Ухвала
від 18.03.2021 по справі 371/880/20
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.03.2021 Єдиний унікальний № 371/880/20

Провадження № 2/371/665/20

18 березня 2021 року м.Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Гаврищука А.В.,

за участі:

секретаря судових засідань Семерей Л.М.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в місті Миронівка клопотання експерта у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ земельної ділянки в натурі,

ВСТАНОВИВ :

У провадженні Миронівського районного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ земельної ділянки в натурі.

Ухвалою суду від 23 вересня 2020 року провадження у зазначеній справі було відкрито та справу призначено до підготовчого засідання.

Ухвалою суду від 18 грудня 2020 року провадження у справі було зупинено на час проведення земельно-технічної експертизи.

9 березня 2021 року на адресу суду надійшло клопотання від експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз В.Салтанової про надання додаткових матеріалів, зокрема погодження залучення інженера-геодезиста ОСОБА_4 для проведення топографо-геодезичних робіт.

Ухвалою суду від 18 березня 2021 року, з метою вирішення заявленого клопотання провадження у справі було поновлено, .

У підготовче засідання 18 березня 2021 року з`явився: представник позивача, від представника відповідача надійшла заява за змістом, якої він не заперечує проти заявленного клопотання та посить розгляд проводити без його участі.

У судовому засіданні представник позивача не заперечував проти задоволення клопотання експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз В.Салтанової про надання додаткових матеріалів, зокрема, покладення обов`язку щодо забезпечення прибуття експерта та інженера-геодезиста до місця проведення експертизи, залучення інженера-геодезиста ОСОБА_4 для проведення топографо-геодезичних робіт .

З огляду на зазначені обставини, суд дійшов висновку, що клопотання експерта підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 2 ст. 102 ЦПК України предметом висновку експерта може бути дослідження обставин, які входять до предмета доказування та встановлення яких потребує наявних у експерта спеціальних знань. Предметом висновку експерта не можуть бути питання права.

Згідно із ст 107 УПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи. Експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи, розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з проведенням експертизи, або повідомляти будь-кому, крім суду та учасника справи, на замовлення якого проводилася експертиза, про її результати. Призначений судом експерт не має права спілкуватися з учасниками судового процесу поза межами судового засідання, крім випадків вчинення інших дій, безпосередньо пов`язаних із проведенням експертизи. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи може зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 103, 104 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз В.Салтанової про надання додаткових матеріалів -задовольнити.

Погодити залучення інженера -геодезиста ОСОБА_4 , з яким КНДІСЕ укладена відповідна трудова угода для проведення топографо-геодезичних робіт .

Покласти на позивача забезпечення прибуття експерта та інженера-геодезиста із експертної установи на місцевість для обстеження обєктів дослідження (земельної ділянки кадастровий номером: 3222988304:04:015:0011) 16 квітня 2021 року орієнтовно з 11:00 - 11: 30 год., безперешкодний доступ до обєктів дослідження, присутність сторін по справі, власників земельних ділянок та належні умовипраці, а також повернення експертів та інженера-геодезиста до експертної установи.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її постановлення.

Суддя (підпис) А.В. Гаврищук

З оригіналом згідно.

Суддя: А.В.Гаврищук

Дата ухвалення рішення18.03.2021
Оприлюднено22.03.2021
Номер документу95671424
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/880/20

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Рішення від 05.08.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні