Ухвала
від 22.03.2021 по справі 757/33970/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33970/20-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2021 року Печерський районний суд міста Києва

у складі: головуючого судді - Писанця В.А.,

при секретарі судових засідань - Єряшевій А.О.,

за участю: представника позивача - ОСОБА_1 ,

представників відповідача І - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника відповідача ІІ - Дорошенка А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у місті Києві клопотання представника відповідача І про залишення без руху цивільної справи за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 , товариства з обмеженою відповідальністю Телеканал Прямий , про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання поширеної інформації недостовірною та її спростування, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

До суду від представника відповідача І надійшло клопотання про залишення позову без руху, мотивоване тим, що позовна заява не відповідає вимогам п. 4 ст. 177 ЦПК України.

Вислухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи суд, вважає, що позов слід залишити без руху, так як його подано з порушенням ч. 4 ст. 177 ЦПК України відповідно до якої до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У відповідності до абз. 2 ч. 7 ст. 6 Закону України Про судовий збір у разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених ст. 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір передбачені розміри ставок судового збору, так за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про державний бюджет України на 2020 рік передбачено, що прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2019 року складає 2 102,00 грн.

Вказане також регламентує і п. 12 Постанови Пленуму Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах , згідно якого у випадках об`єднання в одній заяві вимог як майнового, так і немайнового характеру судовий збір згідно з ч. 3 ст. 6 Закону № 3674-VI підлягає сплаті як за ставками, встановленими для позовів майнового характеру, так і за ставками, встановленими для позовних заяв зі спорів немайнового характеру, наприклад, зняття арешту з майна та визнання права власності на це майно. При цьому судовий збір може бути сплачений окремо за кожною вимогою або загальною сумою за всіма позовними вимогами.

Крім того, в п. 13 вказаної Постанови зазначено, якщо в позовній заяві об`єднано дві або більше самостійних вимог немайнового характеру, пов`язані між собою, судовий збір сплачується окремо з кожної із таких вимог (або загальною сумою), наприклад, за вимогами про усунення перешкод у користуванні власністю та відшкодування моральної шкоди.

Таким чином, з урахуванням того, що позов подано трьома позивачами, однак, один з позивачів ОСОБА_8 (відповідно до свідоцтва серії НОМЕР_1 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 помер, а позов має три вимоги немайнового характеру та при поданні позову сплачено - 2 552,00 грн. (платник ОСОБА_4 ), то іншому позивачу ОСОБА_5 слід надати окремий платіжний документ у розмірі 2552,40 грн.

У відповідності до ч.ч. 1 та 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 , товариства з обмеженою відповідальністю Телеканал Прямий , про захист честі, гідності, ділової репутації, визнання поширеної інформації недостовірною та її спростування - залишити без руху, та надати позивачу ОСОБА_5 п`яти денний строк з дня отримання ним копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення вказаних в ній недоліків.

У разі, якщо у встановлений строк виявлені недоліки не будуть усунуті, позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. А. Писанець

Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено23.03.2021
Номер документу95704172
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації, визнання поширеної інформації недостовірною та її спростування

Судовий реєстр по справі —757/33970/20-ц

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Рішення від 18.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Постанова від 25.01.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні