Ухвала
від 05.03.2021 по справі 482/67/20
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.03.2021

Справа № 482/67/20

Номер провадження 2/482/161/2021

УХВАЛА

Іменем України

05 березня 2021 року місто Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Баранкевич В.О., за участю секретаря судового засідання Шведової Я.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Сільгосподарство Кандибинське та ОСОБА_2 , третя особа Кандибинська сільська рада Новоодеського району Миколаївської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування його державної реєстрації,-

встановив:

В провадженні Новоодеського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Сільгосподарство Кандибинське та ОСОБА_2 , третя особа Кандибинська сільська рада Новоодеського району Миколаївської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування його державної реєстрації.

05.03.2021 року, за результатами розгляду справи судом було прийнято рішення про вихід до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Під час ухвалення рішення виникла необхідність у з`ясуванні додаткових обставин, а саме витребування у Миколаївської служби у справах дітей інформації про на позивачу у 2016 році дозволу на укладення договору оренди землі.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України, суд може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У відповідності до статті 244 ЦПК України після судових дебатів суд виходить до нарадчої кімнати (спеціально обладнаного для ухвалення судових рішень приміщення) для ухвалення рішення, оголосивши орієнтовний час його проголошення. Якщо під час ухвалення рішення виникає потреба з`ясувати будь-яку обставину шляхом повторного допиту свідків або вчинення певної процесуальної дії, суд, не приймаючи рішення, постановляє ухвалу про поновлення судового розгляду. Розгляд справи у випадку, встановленому частиною другою цієї статті, проводиться виключно в межах з`ясування обставин, що потребують додаткової перевірки. Після закінчення поновленого розгляду справи суд залежно від його результатів відкриває судові дебати з приводу додатково досліджених обставин і виходить до нарадчої кімнати для ухвалення рішення або, якщо вчинення необхідних процесуальних дій у даному судовому засіданні виявилося неможливим, оголошує перерву.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за необхідне поновити судовий розгляд для з`ясування додаткових обставин та витребувати необхідну інформацію.

Керуючись статтями 76, 81, 84, 244 ЦПК України, суд,-

постановив:

Поновити судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Сільгосподарство Кандибинське та ОСОБА_2 , третя особа Кандибинська сільська рада Новоодеського району Миколаївської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування його державної реєстрації.

Витребувати у Служби у справах дітей Миколаївської районної ради Миколаївської області (54036, м. Миколаїв, вул. Одеське шосе, 18-А) інформацію щодо надання органом опіки та піклування дозволу у 2016 році ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка с. Новоматвіївське, Новоодеського району Миколаївської області) на укладення договору оренди землі від 15.03.2016 року.

Копію ухвали направити до Служби у справах дітей Миколаївської районної ради Миколаївської області (54036, м. Миколаїв, вул. Одеське шосе, 18-А) - для виконання, а іншим учасникам справи - до відома.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Судове засідання у справі призначити на 08.45 год. 29.03.2021 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://no.mk.court.gov.ua/sud1419/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.О.Баранкевич

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення05.03.2021
Оприлюднено19.03.2021
Номер документу95628504
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —482/67/20

Рішення від 26.07.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Рішення від 13.07.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні