Ухвала
від 16.03.2021 по справі 902/768/20
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

"16" березня 2021 р. Справа № 902/768/20

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючий суддя Юрчук М.І.

суддя Тимошенко О.М.

суддя Крейбух О.Г.

розглянувши заяву представника Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвоката Бойка А.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

за апеляційною скаргою Фермерського господарства "Надбужанське-С" на рішення Господарського суду Вінницької області від 08.12.2020 у справі № 902/768/20

за позовом Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк"

до Фермерського господарства "Надбужанське-С"

до ОСОБА_1

про солідарне стягнення 703 363,81 грн. заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду від 24.02.2021 у справі № 902/768/20, серед іншого відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Фермерського господарства "Надбужанське-С" на рішення Господарського суду Вінницької області від 08.12.2020 у справі № 902/768/20. Розгляд апеляційної скарги призначено на 24 березня 2021 року об 15:30 год.

16 березня 2021 року на адресу Північно-західного апеляційного господарського суду від представника Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвоката Бойка А.В. надійшла заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до якої просить надати можливість участі у судовому засіданні (а також в подальших судових засіданнях) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану заяву, апеляційний господарський суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 197 ГПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд зазначає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами, внесеними постановами КМУ № 392 від 20.05.2020, № 500 від 17.06.2020) введено обмеження перевезення пасажирів автомобільним транспортом міжміського сполучення, та заборонено перевезення залізничним транспортом, також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2020 № 228 "Питання перевезень авіаційним транспортом" обмежено прийняття та відправлення повітряних суден щодо перевезення пасажирів.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 (зі змінами та доповненнями) обмежено перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом. Запроваджені заходи ускладнюють та роблять неможливим для сторін реалізувати своє право на участь у розгляді їх справи в суді через обмеження пересування як в межах території країни так і в межах населених пунктів.

Також, зазначеною постановою було рекомендовано забезпечити за технічної можливості роботи в режимі реального часу через Інтернет.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196 "Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду", викладено у новій редакції Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Згідно пункту 1 розділу ІІІ цього Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та ГПК України, приймаючи до уваги впровадження обмежувальних заходів пов`язаних з введенням карантину на території України та з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвоката Бойка А.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст. 197, 234, 235, ГПК України, Північно-західний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвоката Бойка А.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задоволити.

2. Забезпечити представнику Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвокату Бойку А.В. проведення судового засідання у справі № 902/768/20, призначеного на 24 березня 2021 року о 15:30 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням його власних технічних засобів.

3. Попередити сторону, що відповідно до ч.5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом до проведення судового засідання.

5. Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EASYCON, який може бути встановлений за веб-посиланням vkz.court.gov.ua.

6. Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

7. Копію ухвали надіслати на електронну адресу представника Акціонерного товариства "Агропросперіс Банк" - адвоката Бойка А.В.

aboiko@ap-bank.com

8. Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Юрчук М.І.

Суддя Тимошенко О.М.

Суддя Крейбух О.Г.

Дата ухвалення рішення16.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95571427
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/768/20

Постанова від 21.04.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 16.03.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 24.02.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Судовий наказ від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Судовий наказ від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Судовий наказ від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Судовий наказ від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні