Ухвала
від 22.03.2021 по справі 460/2457/17
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/2457/17

Провадження №2-а/944/21/21

УХВАЛА

судового засідання

22.03.2021 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області

в складі: головуючого - судді Карпин І. М.

з участю секретаря судового засідання Мельник Є.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Яворові адміністративну справу за позовом Івано-Франківського споживчого товариства Яворівської райспоживспілки до Ясниської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Яворівська районна державна адміністрація про визнання протиправним та скасування рішення сільської ради,

в с т а н о в и в:

Івано-Франківське споживче товариство Яворівської райспоживспілки звернулося в суд з позовом до Ясниської сільської ради Яворівського району Львівської області, третя особа Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, Яворівська районна державна адміністрація про визнання протиправним та скасування рішення сільської ради.

Сторони по справі не з`явилися в судове засідання. Представник позивача Черник В.М. подав клопотання про залучення в розгляді справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області.

Згідно з ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з п.п 2, 4 п.6-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади); сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

Відповідно до ч.3 ст.8 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єднались з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

Згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків всіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою. Найменування представницького органу місцевого самоврядування об`єднаної територіальної громади як юридичної особи складається з частини, яка є похідною від власного найменування населеного пункту, визначеного її адміністративним центром, у формі прикметника та відповідного загального найменування представницького органу місцевого самоврядування (сільська, селищна, міська рада).

Відповідно до ст.52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З врахуванням наведеного суд вважає за доцільне залучити до участі в розгляді справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 52, 72, 80, 229, 248 КАС України , суд

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі в розгляді справи в якості відповідача Івано-Франківську селищну раду Яворівського району Львівської області.

Судове засідання відкласти до 14:30 год. 09.07.2021.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Карпин

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено26.03.2021
Номер документу95763898
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/2457/17

Рішення від 24.10.2022

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 17.10.2018

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 03.03.2018

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Яворівський районний суд Львівської області

Карпин І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні