/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 березня 2021 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Степченка М.Ю.,

за участю секретаря с/з Варданян Л.А.,

розглядаючи в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовомОСОБА_1 до Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої діями посадової особи органу місцевого самоврядування , -

ВСТАНОВИВ:

У підготовчому судовому засіданні представник відповідача Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області - Сизько Д.Б. заявив клопотання про залишення позовної заяви без руху, оскільки позивачем ставиться дві позовні вимоги, за одну з яких позивач не звільнена від сплати судового збору, а саме за визнання дій посадової особи органу місцевого самоврядування незаконними.

Позивач у підготовчому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання представника відповідача, пояснивши, що вона ставить вимогу про відшкодування шкоди, завданої діями посадової особи органу місцевого самоврядування.

Вислухавши думку учасників справи та дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

16.11.2020 р. позивач звернулася до Золотоніського міськрайонного суду з позовом до Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, Державної казначейської служби України, в якому просить суд:

- визнати дії посадової особи Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області - секретаря Дорошенко Т.А. незаконними;

- стягнути з Державної казначейської служби України в рахунок відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої діями посадової особи Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області - секретаря Дорошенко Т.А.

20.11.2020 р. було відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання на 16.03.2021 р.

Відповідно до п.13 ч.2 ст.3 Закону України Про судовий збір судовий збір не справляється за подання: позовної заяви про відшкодування шкоди, заподіяної особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їх посадовою або службовою особою, а так само незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури або суду.

Частиною 3 статті 6 Закону України Про судовий збір визначено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Судом встановлено, що позивачем заявлена також вимога немайнового характеру, за яку не сплачено судовий збір при подачі позову та відсутні підстави для звільнення від його сплати за п.13 ч.2 ст.3 Закону України Про судовий збір .

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір при зверненні до суду позивач повинен був сплатити судовий збір за вимогу немайнового характеру в сумі 908,00 грн.

Позивачу необхідно здійснити сплату судового збору в сумі 908,00 грн. за вимогу немайнового характеру , та надіслати до суду документ, що підтверджує його сплату.

Реквізити для сплати судового збору:

Отримувач коштів ГУК у Черк.обл./тг м.Золотон/22030101

Код отримувача (ЄДРПОУ) 37930566

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Код отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA308999980313111206000023737

Код класифікації доходів 22030101

Призначення платежу *;101;_(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк на усунення недоліків.

Частиною 11 статті 187 ЦПК України визначено, що суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Відповідно до п.8 ч.1 ст.257 ЦПК України якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 187 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Коробівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, Державної казначейської служби України про відшкодування шкоди, завданої діями посадової особи органу місцевого самоврядування- залишити без руху.

Рекомендувати позивачу усунути недоліки протягом 5 днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення їх в указаний строк, судом буде постановлено ухвалу про залишення позову без розгляду.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до 24 червня 2021 р. о 09-30 год.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя М.Ю. Степченко

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95568027
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —695/2793/20

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Степченко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні