Постанова
від 22.03.2010 по справі 2а-626/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" березня 2010 р. Справа № 2a-626/10/0970

м. Івано-Франківськ

Іано-Франківський окруж ний адміністративний суд в с кладі:

гловуючого - судді Шумея М.В .,

при секретарі Воліцькій Н .М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Івано-Франківськ у справу за позовом Калусько го міськрайонного центру зай нятості - робочого органу ви конавчої дирекції Фонду зага льнообов”язкового державно го соціального страхування У країни на випадок безробіття до Комунального підприємств а “Зеленбуд” про стягнення з аборгованості по сплаті стра хових внесків та пені в сумі 1 995,97 грн.,

в с т а н о в и в:

23.02.2010 року Калуськи й міськрайонний центр зайнят ості - робочий орган виконав чої дирекції Фонду загальноо бов”язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття звер нувся з адміністративним поз овом до Комунального підприє мства “Зеленбуд” про стягнен ня заборгованості в сумі 1 995,97 г рн. Позовні вимоги мотивував тим, що за відповідачем рахує ться заборгованість по сплат і страхових внесків в сумі 1 871,5 4 грн., а також пені, нараховано ї за результатами перевірки, в сумі 124,43 грн..

Представник позивача в судове засідання не з”явив ся, подав суду заяву про розгл яд справи за його відсутност і, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання повторно не з' явився, хоча належним ч ином був повідомлений про да ту, час та місце розгляду спра ви, наданим правом на подання заперечення проти позову не скористався. Заяв чи клопота нь про відкладення розгляду справи чи про причини неявки суду не подав. За таких обстав ин суд вбачає за можливе розг лянути справу на підставі на явних доказів за відсутності сторін.

Розглянувши матеріали поз овної заяви, дослідивши пода ні докази, суд прийшов до висн овку про обґрунтованість поз овних вимог з наступних моти вів.

Згідно ч.1 ст.67 Конституції Ук раїни кожен зобов'язаний спл ачувати податки і збори в пор ядку і розмірах, встановлени х законом.

Згідно копії Свідоцтва Ком унальне підприємство «Зелен буд»(КП «Зеленбуд) зареєстро ване як суб' єкт підприємниц ької діяльності - юридична ос оба.

З матеріалів справи вбачає ться, що відповідач 02.01.2002 року в зятий на облік в Калуському м іськрайонному центрі зайнят ості як платник страхових вн есків на загальнообов”язков е державне соціальне страхув ання на випадок безробіття.

Згідно ст.35 Закону України “ Про загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я на випадок безробіття” роб отодавець зобов' язаний сво єчасно та в повному розмірі с плачувати страхові внески. З аконом України “Про розмір в несків на деякі види загальн ообов'язкового державного со ціального страхування” та Ін струкцією про порядок обчисл ення і сплати внесків на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування та обліку їх надходження до Фонду зага льнообов'язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття встановлено, що розмір страх ових внесків для роботодавці в становить 1,3 % суми фактичних витрат та оплату праці найма них працівників та 0,5 % суми опл ати праці найманих працівник ів.

Як було встановлено в судов ому засіданні, позивачем з 21.12.2 009 року по 25.12.2009 року проведено пе ревірку правильності нараху вання, своєчасності і повнот и перерахування страхових вн есків на загальнообов”язков е державне соціальне страхув ання на випадок безробіття К омунальним підприємством “З еленбуд” з відома і в присутн ості керівника Масляка Вік тора Миколайовича за періо д з 01.10.2008 року до 30.09.2009 року.

За результатами перевірки складено акт за № 445 від 25.12.2009 рок у, в якому зафіксовано поруше ння відповідачем п.2 ст.35 ЗУ “Пр о загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття”.

Згідно ст.38 Закону України “ Про загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я на випадок безробіття” роб отодавець несе відповідальн ість за несвоєчасність сплат и та неповну сплату страхови х внесків, у тому числі страхо вих внесків, що сплачують зас траховані особи через рахунк и роботодавців.

У відповідності до Інстр укції про порядок обчислення і сплати внесків на загально обов'язкове державне соціаль не страхування на випадок бе зробіття та обліку їх надход ження до Фонду загальнообов' язкового державного соціаль ного страхування України на випадок безробіття, затве рдженої наказом Міністерств о праці та соціальної політи ки України за N 339, 18.12.2001 року, - у ра зі виявлення під час перевір ки простроченої заборговано сті зі сплати страхових внес ків, своєчасно не обчислених та не сплачених страхових вн есків (недоїмки), вони донарах овуються та стягуються з нар ахуванням пені та накладання м штрафу.

На виконання вимог Інстр укції директором Калуськ ого міськрайонного центру за йнятості 30.12.2009 року прийнято рі шення про стягнення з Комуна льного підприємства “Зеленб уд” простроченої заборгован ості зі сплати страхових вне сків (недоїмку) в сумі 1 871,54 гр н. та на суму несвоєчасно спла чених страхових внесків нара ховано пеню в сумі 124,43 грн., копі ю якого в той же день направле но відповідачу.

Факт отримання Комунальни м підприємством “Зеленбуд” к опії рішення про стягнення п ростроченої заборгованості зі сплати страхових внесків , у тому числі донарахованих с ум страхових внесків (недоїм ки) та пені підтверджується к опією повідомлення про вруче ння поштового відправлення з відміткою про вручення , яке м іститься в матеріалах справи .

Дане рішення відповідачем не оскаржувалось ні в адміні стративному, ні в судовому по рядку.

Доказів сплати недоїмки та пені відповідач суду не пред ставив. Таким чином позов під лягає до задоволення.

На підставі ст.ст.35, 38 ЗУ “Про з агальнообов' язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття”, керуючи сь ст.ст.11, 71, 86, ч.3 ст.160, ст.162 КАС Укра їни, суд

п о с т а н о в и в:

позов задовольнити пов ністю.

Стягнути з Комунального п ідприємства “Зеленбуд” (код ЄДРПОУ 31789186) в користь Калусько го міськрайонного центру зай нятості 1 995 (одну тисячу дев”ят сот дев”яносто п' ять ) грн. 97 к оп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення вста новлених ст.186 КАСУ строків по дання заяви про апеляційне о скарження або апеляційної с карги, якщо таку заяву чи скар гу не було подано. У разі подан ня апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Івано-Франківський окру жний адміністративний суд ш ляхом подання протягом десят и днів з дня отримання п останови, заяви про її апеляц ійне оскарження, після чого п ротягом двадцяти днів - апел яційної скарги.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у десятиденний строк з д ня отримання постанови .

Постанова в повному обсязі складена 23.03.2010 року.

Суддя М.В. Шумей

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.03.2010
Оприлюднено12.07.2010
Номер документу9561365
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-626/10/0970

Постанова від 22.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 24.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Постанова від 22.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні