Постанова
від 25.05.2010 по справі 5/48-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" травня 2010 р. Справа № 5/48-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С итюка В.Г., при секретарі Ма льцевій О.В., розглянувши спр аву

за заявою ДПІ у Цюрупи нському районі Херсонської о бласті

до приватного підприєм ця ОСОБА_1 Цюрупинського р айону Херсонської області

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: Стрижньов а К.О. - гол. держ. податк. інспе ктор, дов. у справі,

від боржника: не прибув

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду з заяво ю про визнання відсутнього б оржника банкрутом, у зв'язку з наявністю податкового боргу та неспроможністю його пога сити.

Представником кредитора в имоги підтримано з підстав з азначених у заяві, просить ви знати боржника банкрутом і в ідкрити ліквідаційну процед уру, відповідно до положень с т. 52 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом".

Боржником витребувані мат еріали до суду не подано, пред ставник в засідання не з'явив ся.

Заслухавши представника к редитора, розглянувши матері али справи, суд вважає вимоги кредитора такими, що підляга ють задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" у разі , якщо громадянин - підприємец ь - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі неподання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від розміру його вимог д о боржника та строку виконан ня зобов'язань.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", банкр утство - визнана господарсь ким судом неспроможність бор жника відновити свою платосп роможність та задовольнити в изнані судом вимоги кредитор ів не інакше як через застосу вання ліквідаційної процеду ри.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник - приватний пі дприємець ОСОБА_1 є суб'єк том підприємницької діяльно сті, свідоцтво про державну р еєстрацію від 26.04.07р., ідентифік аційний № НОМЕР_1.

Як платник податків боржни к знаходиться на обліку в ДПІ у Цюрупинському районі.

Заборгованість боржника п о платежам до бюджету станов ить 3720,00 грн., підтверджується д овідкою про суми податкового боргу, постановою господарс ького суду Херсонської облас ті у справі № 9/16-АП-08 від 22.01.08р.

Виконавчий лист на стягнен ня податкового боргу кредито ром пред'явлено до виконання до виконавчої служби. Постан овою виконавчої служби від 25.1 2.09р. виконавчий лист повернут о без виконання у зв'язку з нем ожливістю встановлення місц езнаходження боржника.

Згідно довідки ДПІ від 21.05.10р., копії податкової декларації за І кв. 2010 року, боржник звітує до податкової про відсутніс ть підприємницької діяльнос ті.

Згідно довідки БТІ від 19.02.10р. за боржником нерухоме майно не зареєстровано.

Згідно довідок ДАІ від 24.02.10р., інспекції держтехнагляду ві д 01.03.10р. транспортні засоби за б оржником не зареєстровані.

Зазначені обставини свідч ать про нездійснення боржник ом підприємницької діяльнос ті, відсутність боржника за м ісцезнаходженням, що дає під стави для визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури відповід но до положень ст. 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом".

Вимоги кредитора визнають ся судом у повному розмірі - 3720, 00 грн.

Суд визнає боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і зобов'язує Херсо нський обласний сектор з пит ань банкрутства в 7-ми денний с трок забезпечити участь у сп раві ліквідатора.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати вимоги ДПІ у Ц юрупинському районі до прива тного підприємця ОСОБА_1 Ц юрупинського району Херсонс ької області у розмірі 3720,00 грн .

2.Визнати приватного підпр иємця ОСОБА_1 Цюрупинсько го району Херсонської област і, ідентифікаційний № НОМЕ Р_1 банкрутом.

3.Відкрити ліквідаційну про цедуру строком на 3 місяці і з обов'язати Херсонський облас ний сектор з питань банкрутс тва в 7-ми денний строк забезпе чити участь у справі ліквіда тора, інформацію по кандидат урі якого подати до суду.

5.Ухвалу надіслати кредитор у, боржнику, Херсонському обл асному сектору з питань банк рутства, ВДВС Цюрупинського райуправління юстиції Херсо нської області, Цюрупинській райдержадміністрації (держа вному реєстратору).

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.05.2010
Оприлюднено18.10.2010
Номер документу9580120
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/48-б-10

Ухвала від 23.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 15.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 13.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні