Рішення
від 19.08.2020 по справі 360/484/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

Іменем України

19 серпня 2020 рокуСєвєродонецькСправа № 360/484/20

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Ірметової О.В.

за участю

секретаря судового засідання: Попової Н.І.

представника позивача: Керімова Р.К.

представника відповідача: Подройко Н.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

30 січня 2020 року на адресу Луганського окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що з 11.10.2019 по 01.11.2019 фахівцями ГУ ДПС у Луганській області проведено документальну планову виїзну перевірку ТОВ "Гермес" з питань дотримання вимог податкового валютного та іншого законодавства з 01.07.2016 по 30.06.2019, за результатами якої складено акт від 08.11.2019 за № 174/12-32-05-09-05/3261880. Відповідно до змісту Акту перевірки, на думку Відповідача, Позивач порушив:

- п.44.1, 44.2 ст.44, п.п.134.1.1 п.134.1 ст.134, п.135.1 ст.135 ПК України в результаті чого занижено податок на прибуток підприємств на загальну суму 5710 633 грн.,

- п.п.14.1.185, п.п.14.1.191 п.14.1 ст.14, п.п.44.1, ст.44, п.198.1, п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198 ПК України в результаті чого занижено податок на додану вартість на загальну суму 6310058 грн.

25.11.2019 Позивач надіслав Відповідачу свої заперечення на Акт перевірки з проханням переглянути висновки документальної планової перевірки у зв`язку з їх необґрунтованістю. Листом за вих. №2242/10/12-32-05-09-10 від 29.11.2019 Відповідач повідомив про відмову у задоволенні заперечень. 29.11.2019 Відповідачем прийняті податкові повідомлення-рішення:

- № 0000070509 від 29.11.2019 року (форма "Р"), яким збільшено суму грошового зобов`язання з ПДВ за основним платежем - 6310058 грн. та за штрафними санкціями - 1577514,50 грн., всього на загальну суму 7 887 572,50 грн.;

- № 0000080509 від 29.11.2019 року (форма "Р"), яким збільшено суму грошового зобов`язання з податку на прибуток за основним платежем - 5202897 грн. та за штрафними санкціями -1 300 724,25 коп., всього на загальну суму 6 503 621,25 грн. 04.12.2019 податкові повідомлення - рішення отримані Позивачем.

16.12.2019 Позивач звернувся до ДПС України зі скаргою на податкові повідомлення - рішення. На момент подання цієї позовної заяви, відповідь на скаргу Позивачем не отримана.

Позивач не згоден з винесеними податковими повідомленнями-рішеннями та вважає їх необгрунтованими і такими, що суперечать діючому законодавству з огляду на таке.

У Акті перевірки зазначено, що під час дослідження документів по взаємовідносинам Позивача з платниками податків (перелік яких наведений вище) встановлено факти, що свідчать про неможливість здійснення вищезазначеними контрагентами (тобто не Позивачем, а саме контрагентами) задекларованих обсягів фінансово-господарської діяльності. Такими фактами, на думку Відповідача, є: - відсутність паспортів (сертифікатів) якості; наявність вироку та ухвал суду відносно суб`єктів господарської діяльності, які задіяні у схемах ухилення від сплати податків та мають ознаки фіктивності; - відсутність належним чином оформлених первинних документів щодо фактичного транспортування та відвантаження товарів на адресу Позивача; - вчинення правочинів без розумної економічної причини (ділової мети) та не у межах господарської діяльності; - видаткові та товарно-транспортні накладні хоча й відповідають зовнішнім формальним ознакам, про те не відображають фактичного руху товарів, тобто є такими, що не засвідчують фактичне здійснення господарських операцій. У зв`язку з тим, що до перевірки не було надано паспорти (сертифікати) якості на товари. Відповідач начебто не має змоги ідентифікувати їх виробника, товарно-транспортні накладні мають дефекти, не заповнені відповідні поля та інше; - контрагенти Позивача є "фігурантами" кримінальних проваджень.

Наполягаючи на "безтоварності" господарських операцій з придбання Позивачем товару, Відповідач повністю визнає продаж Позивачем цього товару на адресу інших платників податків, що є зовсім не логічним. Якщо мова йде про відсутність постачання товару на адресу Позивача, то Відповідач повинен був зменшити також і податкове зобов`язання з податку на додану вартість та податку на прибуток, але не зробив цього, штучно створивши умови для нарахування грошових зобов`язань Позивачу.

Позивач вважає, що факти, які начебто свідчать про неможливість здійснення вищезазначеними контрагентами задекларованих обсягів фінансово-господарської діяльності, жодним чином не спростовують того, що постачання товарів на адресу Позивача мало реальний характер та відбулось у дійсності.

Твердження Відповідача на обов`язковість перебування у Позивача сертифікатів відповідності (якості) є необґрунтованим, оскільки сертифікат відповідності (якості) не належить до документів, на підставі яких формується бухгалтерський і податковий облік та не містить відомостей про господарську операцію. Ненадання сертифікату відповідності (якості) під час перевірки не є ані самостійним податковим правопорушенням ані доказом наявності складу іншого податкового правопорушення. Податковий кодекс України не пов`язує виникнення або припинення податкових зобов`язань у платника податків з наявністю/відсутністю сертифікату відповідності (якості) та не покладає на платника податків обов`язок зберігати його. Позивач наголошує, що сертифікат відповідності (якості) насамперед потрібен кінцевому споживачу, який використовує товар за його прямим призначенням, але Відповідач подальший рух товару взагалі не досліджував. У випадку, якщо б Відповідач це зробив, то Акт перевірки містив би інформацію стосовно конкретного місця, де був використаний цей товар та найменування платника податків, який цей товар використав за його прямим призначенням.

Відповідач у Акті перевірки як на доказ "безтоварності" господарських операцій Позивача посилається на недоліки в оформленні товарно-транспортних накладних. З цим твердженням Позивач не погоджується, оскільки під час визначення бази оподаткування податком на додану вартість та податком на прибуток, наявність чи відсутність транспортних документів на перевезення товару або наявність у цих документах певних недоліків або дефектів жодним чином не впливає (не є обов`язковими) на оподаткування операцій за договорами купівлі-продажу (постачання). Наявність транспортних документів є обов`язковим лише при оподаткуванні операцій за договорами перевезення, а отже відсутність товарно-транспортних накладних не може бути доказом безтоварності господарських операцій. Більш того, податкове законодавство не ставить в залежність право платника податків на податковий кредит та визначення фінансового результату до оподаткування податком на прибуток від наявності чи відсутності товарно-транспортної накладної, а Правила перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затверджені Наказом Міністерства транспорту України № 363 від 14.10.1997 року, на які посилається Відповідач, не є законодавчим документом з питань оподаткування і не може регламентувати виключний порядок документування в податковому обліку. Товарно-транспортна накладна не є документом первинного бухгалтерського обліку, на підставі якого проводиться оприбуткування поставленого товару та не є єдиним та безумовним документом, що підтверджує факт придбання або продажу товару, а тому висновки Відповідача є безпідставними та зроблені при довільному трактуванні як норм чинного законодавства, так і фактичних обставин.

Відповідач наполягає, що задекларований від інших суб`єктів господарювання по ланцюгу постачання товар Позивачем не купувався (не отримувався), тобто має місце "безтоварність" господарських операцій. Доказом цього на думку Відповідача є інформація стосовно контрагентів постачальників Позивача (тобто інформація не про платників податків, що поставили товар на адресу Позивача, а платників податків, які реалізували цей товар на адресу контрагентів Позивача), зокрема: ТОВ "КЕРТОН" (код ЄДРПОУ 40487959), ТОВ "ПЕРЕДАЙС" (код ЄДРПОУ 41012948), ТОВ "ЕНЕРГОСНАБ 2017" (код ЄДРПОУ 41642247), ТОВ "РАЙЄ 17" (код ЄДРПОУ 41643984) та інших платників податків. Проте, Позивач не мав жодних господарських відносин з цими суб`єктами господарювання (ТОВ "КЕРТОН", ТОВ "ПЕРЕДАЙЄ", ТОВ "ЕНЕРГОЄНАБ 2017", ТОВ "РАЙЄ 17" та іншими контрагентами постачальників), а тому твердження про не підтвердження реальності господарських операцій через можливі порушення законодавства контрагентами постачальників Позивача є намаганням Відповідача, всупереч ст.61 Конституції України, якою передбачена індивідуальна юридична відповідальність особи за скоєне правопорушення, перекласти провину цих платників податків на Позивача. Порушення певним контрагентом (постачальником) у ланпюгу постачання вимог податкового законодавства чи правил ведення господарської діяльності не може бути підставою для висновку про порушення платником податків (покупцем) вимог законодавства щодо формування об`єкта оподаткування податком на прибуток та ПДВ (податкового кредиту), тому платник податків (покупець) не повинен зазнавати негативних наслідків, зокрема у вигляді позбавлення права на формування валових витрат та податкового кредиту за можливу неправомірну діяльність його контрагентів за умови, якщо не встановлено фактів, які свідчать про обізнаність платника податків (покупця) щодо такої поведінки свого контрагента та/або злагодженість дій між платником податків (покупцем) та контрагентом. На думку позивача допущені попередніми постачальниками у ланцюгу постачання товару певні порушення податкового законодавства тягнуть негативні наслідки саме для таких постачальників та не впливають на право позивача на віднесення до складу податкового кредиту сплаченого податку на додану вартість постачальникам товару та включення до бюджетного відшкодування від`ємного значення з податку на додану вартість. Таким чином правовідносини контрагентів із третіми особами у ланцюгах постачання, з якими Позивач не вступав у господарські відносини, самі по собі, за відсутності інших об`єктивних та підтверджених даних про порушення Позивачем податкового законодавства, не можуть бути самостійною та достатньою підставою для висновку про нереальність господарських взаємовідносин. Відсутність у спірних контрагентів Позивача матеріальних та трудових ресурсів не виключає можливості реального виконання ним господарських операцій та не свідчить про одержання необґрунтованої податкової вигоди Позивачем, оскільки залучення працівників є можливим за договорами цивільно-правового характеру, аутсорсингу та аутстафінгу (оренда персоналу). Основні та транспортні засоби можуть перебувати в постачальника на праві оренди або лізингу.

В той же час слід зазначити, що висновки про відсутність у контрагентів Позивача трудових та матеріально-технічних ресурсів зроблені Відповідачем виключно на підставі аналізу зібраної та опрацьованої узагальненої податкової інформації, наявної в базі даних Державної податкової служби України - АС "Податковий Блок". Проте податкова інформація, що наявна в цих інформаційно-аналітичних базах відносно контрагентів Позивача по ланцюгах постачання, а також податкова інформація надана іншими контролюючими органами, носить виключно інформативний характер, а тому не може бути належним доказом в розумінні закону та використана як беззаперечний та самостійний доказ "безтоварності" господарської операції Позивача. Інформація, наявна в інформаційно-аналітичних базах відносно контрагентів Позивача по ланцюгах постачання, як критерій оцінки реальності господарських операцій, не може розглядатися як беззаперечний та самостійний доказ, оскільки будь-які первинні документи платника податків не використовувались та не аналізувались, а отже оформлення така інформація не відповідає критерію юридичної значимості, оскільки така інформація не ґрунтується на безпосередньому аналізі первинних документів, а отже не є належним доказом в розумінні процесуального Закону.

Позивач зауважив, що Акт перевірки не містить доказів проведення перевірок, у тому числі і зустрічних звірок, контрагентів Позивача (як тих, у кого товар купувався, так і тих, кому він був реалізований), як не було надано і доказів визначення (донарахування) цим контрагентам податкових зобов`язань за наслідками начебто безтоварних господарськими операцій з Позивачем. Позивач має усі відповідні та належно оформлені первинні документи, які в сукупності свідчать про беззаперечний факт реального вчинення ним господарських операцій. Вказані документи є підставою для формування свого податкового обліку та містять відомості, що у повній мірі відображають суть господарських операцій та підтверджують їх фактичне здійснення. Відповідачем під час проведення перевірки зазначені первинні документи були досліджені. При цьому Відповідач мав можливість виконати дії з метою підтвердження факту використання Позивачем придбаного товару (шляхом надсилання зустрічних звірок кінцевим споживачам товару), але не зробив жодних дій. Свідома відмова Відповідача від дослідження питання кінцевого використання товару, придбаного Позивачем, вказує на неповноту та однобокість проведеної перевірки.

Посилання Відповідача на наявність кримінальних проваджень є безпідставним, оскільки ці кримінальні провадження не стосуються ані безпосередньо Позивача, ані його контрагентів. Та більше, сам по собі факт порушення кримінальної справи щодо посадових осіб контрагента позивача не може слугувати належним доказом фіктивності розглядуваних господарських операцій та не тягне за собою правових наслідків для позивача. Таким чином наведені Відповідачем кримінальні провадження та відомості, отримані в ході оперативно-розшукових заходів чи досудового слідства стосовно контрагентів другої та послідуючих ланок, не є та не можуть бути доказами при доведенні порушень вимог податкового законодавства з боку Позивача, оскільки стосуються саме контрагентів другої та послідуючих ланок.

У Акті перевірки, як на доказ нібито порушення саме Позивачем податкового законодавства, Відповідач посилається на інформацію з Єдиного державного реєстру судових рішень, згідно якої по ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 40560656) мається вирок Печерського районного суду м. Києва, винесений 17.05.2018 року у кримінальному провадженні № 32016100110000084 від 21.03.2016 року. Вказаним вироком особу_2 визнано винною у створенні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ "Аркас-Трейд" та засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.22, ч.1 ст.205, ч.5 ст.27 4.1 ст.358, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України. Позивач вважає, що вказаний вирок Печерського районного суду не може бути підставою для висновків під час перевірки, як того вимагає ст.83 ПК України, оскільки: - у цьому вироку відсутні будь-які згадування стосовно господарських відносин ТОВ "АркасТрейд" з Позивачем на предмет незаконності цих взаємовідносин або злагоджених дій, направлених на ухилення від сплати податків; - до моменту винесення судом зазначеного вироку. Державна податкова служба України не мала жодних претензій щодо діяльності ТОВ "Аркас-Трейд", підтвердженням чому є реєстрація (відсутність блокування) податкових накладних, які виписувались ТОВ "Аркас-Трейд" за наслідками постачання товару Позивачу; - цей вирок винесений судом 17.05.2018 року, тобто після того, як господарські зобов`язання ТОВ "Аркас-Трейд" і Позивачем були виконані належно і у повному обсязі; - на момент виконання ТОВ "Аркас-Трейд" своїх господарських зобов`язань перед Позивачем, тобто на 2016 рік, правосуб`єктність ТОВ "Аркас-Трейд" ні ким не оскаржувалася, у т.ч. і Державною податковою службою України. ТОВ "Аркас-Трейд" було належним чином зареєстровано як юридична особа і платник податку на додану вартість, установчі документи недійсними в судовому порядку не визнавалися; - станом на 27.01.20209 року (тобто на дату подання позову.) на офіційному сайті Державної податкової служби України стосовно ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" наявна інформація: "ПЕРЕБУВАЄ НА ОБЛІКУ В ОРЕАНАХ ДОХОДІВ ТА ЗБОРІВ"; - на підставі Закону України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес" від 8.09.2019 року № 101-IX стаття 205 виключена з Кримінального кодексу України, тобто це діяння декриміналізоване. Таким чином ані в Акті перевірки, ані у вироку Печерського районного суду у кримінальному провадженні № 32016100110000084 від 21.03.2016 року не наведено належних даних, які б вказували про протиправну поведінку ТОВ "АРКАЄ-ТРЕЙД" під час здійснення господарських відносин з Позивачем або про обізнаність Позивача щодо протиправної поведінки ТОВ "АРКАЄТРЕЙД" або про злагодженість дій між ТОВ "АРКАЄ-ТРЕЙД" та Позивачем з метою здійснення протиправних дій.

Також позивач зазначає, що акт перевірки свідчить, що у Позивача наявні всі необхідні первинні документи, на підставі яких ним задекларовано грошові зобов`язання з ПДВ та податку на прибуток (договори, податкові накладні, видаткові накладні, платіжні доручення, тощо). Складені контрагентом Позивача податкові накладні відповідають вимогам податкового законодавства 'України стосовно форми і порядку їх оформлення, а придбані Позивачем товари та послуги використані у власній господарській діяльності, що не заперечується матеріалами перевірки.

Обставинами, що підтверджують реальність здійснення господарських операцій та зміну майнового стану Позивача внаслідок здійснення операцій зі своїми контрагентами є подальший продаж придбаного товару на адресу інших платників податків, що підтверджуються наступними належно оформленими первинними документами, наданими до позову. Ці обставини Відповідачем не оспорюються, підтвердженням чому є зміст Акт перевірки, де відображений подальший рух придбаного товару. Тобто Акт перевірки не містить фактів, які б спростували правильність формування ним витрат, що враховуються при визначенні об`єкта оподаткування, та податкового кредиту.

Відтак, при складанні Акту перевірки Відповідачем використано необгрунтовані та неповні дані, а також суб`єктивні припущення, які не мають підтверджуючих доказів та належного обґрунтування. Вищенаведене обставини свідчать, що оскаржувані податкові повідомлення-рішення № 0000070509 від 29.11.2019 року і № 0000080509 від 29.11.2019 року є протиправними та підлягають скасуванню через відсутність факту порушення Позивачем вимог податкового законодавства.

Не погоджуючись з позовом, Головне управління ДПС у Луганській області надало відзив на позовну заяву (том 6 а.с.84-107).

Стосовно порушення позивачем в частині заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість на суму 6310058,00 грн. та суми грошового зобов`язання з податку на прибуток приватних підприємств на суму 5202897,00 грн., Відповідач зазначив, що позивач декларує суми податкового кредиту з ПДВ та суми податку на прибуток по нереальним господарським операціям з ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 32955570), ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ41312814 ), ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41460833), ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 41824593), ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (ЄДРПОУ 40435366), ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 39993099 ), ТОВ "ГРАВІН" (ЄДРПОУ 40933043), ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (ЄДРПОУ40560656 ), ТОВ "СТЕРІН" (ЄДРПОУ 41115303), ТОВ "БОССТАН" (ЄДРПОУ 41104443), ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (ЄДРПОУ 40503086), ТОВ "НАНОКС ГРУП" (ЄДРПОУ 41115759), ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41104485), ТОВ "АЛІСТЕЙ" (ЄДРПОУ 41104422), ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (ЄДРПОУ 41050943), ТОВ "ФОРКЛІТ" (ЄДРПОУ 41383602), ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (ЄДРПОУ 41176277), ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41489454 ), ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41173742 ), ТОВ "КІРМАКС" (ЄДРПОУ 41460791 ), ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (ЄДРПОУ 41657410), ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41179304 ), ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41472409), ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (ЄДРПОУ 40941615), ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41676433), ТОВ "СІНТОП ТОРГ"(ЄДРПОУ 41718298), ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41236477), ТОВ "РЕКСАР ПРО" (ЄДРПОУ 41608431), ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (ЄДРПОУ 41104616), ТОВ "СВЕН ПРОМ" (ЄДРПОУ 41568682), ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (ЄДРПОУ 41481701), ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (ЄДРПОУ 41610702), ТОВ "ПРОМХОЗТОРГ" (ЄДРПОУ 40981720), ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (ЄДРПОУ 40981521), ТОВ "МЕБІ-ТЕК" (ЄДРПОУ 41466353), ТОВ "ІТЕРА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41237292), ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд" (ЄДРПОУ 41123466 ), ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (ЄДРПОУ 40217872 ), ТОВ "МАКМЕЛ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41384831), ТОВ "ЛАЙНІС" (ЄДРПОУ 41787447 ), ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (ЄДРПОУ 40519189), ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (ЄДРПОУ 41348259). Нереальність господарських операцій пов`язується з наступним.

Між ТОВ Гермес (Покупець) та із зазначеними підприємствами (Постачальниками), крім ТОВ УКР БУД ІНВЕСТ та ТОВ МАКМЕЛ ПЛЮС (придбання товарів відбувалося без укладання договорів), було укладено договори поставки від 06.11.2017 № 10 (з ТОВ АЛЬФА ХОЛДИНГ ), від 03.11.2017 № 311 (з ТОВ ТПК ВЕСТ ), від 19.07.2018 № 719 (з ТОВ ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ2), від 17.01.2017 № 17/01/1 (з ТОВ ТІК ОМІКРОН ), від 15.12.2016 № 363 (з ТОВ ГРАВІН ), від 09.11.2016 № 911-3 (з ТОВ АРКАС-ТРЕЙД ), від 24.07.2017 № 2597 (з ТОВ СТЕРІН ), від 24.07.2017 № 2597 (з ТОВ БОСТАН ), від 01.08.2017 № 54 (з ТОВ АВЕНТ ЛІМІТЕД ), від 03.07.2017 № 307 (з ТОВ НАНОКС ГРУП ), від 25.06.2018 № 2506/3 (з ТОВ АРІЙ ПЛЮС ), від 06.05.2017 № 0605 (з ТОВ АЛІСТЕЙ ), від 14.08.2017 № 25 (з ТОВ САБРІЗ ПРОМ ), від 17.07.2017 № 21/18 (з ТОВ ФОРКЛІТ ), від 14.03.2018 № 1403 (з ТОВ ПРОФ ПРОМГРУП ), від 12.03.2018 № 1203-1 (з ТОВ ГЕРМЕС ), від 25.06.2018 № 625 (з ТОВ ДЕКА ПРОМ ), від 18.05.2018 № 1805 (з ТОВ КІРМАКС ), від 02.07.2018 № 702 (з ТОВ ДЕЛЕКС ТОРГ ), від 12.03.2018 № 57 (з ТОВ ХАРДОКС ПЛЮС ), від 15.03.2018 № 28 (з ТОВ ФІНЕКСІМ КОМПАНІ ), від 19.09.2018 № 1209 (з ТОВ ІНКОМІНГ КОНСАЛТ ), від 16.05.2018 № 16 (з ТОВ СІЄНА КОМПАНІ ), від 16.05.2018 № 1601 (з ТОВ СІНТОП ТОРГ ), від 05.06.2017 № 605 (з ТОВ РОЛЬФ КОМПАНІ ), від 15.05.2018 № 314 м(з ТОВ РЕКСАР ПРО ), від 02.07.2018 № 40 (з ТОВ ДІЛІС ХОЛД ), від 17.05.2018 № 202 (з ТОВ СВЕН ПРОМ ), від 17.05.2018 № 23 (з ТОВ РІТЕКС ЛТД ), від 10.05.2018 № 1005/1 (з ТОВ РАЗОРТ ТОРГ ), від 05.03.2018 № 0318 (з ТОВ ПРОМХОЗТОРГ ), від 16.03.2018 № 16 (з ТОВ ІНТЕЛ ЛОГІСТІК ), від 16.05.2018 № 16 (з ТОВ МЕБІ ТЕК ), від 11.09.2017 № 36 (з ТОВ ІТЕРА ПРОМ ), від 21.07.2017 № 563 (з ТОВ ДЕЛОС ГРУП ), від 14.12.2016 № 1412-6 (з ТОВ КЕРНІТ ПРОМ ), від 01.09.2018 № 109 (з ТОВ ЛАЙНІС ), від 07.11.2016 № 198 ( з ТОВ ІНФО ПРІНТ ), від 15.08.2017 № 862 (з ТОВ КАРТОЛ ПРОМ ), на виконання умов яких Постачальники зобов`язуються передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п.1.2 цих Договорів (надалі іменується Товар ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

Згідно з умовами зазначених договорів, найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цих Договорів, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком-фактурою, що є невід`ємною частиною цих Договорів.

Постачальники зобов`язані видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

Постачальники відвантажують товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальників та містяться в рахунках-фактурах до цих Договорів.

Товар поставляється за рахунок Покупця зі складів Постачальників.

Крім того ТОВ Гермес (Принципал) укладено договір від 15.12.2015 № 1512-15/1 з ТОВ ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС (Агент), згідно умов якого Принципал поручає, а Агент зобов`язується за Договором винагороди здійснити від імені і за рахунок Принципіала наступні фактичні та юридичні дії, пов`язані з придбанням продукції виробничо-технічного призначення.

Принципіал направляє Агенту доручення зі всією необхідною інформацією, після чого Агент зобов`язаний невідкладно почати роботу за виконанням Принципіала.

Виконав доручення, Агент направляє Принципіалу акт наданих послуг з вказаною сумою винагороди.

Позивач на підтвердження реальності господарських операцій із зазначеними контрагентами посилається на наявність у нього первинних документів бухгалтерського обліку, а саме на наявність податкових та видаткових накладних і платіжних доручень на сплату поставленого товару.

Відповідач зазначає, що відображенню у податковій звітності підлягає лише та господарська операція, яка фактично відбулась, а не та, зміст якої лише відображений в первинних документах. Відповідно господарська операція, яка фактично відбулась і створює відповідні податкові наслідки для платника податків. Натомість, господарська операція, яка фактично не відбулась спрямована лише на відображення її змісту у первинних документах.

Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.

Під час проведення перевірки контролюючим органом було здійснений аналіз номенклатури податкових накладних, зареєстрованих контрагентами в ЄРПН, на підставі яких встановити походження реалізованих контрагентами на адресу ТОВ Гермес товарів неможливо, оскільки при перевірці встановлено маніпулювання податковою звітністю, зокрема, здійснюється підміна номенклатури придбаних контрагентами - постачальниками товарів та в подальшому реалізованих товарів на адресу ТОВ Гермес , а також встановлена часткова невідповідність у номенклатурі придбаних контрагентами товарів та реалізованих товарів ТОВ Гермес , тобто операції по ланцюгу постачання спрямовані на здійснення операцій пов`язаних з формуванням штучного податкового кредиту та наданням податкової вигоди третім особам.

Крім того, перевіркою встановлено, що задекларовані на адресу ТОВ Гермес товари від контрагентів за ланцюгом постачання від інших суб`єктів господарювання не придбавались (не отримувались), що свідчить про неможливість фактичної реалізації товарів. При цьому ці суб`єкти господарювання є фігурантами значної кількості кримінальних проваджень щодо фіктивності цих суб`єктів господарювання, перелік яких зазначений в акті перевірки. Стосовно ТОВ АРКАС-ТРЕЙД , який є контрагентом ТОВ Гермес , Печерським районним судом м.Києва винесено вирок від 17.05.2018 року (справа № 757/58449/17-к) у кримінальному провадженні № 32016100110000084, згідно якого особу визнано винною у вчинені пособництва по створенню в червні 2016 року фіктивного підприємства ТОВ Аркас-Трейд , отже господарські операції позивача проведені в листопаді 2016 року з контрагентом ТОВ АРКАС-ТРЕЙД є фіктивними, оскільки ТОВ Гермес ніяким чином не міг придбати спірні товарні позиції у фіктивного підприємства, у якого відсутній реальний рух активів.

Відповідач посилався, що наявна податкова інформація по контрагентам ТОВ ІНФО ПРІНТ , ТОВ АРКАС-ТРЕЙД , ТОВ КАРТОЛ ПРОМ , ТОВ УКР БУД ІНВЕСТ , ПП СПЕЦПРОДУКТ ГРУП , ТОВ АЛЬФА ХОЛДІНГ , якою також підтверджується нереальність господарських операцій ТОВ Гермес із цими контрагентами.

Відповідно до даних ЄРПН перевіркою також встановлено факти щодо відсутності придбання товарів (послуг) контрагентами, необхідних для ведення їх господарської діяльності: газу, електроенергії, не встановлено придбання послуг по оренді землі, офісних, складських приміщень, навантажувально-розвантажувальних робіт тощо.

Разом з цим відповідач зазначив, що перевіркою встановлено декларування контрагентами значних обсягів реалізації товарів на адресу контрагентів-покупців, відсутність у контрагентів-постачальників необхідних для виконання їх господарсько-фінансової діяльності основних засобів, нерухомості (власної чи орендованої), транспортних засобів, трудових ресурсів в достатній кількості необхідної кваліфікації, що в свою чергу свідчить про неможливість виконання оформлених господарських операцій наявними ресурсами (загалом у контрагентів значиться 1 особа - директор) та неможливість їх зберігання та транспортування до покупців.

Крім того, посадові особи контрагентів одночасно є і посадовими особами значної кількості інших суб`єктів господарювання, що в свою чергу підтверджує неможливість реального виконання посадових та функціональних обов`язків однією посадовою особою одночасно в декількох підприємствах.

Крім того, основний вид діяльності підприємств-контрагентів такий, як рекламні агентства, будівництво житлових і нежитлових будівель, виготовлення друкарських форм і надання інших поліграфічних послуг, ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення, є відмінним від проведених ними господарських операцій щодо продажу товарів, що також вказує на нереальність спірних господарських операцій.

Відповідач вказує, що однією із умов договорів, укладених контрагентами з ТОВ Гермес є зобов`язання постачальника видавати сертифікати на товари, які посвідчують відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов, проте до перевірки не надано жодного документа, що засвідчує якість та комплектність поставленого товару позивачу, відсутні технічні паспорти, сертифікати якості, посвідчення про якість тощо, що в свою чергу в сукупності з іншими викладеними фактами нереальності господарських операцій між контрагентами та позивачем є підтверджуючим доказом у справі про фіктивність таких господарських операцій.

Крім того договорами передбачено транспортування товару за рахунок Покупця зі складу Постачальника. З огляду на надані до перевірки товарно-транспортні накладні вибачається, відсутня реєстрація та підтверджуючі документи про право власності або оренди приміщення за адресою навантаження. Крім того, до перевірки взагалі не були надані товарно-транспортні накладні на транспортування товару по взаємовідносинам з ТОВ НАНОКС ГРУП , ТОВ КЕРНІТ ПРОМ , ТОВ МАКМЕЛ ПЛЮС .

Також у відзиву відповідач зазначив, що 16.03.2018 року (ТТН від 16.03.2018 року № 9298, № 9300, № 9303) перевізником ФОП ОСОБА_1 , водій ОСОБА_2 , автомобіль Мерседес Спринтер, державний номер НОМЕР_1 , здійснено навантаження товару в м.Житомир та в с.Софіївська Борщагівка, Святошинського р-н., Київської області, а розвантаження товару здійснено в м.Харкові. При цьому слід зазначити, що перевізник ФОП ОСОБА_1 зареєстрований як суб`єкт господарювання в м.Харкові, а вантажовідправником зазначений ТОВ Гермес , який є покупцем у контрагентів-постачальників, а не постачальником товарів, зареєстрований в м.Лисичанськ Луганської області. Так само, і інші перевізники зареєстровані в м.Харкові, вантажовідправник в м.Лисичанську, а навантаження товару здійснювалося в інших різних областях України, які не збігаються з адресами місця знаходження постачальників. Крім того, перевезення товару відбувалося минуючи склад ТОВ Гермес , який у ланцюгу операцій є покупцем у 42 контрагентів - продавців та подальшим продавцем цих товарів до інших контрагентів, які знаходяться в м.Харкові. Зазначене унеможливлює здійснення перевезення тими датами, якими виписані ТТН, а самі ТТН не місять даних про час і дату навантаження та час і дату розвантаження. Отже, ТТН не підтверджують реальний рух товару від продавців до покупців.

Разом з цим, в товарно-транспортних накладних по різним підприємствам кінцевим покупцям зазначено одне місце розвантаження товару - м.Харків, вул.Автогенна, 12б, при тому, що підприємства покупці знаходяться за іншою адресою: ТОВ НВП СИГНАЛ - м.Харків, пр.-т.Московський, 140/1; ТОВ ВО ЕНЕРГОМАШКОМПЛЕКТ - м.Харків, пр.-т.Московський, 220/1; ПАТ ГАЗЕНЕРГОКОМПЛЕКТ - м.Харків, бул.Жасміновий, б.15/1, оф.2-2.

Крім того, більшість товарно-транспортних накладних мають значні недоліки, у зв`язку з чим неможливо встановити яким фактично транспортом здійснювалося перевезення товару, хто та за який час фактично здійснював навантаження та розвантаження товарів, в який проміжок часу відбувались вантажно-розвантажувальні операції, тощо.

Таким чином, надані ТОВ Гермес видаткові накладні та ТТН хоча й відповідають зовнішнім формальним ознакам, проте не відображають фактичного руху товару, тобто є такими, що не засвідчують фактичне здійснення господарських операцій.

Отже, на думку відповідача для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені у разі фактичного здійснення господарської операції. Будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції. Якщо ж фактичне здійснення господарської операції відсутнє, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені законодавством.

Відповідач наполягає, що обов`язковою умовою виникнення у платника права на податковий кредит є реальне здійснення операцій з придбання товарів (робіт, послуг) з метою їх використання в оподатковуваних операціях, а також оформлення зазначених операцій необхідними документами первинного обліку (зокрема, податковими накладними).

Також відповідач наголосив, що обов`язок підтвердити правомірність та обґрунтованість витрат (у тому числі і по сплаті ПДВ) первинними документами покладається на платника, адже саме він виступає суб`єктом, що використовує включену постачальником до ціни товару суму ПДВ при обчисленні суми податку, яка підлягає перерахуванню до бюджету, а також зменшує об`єкт оподаткування податку на прибуток за фактом понесення витрат.

Натомість навіть наявність у покупця належно оформлених документів, необхідних для віднесення певних сум до податкового кредиту, зокрема виданих продавцем податкових накладних, не є безумовною підставою формування податкового кредиту, у разі не доведення реальності здійснених господарських операцій та факту використання придбаних товарів/робіт/ послуг в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

За відсутності факту придбання товарів/робіт/послуг або в разі, якщо придбані товари/роботи/послуги не призначені для використання у господарській діяльності платника податку відповідні суми не можуть включатися до податкового кредиту навіть за наявності формально складених, але недостовірних документів.

В акті перевірки наголошується та ставиться під сумнів можливість виконання господарських операцій кількістю штатних працівників контрагента позивача, неможливістю реалізації позивачу товару, який продавцем не придбавався, наявність кримінальних проваджень, порушених у відношенні контрагентів позивача.

Відповідно до номенклатури податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН встановити походження реалізованих на адресу ТОВ Гермес товарів неможливо, оскільки встановлено маніпулювання податковою звітністю, зокрема здійснюється підміна номенклатури придбаних постачальниками товарів та в подальшому реалізованих товарів на адресу ТОВ Гермес , тобто, операції по ланцюгу постачання спрямовані на здійснення операцій пов`язаних з формуванням штучного податкового кредиту та наданням податкової вигоди третім особам.

Надані ТОВ Гермес документи по взаємовідносинам з ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (код за ЄДРПОУ 32955570); ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41312814); ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41460833); ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (код за ЄДРПОУ 41824593); ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (код за ЄДРПОУ 40435366); ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 39993099); ТОВ "ГРАВІН" (код за ЄДРПОУ 40933043); ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (код за ЄДРПОУ 40560656); ТОВ "СТЕРІН" (код за ЄДРПОУ 41115303); ТОВ "БОССТАН" (код за ЄДРПОУ 41104443); ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (код за ЄДРПОУ 40503086); ТОВ "НАНОКС ГРУП" (код за ЄДРПОУ 41115759); ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41104485); ТОВ "АЛІСТЕЙ" (код за ЄДРПОУ 41104422); ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41050943); ТОВ "ФОРКЛІТ" (код за ЄДРПОУ 41383602); ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (код за ЄДРПОУ 41176277); ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41489454); ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41173742); ТОВ "КІРМАКС" (код за ЄДРПОУ 41460791); ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41657410); ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41179304); ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41472409); ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (код за ЄДРПОУ 40941615); ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41676433); ТОВ "СІНТОП ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41718298); ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41236477); ТОВ "РЕКСАР ПРО" (код за ЄДРПОУ 41608431); ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (код за ЄДРПОУ 41104616); ТОВ "СВЕН ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41568682); ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (код за ЄДРПОУ 41481701); ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41610702); ТОВ"ПРОМХОЗТОРГ" (код за ЄДРПОУ 40981720); ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (код за ЄДРПОУ 40981521); ОВ "МЕБІ-ТЕК" (код за ЄДРПОУ 41466353); ТОВ"ІТЕРА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41237292); ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд") (код за ЄДРПОУ 41123466); ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 40217872); ТОВ "МАКМЕЛ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41384831); ТОВ "ЛАЙНІС" (код за ЄДРПОУ 41787447); ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (код за ЄДРПОУ 40519189); ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (код за ЄДРПОУ 41348259) не засвідчують фактичне здійснення господарських операцій. Проведеною перевіркою не підтверджено фактичне здійснення фінансово-господарських операцій ТОВ Гермес з вищенаведеними контрагентами.

Отже, перевіркою встановлено невідповідність між наведеними в актах виконаних робіт, видаткових накладних об`ємах отриманих послуг, товарів та можливостями їх надання. Наявність вищевказаних доказів є підставою для встановлення факту нереальності здійснення господарських операцій по ланцюгу постачання від вищенаведених контрагентів на адресу ТОВ Гермес .

В ході перевірки ТОВ Гермес не підтверджено та не доведено факт реальності проведених операцій з придбання товарів, послуг по відображеним операціям з вищенаведеними контрагентами, а надані документи не можуть братися до уваги, як первинні документи, навіть за наявності всіх формальних реквізитів.

Фактично ТОВ Гермес здійснено безпідставне документальне оформлення нереальних господарських операцій з вищенаведеними контрагентами і враховано у бухгалтерському обліку первинні документи всупереч норм частини першої ст.9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні та п.2.1, п.2.2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 року №88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за №168/704. Тобто, відсутня господарська операція як певна дія або подія у визначенні абзацу п`ятого ст.1 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні , в основі якої має бути дійсна зміна в структурі зобов`язань підприємства.

З урахуванням наведених фактів, укладені ТОВ Гермес з ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (код за ЄДРПОУ 32955570); ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41312814); ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41460833); ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (код за ЄДРПОУ 41824593); ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (код за ЄДРПОУ 40435366); ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 39993099); ТОВ "ГРАВІН" (код за ЄДРПОУ 40933043); ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (код за ЄДРПОУ 40560656); ТОВ "СТЕРІН" (код за ЄДРПОУ 41115303); ТОВ "БОССТАН" (код за ЄДРПОУ 41104443); ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (код за ЄДРПОУ 40503086); ТОВ "НАНОКС ГРУП" (код за ЄДРПОУ 41115759); ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41104485); ТОВ "АЛІСТЕЙ" (код за ЄДРПОУ 41104422); ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41050943); ТОВ "ФОРКЛІТ" (код за ЄДРПОУ 41383602); ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (код за ЄДРПОУ 41176277); ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41489454); ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41173742); ТОВ "КІРМАКС" (код за ЄДРПОУ 41460791); ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41657410); ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41179304); ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41472409); ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (код за ЄДРПОУ 40941615); ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41676433); ТОВ "СІНТОП ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41718298); ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41236477); ТОВ "РЕКСАР ПРО" (код за ЄДРПОУ 41608431); ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (код за ЄДРПОУ 41104616); ТОВ "СВЕН ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41568682); ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (код за ЄДРПОУ 41481701); ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41610702); ТОВ"ПРОМХОЗТОРГ" (код за ЄДРПОУ 40981720); ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (код за ЄДРПОУ 40981521); ОВ "МЕБІ-ТЕК" (код за ЄДРПОУ 41466353); ТОВ"ІТЕРА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41237292); ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд") (код за ЄДРПОУ 41123466); ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 40217872); ТОВ "МАКМЕЛ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41384831); ТОВ "ЛАЙНІС" (код за ЄДРПОУ 41787447); ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (код за ЄДРПОУ 40519189); ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (код за ЄДРПОУ 41348259) договори не опосередковувалися реальним виконанням операцій, які становлять його предмет.

Отже, враховуючи вищезазначене, в акті перевірки зроблено правильний висновок, що ТОВ Гермес неправомірно занижено податок на додану вартість на загальну суму 6310058,00 грн. та податок на прибуток на загальну суму 5710633,00 грн.

З огляду на викладене Головне управління ДПС у Луганській області вважає, що відповідач під час прийняття податкових повідомлень-рішень від 29.11.2019 № 0000080509 та № 0000070509 про збільшення ТОВ Гермес податку на прибуток в сумі 5202897,00 грн. і застосування відносно ТОВ Гермес фінансових санкцій за порушення п.44.1, п.44.2 ст.44, п.п.134.1.1 п.134.1 ст.134, п.135.1 ст.135 ПК України на суму 1300724,25 грн. та про збільшення ТОВ Гермес податку на додану вартість в сумі 6310058,00 грн. і застосування відносно ТОВ Гермес фінансових санкцій за порушення п.п.14.1.185, п.п.14.1.191 п.14.1 ст.14, п.п.44.1 ст.44, п.198.1, п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198 ПК України та п.5 розділу V наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість на суму 1577514,50, діяв у відповідності до норм законодавства та правомірно застосував фінансові санкції до ТОВ Гермес , отже податкові повідомлення-рішення від 29.11.2019 № 0000080509 та № 0000070509 є такими, що прийняті у відповідності до Податкового кодексу України та чинного законодавства.

На підставі викладеного відповідач просив відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю Гермес у задоволенні позовних вимог про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 29.11.2019 № 0000080509 та № 0000070509 у повному обсязі.

10 березня 2020 року позивач надав відповідь на відзив (том 6 а.с. 215-226). У відповіді позивач зазначив, що ані в Акті перевірки, ані у відзиві на позовну заяву не наведено жодних фактів про порушення ТОВ Гермес положень ПК України.

Ухвалою суду від 04 лютого 2020 року позовну заяву ТОВ Гермес прийнято до розгляду та призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження (том 6 а.с. 71-72).

Ухвалою суду від 27 лютого 2020 року клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" про продовження строку для подання відповіді на відзив на позовну заяву - задоволено. Продовжено строк для подання відповіді на відзив на позовну заяву - до 10 березня 2020 року (том 6 а.с. 206).

Ухвалою суду від 23 березня 2020 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті (том 6 а.с.235).

У судовому засіданні представник позивача надав пояснення, аналогічні доводам, викладеним у позовній заяві.

У судовому засіданні представник відповідача надав пояснення, аналогічні доводам, викладеним у відзиві на позов.

Заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали справи, надавши оцінку доказам в межах вимог ст.ст. 72-79, 90 КАС України, суд дійшов висновку щодо часткового задоволення позовних вимог з огляду на наступне.

У судовому засіданні встановлено та підтверджено належними доказами наступні обставини справи.

Товариство з обмеженою відповідальністю Гермес зареєстровано в якості юридичної особи 08.12.2004 (том 6 а.с. 51-58) та є платником податків, що підтверджується довідкою про взяття на облік від 09.06.2006 № 1250 (том 6 а.с. 59).

Відповідно до плану-графіку проведення планових перевірок суб`єктів господарювання на 2019 рік та наказу Головного управління ДПС у Луганській області від 01.10.2019 № 154, від 22.10.2019 № 255 державними ревізорами - інспекторами ГУ ДПС у Луганській області в порядку, встановленому п.п.20.1.4. п.20.1 ст.20, п.п.75.1.2 п.75.1 ст.75, ст.77, ст.82 ПКУ, проведено документальну планову виїзну перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю Гермес з питань дотримання вимог податкового, валютного законодавства, з питань єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та іншого законодавства за період з 01.07.2016 по 30.09.2019, відповідно до затвердженого плану (переліку питань) документальної перевірки.

За результатами проведеної перевірки складений акт від 08.11.2019 № 174/12-32- 05-09-05/32691880 (надалі - акт перевірки) (том 1 а.с.200-240, том 2 а.с.1-138), яким встановлені порушення ТОВ Гермес , зокрема:

- п.44.1, 44.2 ст.44 розділу І, п.п.134.1.1 п.134.1 ст.134, п.135.1 ст.135 ПК України, п.3 розділу III Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 Загальні вимоги до фінансової звітності , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.02.2013 № 73, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.02.2013 за № 336/22868, п.3 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 3 Звіт про фінансові результати , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 року, ст.9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні від 16.07.1999 року № 996-XIV, в результаті чого занижено податок на прибуток на загальну суму 5710633 грн., у тому числі за 3 квартал 2016 року у сумі 507735 грн. (з урахуванням п.102.1 ст.102 ПК України), за 4 квартал 2016 року у сумі 585024 грн., за 1 квартал 2017 року у сумі 348985 грн., за 1 півріччя 2017 року у сумі 577108 грн., за 3 квартал 2017 року у сумі 1123578 грн., за 2017 рік у сумі 2295224 грн., за 2018 рік у сумі 2322649 грн.

- п.п.14.1.185, п.п.14.1.191 п.14.1 ст.14, п.44.1 ст.44, п.198.1, п.198.2, п. 198.3, п.198.6 ст.198 ПК України, п.5 розділу V наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість , зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289, встановлено заниження податку на додану вартість всього на суму 6310058 грн., в тому числі у розрізі звітних податкових періодів: у листопаді 2016 року на суму 540833 грн., у грудні 2016 року на суму 597080 грн., у лютому 2017 року на суму 159861 грн., у квітні 2017 року на суму 434069 грн., у травні 2017 року на суму 15777 грн., у червні 2017 року на суму 114986 грн., у липні 2017 року на суму 199935 грн., у серпні 2017 року на суму 179044 грн., у вересні 2017 року на суму 221135 грн., у листопаді 2017 року на суму 516080 грн., у грудні 2017 року на суму 761327 грн., у січні 2018 року на суму 161002 грн., у лютому 2018 року на суму 193130 грн., у березні 2018 року на суму 371369 грн., у травні 2018 року на суму 619764 грн., у липні 2018 року на суму 410315 грн., у серпні 2018 року на суму 708170 грн., у вересні 2018 року на суму 44013 грн., у жовтні 2018 року на суму 39529 грн., у листопаді 2018 року на суму 22640 грн.

ТОВ Гермес на акт перевірки від 08.11.2019 № 174/13-32-05-09-05/3261880 подав заперечення (том 1 а.с.50-59).

За наслідками розгляду заперечень на акт, Головне управління ДПС у Луганській області листом від 29.11.2019 № 2242/10/12-32-05-09-10 повідомило про не прийняття заперечень та зазначило, що висновку акту перевірки є правомірними та такими, що відповідають законодавству (том 1 а.с.60-66).

За результатами вищевказаної перевірки ГУ ДПС у Луганській області було винесено податкові повідомлення-рішення:

- форми Р від 29.11.2019 № 0000070509 про збільшення суми грошового зобов`язання з ПДВ на 6310058 грн. та застосованих штрафних санкцій на суму 1577514,50 грн. (том 1 а.с. 46-47);

- форми Р від 29.11.2019 № 0000080509 про збільшення суми грошового зобов`язання з податку на прибуток приватних підприємств на 5202897 грн. та застосованих штрафних санкцій на суму 1300724,25 грн (том 1 а.с. 48-49).

ТОВ Гермес звернувся зі скаргою на зазначені податкові повідомлення-рішення до Державної податкової служби України (том 1 а.с.67-71).

Позивач не погодившись з винесеними відповідачем податковими повідомленнями-рішеннями звернувся до суду за захистом своїх прав не дочекавшись рішення ДПС України за наслідками розгляду скарги.

Предметом спору є правомірність віднесення до бази оподаткування загальний оподатковуваний дохід, отриманий ТОВ Гермес від господарських операцій з наступними контрагентами: ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (код за ЄДРПОУ 32955570); ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41312814); ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41460833); ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (код за ЄДРПОУ 41824593); ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (код за ЄДРПОУ 40435366); ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 39993099); ТОВ "ГРАВІН" (код за ЄДРПОУ 40933043); ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (код за ЄДРПОУ 40560656); ТОВ "СТЕРІН" (код за ЄДРПОУ 41115303); ТОВ "БОССТАН" (код за ЄДРПОУ 41104443); ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (код за ЄДРПОУ 40503086); ТОВ "НАНОКС ГРУП" (код за ЄДРПОУ 41115759); ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41104485); ТОВ "АЛІСТЕЙ" (код за ЄДРПОУ 41104422); ТОВ "САБРІЗ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41050943); ТОВ "ФОРКЛІТ" (код за ЄДРПОУ 41383602); ТОВ "ПРОФ ПРОМГРУП" (код за ЄДРПОУ 41176277); ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 41489454); ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41173742); ТОВ "КІРМАКС" (код за ЄДРПОУ 41460791); ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41657410); ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41179304); ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41472409); ТОВ "ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (код за ЄДРПОУ 40941615); ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41676433); ТОВ "СІНТОП ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41718298); ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (код за ЄДРПОУ 41236477); ТОВ "РЕКСАР ПРО" (код за ЄДРПОУ 41608431); ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (код за ЄДРПОУ 41104616); ТОВ "СВЕН ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41568682); ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (код за ЄДРПОУ 41481701); ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (код за ЄДРПОУ 41610702); ТОВ "ПРОМХОЗТОРГ" (код за ЄДРПОУ 40981720); ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (код за ЄДРПОУ 40981521); ТОВ "МЕБІ-ТЕК" (код за ЄДРПОУ 41466353); ТОВ "ІТЕРА ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 41237292); ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд") (код за ЄДРПОУ 41123466); ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (код за ЄДРПОУ 40217872); ТОВ "МАКМЕЛ ПЛЮС" (код за ЄДРПОУ 41384831); ТОВ "ЛАЙНІС" (код за ЄДРПОУ 41787447); ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (код за ЄДРПОУ 40519189); ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (код за ЄДРПОУ 41348259).

Так, в акті перевірки відповідачем зазначено, що в ході проведення перевірки, згідно наданих до перевірки первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку встановлено взаємовідносини ТОВ ГЕРМЕС з наступними контрагентами:

- ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (3 кв.2016 року) - на загальну суму 2 820 833,33 грн;

- ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (4 кв.2016 року) - на загальну суму 138 990,00 грн;

- ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (4 кв. 2016 року) - на загальну суму 57 829,75 грн;

- ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (4.кв.2016 року) - на загальну суму 1 289 833,70 грн;

- ТОВ "ГРАВІН" (4 кв.2016 року) - на загальну суму 1 763 481,16 грн;

- ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (1 кв.2017 року) - на загальну суму 2 022 302,01 грн;

- ТОВ "АЛІСТЕЙ" (2 кв.2017 року) - на загальну суму 281 047,50 грн;

- ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (2 кв.2017 року) - на загальну суму 1 070 608,31 грн;

- ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 35 373,00 грн;

- ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 691 839,40 грн;

- ТОВ "СТЕРІН" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 27 948,20 грн;

- ТОВ "НАНОКС ГРУП" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 57 000,00 грн;

- ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (3 кв. 2017 року) - на загальну суму 324 800,00 грн;

- ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 287 032,50 грн;

- ТОВ"ІТЕРА ПРОМ" (3 кв.2017 року) - на загальну суму 70 440,30 грн;

- ТОВ "КАРТОЛ ПРОМ" (3 кв. 2017 року) - на загальну суму 842 982,40 грн;

- ТОВ "ФОРКЛІТ" (3 кв. 2017 року) - на загальну суму 531 260,00 грн;

- ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (4 кв. 2017 року) - на загальну суму 4 587 748,09 грн

- ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (4 кв. 2017 року) - на загальну суму 340 429,20 грн;

- ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (4 кв. 2017 року) - на загальну суму 1 580 473,19 грн;

- ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (2018 рік) - на загальну суму 3 065 504,10 грн;

- ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (2018 рік) - на загальну суму 300 564,30 грн;

- ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (2018 рік) - на загальну суму 106 055,27 грн;

- ТОВ"ПРОМХОЗТОРГ" (2018 рік) - на загальну суму 134 365,60 грн;

- ТОВ "БОССТАН" (2018 рік) - на загальну суму 175 564,40 грн;

- ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (2018 рік) - на загальну суму 255 272,50 грн;

- ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (2018 рік) - на загальну суму 255 272,50 грн;

- ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (2018 рік) - на загальну суму 477 900,00 грн;

- ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (2018 рік) - на загальну суму 499 262,80 грн;

- ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (2018 рік) - на загальну суму 320 760,00 грн;

- ТОВ "МАКМЕЛ ПЛЮС" (2018 рік) - на загальну суму 113 200,00 грн;

- ТОВ "КІРМАКС" (2018 рік) - на загальну суму 452 430,00 грн;

- ТОВ "МЕБІ-ТЕК" (2018 рік) - на загальну суму 444 015,00 грн;

- ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (2018 рік) - на загальну суму 313 058,00 грн;

- ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (2018 рік) - на загальну суму 219 780,00 грн;

- ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (2018 рік) - на загальну суму 486 469,80 грн;

- ТОВ "СВЕН ПРОМ" (2018 рік) - на загальну суму 234 630,00 грн;

- ТОВ "РЕКСАР ПРО" (2018 рік) - на загальну суму 281 850,00 грн;

- ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (2018 рік) - на загальну суму 160 380,00 грн;

- ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (2018 рік) - на загальну суму 371 250,00 грн;

- ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (2018 рік) - на загальну суму 292 050,00 грн;

- ТОВ "СІНТОП ТОРГ" (2018 рік) - на загальну суму 292 050,00 грн;

- ТОВ "ЛАЙНІС" " (2018 рік) - на загальну суму 65 495,30 грн;

- ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (2018 рік) - на загальну суму 3 586 425,00 грн.

Разом за період з 01.07.2016 по 30.06.2019 здійснено господарських операції на загальну суму 31 725 856,62 грн.

За висновками акту не можливо встановити походження реалізованих на адресу ТОВ Гермес товарів, оскільки встановлено маніпулювання податковою звітністю, зокрема здійснюється підміна номенклатури придбаних постачальниками товарів та в подальшому реалізованих товарів на адресу ТОВ Гермес , тобто, операції по ланцюгу постачання спрямовані на здійснення операцій пов`язаних з формуванням штучного податкового кредиту та наданням податкової вигоди третім особам. Також в акту перевірки податковим органом здійснено висновок, що надані ТОВ Гермес документи по взаємовідносинам з вищезазначеними контрагентами не засвідчують фактичне здійснення господарських операцій. Проведеною перевіркою не підтверджено фактичне здійснення фінансово-господарських операцій ТОВ Гермес з вищенаведеними контрагентами. Отже, перевіркою встановлено невідповідність між наведеними в актах виконаних робіт, видаткових накладних об`ємах отриманих послуг, товарів та можливостями їх надання. Наявність вищевказаних доказів є підставою для встановлення факту нереальності здійснення господарських операцій по ланцюгу постачання від вищенаведених контрагентів на адресу ТОВ Гермес . В ході перевірки ТОВ Гермес не підтверджено та не доведено факт реальності проведених операцій з придбання товарів, послуг по відображеним операціям з вищенаведеними контрагентами, а надані документи не можуть братися до уваги, як первинні документи, навіть за наявності всіх формальних реквізитів. Фактично ТОВ Гермес здійснено безпідставне документальне оформлення нереальних господарських операцій з вищенаведеними контрагентами і враховано у бухгалтерському обліку первинні документи всупереч норм частини першої ст.9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні та п.2.1, п.2.2 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 року №88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за № 168/704. Тобто, відсутня господарська операція як певна дія або подія у визначенні абзацу п`ятого ст.1 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні , в основі якої має бути дійсна дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов`язань, власному капіталі підприємства.

Вирішуючи спір по суті, суд враховує наступні норми.

Положеннями ст. 67 Конституції України встановлюється обов`язок кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Підпунктом 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 ПКУ зазначено, що кожна особа зобов`язана сплачувати встановлені цим Кодексом, законами з питань митної справи податки та збори, платником яких вона є згідно з положеннями цього Кодексу.

Підпунктом 14.1.36 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України визначено, що господарська діяльність - діяльність особи, що пов`язана з виробництвом (виготовленням) та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.

Відповідно до п.п.14.1.39. п.14.1 ст. 14 ПКУ грошове зобов`язання платника податків - сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету як податкове зобов`язання та/або штрафну (фінансову) санкцію, що справляється з платника податків у зв`язку з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Підпунктом 16.1.4 пункту 16.1 статті 16 ПКУ передбачено, що платник податків зобов`язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідно до п.п.20.1.4. п.20.1 ст.20 ПКУ контролюючі органи мають право проводити відповідно до законодавства перевірки і звірки платників податків (крім Національного банку України), у тому числі після проведення процедур митного контролю та/або митного оформлення.

Пунктом 75.1 ст. 75 ПКУ передбачено, що контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Положеннями п.п.75.1.2. п.75.1 ст.75 ПКУ встановлено, що документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов`язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Документальна планова перевірка проводиться відповідно до плану-графіка перевірок.

Документальною виїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться за місцезнаходженням платника податків чи місцем розташування об`єкта права власності, стосовно якого проводиться така перевірка.

У відповідності до п. 77.1 та п. 77.2 ст. 77 ПКУ документальна планова перевірка передбачається у плані графіку проведення планових документальних перевірок на поточний рік, який оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Таким чином, документальна планова виїзна перевірка є одним з видів податкових перевірок, встановлених пунктом 75.1 статті 75 Податкового кодексу України, та за своєю правовою сутністю є формою документального контролю за дотриманням платником вимог податкового законодавства на підставі декларацій та інших документів податкової звітності, первинних документів, одержаних від платника.

Згідно з п.83.1 ст.83 Податкового кодексу України, для посадових осіб контролюючих органів під час проведення перевірок підставами для висновків є: документи, визначені цим Кодексом (п.п.83.1.1); податкова інформація (п.п.83.1.2); експертні висновки (п.п.83.1.3); судові рішення (пп.83.1.4); інші матеріали, отримані в порядку та у спосіб, передбачені цим Кодексом або іншими законами, контроль за дотриманням яких покладений на контролюючі органи (п.п.83.1.6).

Пунктом 44.1 статті 44 Податкового кодексу України встановлено, що для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту. У випадках, передбачених статтею 216 Цивільного кодексу України, платники податків мають право вносити відповідні зміни до податкової звітності у порядку, визначеному статтею 50 цього Кодексу.

Відповідно до статті 3 Господарського кодексу України, під господарською діяльністю розуміється діяльність суб`єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.

Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб`єкти підприємництва - підприємцями.

Бухгалтерський облік є обов`язковим видом обліку, який ведеться підприємством. Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку.

Відповідно до статті 1 Закону України від 16 липня 1999 року № 996-ХІУ Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні (далі - Закон № 996) первинний документ - документ, який містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення, господарською операцією є дія або подія, яка викликає зміни в структурі активів та зобов`язань, власному капіталі підприємства.

Статтею 2 Закону №996 зазначено, що сфера дії Закону поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, а також на представництва іноземних суб`єктів господарської діяльності (далі - підприємства), які зобов`язані вести бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно з законодавством.

Відповідно до частини 2 статті 3 зазначеного Закону бухгалтерський облік є обов`язковим видом обліку, який ведеться підприємством. Фінансова, податкова, статистична та інші види звітності, що використовують грошовий вимірник, ґрунтуються на даних бухгалтерського обліку.

Статтею 4 Закону №996 передбачено принципи на яких ґрунтується бухгалтерський облік та фінансова звітність, серед яких:

превалювання сутності над формою - операції обліковуються відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з юридичної форми;

нарахування та відповідність доходів і витрат - для визначення фінансового результату звітного періоду необхідно порівняти доходи звітного періоду з витратами, що були здійснені для отримання цих доходів. При цьому доходи і витрати відображаються в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в момент їх виникнення, незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів.

Керівник підприємства зобов`язаний створити необхідні умови для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечити неухильне виконання всіма підрозділами, службами та працівниками, причетними до бухгалтерського обліку, правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів (пункт 6 статті 8 Закону №996).

Статтею 9 Закону №996 встановлено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи. Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов`язкові реквізити: назву документа (форми); дату і місце складання; назву підприємства, від імені якого складено документ; зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції; посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.

Таким чином, відображенню у податковій звітності підлягає лише та господарська операція, яка фактично відбулась, а не та, зміст якої лише відображений в первинних документах. Відповідно господарська операція, яка фактично відбулась і створює відповідні податкові наслідки для платника податків. Натомість, господарська операція, яка фактично не відбулась спрямована лише на відображення її змісту у первинних документах.

Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.

Згідно з пунктом 2 "Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 року №88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 червня 1995 року за №168/704 (із змінами і доповненнями) (далі - Положення) первинні документи - це документи, створені у письмовій або електронній формі, що фіксують та підтверджують господарські операції, включаючи розпорядження та дозволи адміністрації (власника) на їх проведення.

Господарські операції - це факти підприємницької та іншої діяльності, що впливають на стан майна, капіталу, зобов`язань і фінансових результатів.

Визначальною ознакою господарської операції є те, що вона повинна спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків. Зміст господарської операції може встановлюватися з урахуванням змісту цивільно-правових чи господарсько-правових зобов`язань сторін, але не вичерпується останнім. Господарська операція може мати місце навіть за відсутності цивільно-правових чи господарсько-правових відносин між платниками податків.

Із наведеного можна зробити висновок про те, що господарські операції (поставка, продаж, фінансова допомога, інвестиція тощо) є самостійним поняттям, відмінним від правочинів або господарських зобов`язань. Наслідки в податковому обліку створюють лише фатично вчинені господарські операції, тобто ті, що пов`язані з рухом активів, зміною зобов`язань чи власного капіталу платника податків.

Презумпція дійсності, притаманна цивільним правочинам, не може бути автоматично поширена на реальність господарських операцій.

Первинні документи повинні бути складені у момент проведення кожної господарської операції або, якщо це неможливо, безпосередньо після її завершення. Первинні документи підлягають обов`язковій перевірці працівниками, які ведуть бухгалтерський облік, за формою і змістом, тобто перевіряється наявність у документі обов`язкових реквізитів та відповідність господарської операції чинному законодавству, логічна ув`язка окремих показників (підпункт 2.15 пункту 2 Положення).

Забороняється приймати до виконання первинні документи на операції, що суперечать нормативно-правовим актам, встановленому порядку приймання, зберігання і витрачання грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей та іншого майна, порушують договірну і фінансову дисципліну, завдають шкоди державі, власникам, іншим юридичним і фізичним особам. Такі документи повинні бути передані керівнику підприємства, установи для прийняття рішення (підпункт 2.16 пункту 2 Положення).

Отже, основою для списання у сторони, яка передає, і оприбуткування у сторони, яка приймає ТМЦ, є первинні документи, що виконують функції підтвердження факту здійснення господарської операції або виконання договірних зобов`язань.

Порядок формування доходів та витрат та обчислення податку на прибуток регулюється положеннями Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (із внесеними змінами та доповненнями).

Згідно з пунктом 44.1 статті 44 Податкового кодексу України для цілей оподаткування платники податків зобов`язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов`язаних з визначенням об`єктів оподаткування та/або податкових зобов`язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов`язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту.

Відповідно до п.44.2 ст.44 Кодексу, для обрахунку об`єкта оподаткування платник податку на прибуток використовує дані бухгалтерського обліку та фінансової звітності щодо доходів, витрат та фінансового результату до оподаткування.

Пунктом 135.1 ст.135 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI, із змінами і доповненнями, визначено, що базою оподаткування є грошове вираження об`єкту оподаткування, визначеного згідно зі ст. 134 цього Кодексу з урахуванням положень цього Кодексу.

Відповідно до п. 137.1 ст.137 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI, із змінами і доповненнями, податок на прибуток нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст. 136 цього Кодексу, від бази оподаткування, визначеного згідно зі ст. 135 цього Кодексу.

Таким чином, доходи для цілей визначення об`єкта оподаткування податком на прибуток мають бути фактично здійснені і підтверджені належним чином складеними первинними документами, що відображають реальність господарської операції, яка є підставою для формування податкового обліку платника податків.

Наявність формально складених, але недостовірних документів при відсутності факту реалізації товарів чи послуг не є підставою для включення відповідних сум до складу доходів для цілей оподаткування податком на прибуток підприємства.

Згідно з п.198.1 ст.198 Податкового кодексу України, до податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій з:

а) придбання або виготовлення товарів та послуг;

б) придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів (у тому числі у зв`язку з придбанням та/або ввезенням таких активів як внесок до статутного фонду та/або при передачі таких активів на баланс платника податку, уповноваженого вести облік результатів спільної діяльності);

в) отримання послуг, наданих нерезидентом на митній території України, та в разі отримання послуг, місцем постачання яких є митна територія України;

г) ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного або фінансового лізингу;

ґ) ввезення товарів та/або необоротних активів на митну територію України.

Відповідно до пункту 198.2 статті 198 Податкового кодексу України, датою віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше:

дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг;

дата отримання платником податку товарів/послуг.

Для операцій із ввезення на митну територію України товарів датою віднесення сум податку до податкового кредиту є дата сплати податку за податковими зобов`язаннями згідно з пунктом 187.8 статті 187 цього Кодексу, а для операцій з постачання послуг нерезидентом на митній території України - дата складення платником податкової накладної за такими операціями, за умови реєстрації такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Датою збільшення податкового кредиту орендаря (лізингоотримувача) для операцій фінансової оренди (лізингу) є дата фактичного отримання об`єкта фінансового лізингу таким орендарем.

Датою віднесення сум до податкового кредиту замовника з договорів (контрактів), визначених довгостроковими відповідно до пункту 187.9 статті 187 цього Кодексу, є дата фактичного отримання замовником результатів робіт (оформлених актами виконаних робіт) за такими договорами (контрактами).

Для товарів/послуг, постачання (придбання) яких контролюється приладами обліку, факт постачання (придбання) таких товарів/послуг засвідчується даними обліку.

Відповідно до пункту 198.3 статті 198 Податкового кодексу України, податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв`язку з:

придбанням або виготовленням товарів та наданням послуг;

придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи);

ввезенням товарів та/або необоротних активів на митну територію України.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах провадження господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Згідно з пунктом 198.6 статті 198 Податкового кодексу України, передбачено що не відносяться до податкового кредиту суми податку сплаченого (нарахованого) у зв`язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними або оформленні з порушенням вимог чи не підтвердженні митними деклараціями (іншими подібними документами згідно із пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу).

У разі якщо на момент перевірки платника податку органами державної податкової служби суми податку, які попередньо віднесені до податкового кредиту, залишаються не підтвердженими зазначеними цим пунктом документами, платник податку несе відповідальність відповідно до закону.

З наведеного слідує, що обов`язковою умовою виникнення у платника права на податковий кредит є реальне здійснення операцій з придбання товарів (робіт, послуг) з метою їх використання в оподатковуваних операціях, а також оформлення зазначених операцій необхідними документами первинного обліку (зокрема, податковими накладними).

Також варто наголосити, що обов`язок підтвердити правомірність та обґрунтованість витрат (у тому числі і по сплаті ПДВ) первинними документами покладається на платника, адже саме він виступає суб`єктом, що використовує включену постачальником до ціни товару суму ПДВ при обчисленні суми податку, яка підлягає перерахуванню до бюджету, а також зменшує об`єкт оподаткування податку на прибуток за фактом понесення витрат.

Натомість навіть наявність у покупця належно оформлених документів, необхідних для віднесення певних сум до податкового кредиту, зокрема виданих продавцем податкових накладних, не є безумовною підставою формування податкового кредиту, у разі не доведення реальності здійснених господарських операцій та факту використання придбаних товарів / робіт / послуг в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

За відсутності факту придбання товарів / робіт / послуг або в разі, якщо придбані товари / роботи / послуги не призначені для використання у господарській діяльності платника податку відповідні суми не можуть включатися до податкового кредиту навіть за наявності формально складених, але недостовірних документів.

В акті перевірки наголошується та ставиться під сумнів можливість виконання господарських операцій кількістю штатних працівників контрагента позивача, неможливістю реалізації позивачу товару, який продавцем не придбавався, наявність кримінальних проваджень, порушених у відношенні контрагентів позивача.

Відповідно до номенклатури податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН встановити походження реалізованих на адресу ТОВ Гермес товарів неможливо, оскільки встановлено маніпулювання податковою звітністю, зокрема здійснюється підміна номенклатури придбаних постачальниками товарів та в подальшому реалізованих товарів на адресу ТОВ Гермес , тобто, операції по ланцюгу постачання спрямовані на здійснення операцій пов`язаних з формуванням штучного податкового кредиту та наданням податкової вигоди третім особам.

Стосовно висновку податкового органу про порушення позивачем в частині заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість на суму 6310058,00 грн. та суми грошового зобов`язання з податку на прибуток приватних підприємств на суму 5202897,00 грн., судом досліджено матеріали справи та встановлено наступне.

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ".

ТОВ Гермес (Покупець) укладено договір з ТОВ Альфа Холдінг (Постачальник) №10 від 06.11.2017 (том 1 а.с.73-74). Договір поставки №10 від 06.11.2016 підписано від імені Постачальника ТОВ "Альфа Холдінг" - директор ОСОБА_3 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками.

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

10.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" сформовано податкові накладні на адресу ТОВ Гермес № 7 від 13.11.2017; № 42 від 16.11.2017; № 50 від 16.11.2017; № 51 від 16.11.2017; № 52 від 16.11.2017; № 53 від 16.11.2017; № 61 від 16.11.2017; № 62 від 16.11.2017; № 8 від 21.11.2017; № 43 від 21.11.2017; № 9 від 01.12.2017; № 10 від 01.12.2017; № 20 від 01.12.2017; № 21 від 01.12.2017; № 22 від 01.12.2017; № 23 від 01.12.2017; № 24 від 01.12.2017; № 32 від 01.12.2017; № 33 від 01.12.2017; № 34 від 01.12.2017; № 35 від 01.12.2017; № 37 від 01.12.2017; № 38 від 01.12.2017; № 39 від 01.12.2017; № 40 від 01.12.2017; № 41 від 01.12.2017; № 61 від 18.12.2017; № 62 від 18.12.2017; № 64 від 18.12.2017; № 65 від 18.12.2017 ; № 66 від 18.12.2017; № 67 від 18.12.2017; № 1 від 16.01.2018; № 2 від 16.01.2018; № 3 від 16.01.2018; № 2 від 22.01.2018; № 3 від 22.01.2018; № 2 від 29.01.2018; № 3 від 29.01.2018; № 4 від 29.01.2018; № 3 від 01.02.2018; № 7 від 16.02.2018; № 8 від 16.02.2018; № 12 від 16.02.2018; № 15 від 16.02.2018; № 16 від 16.02.2018; № 17 від 16.02.2018; № 18 від 16.02.2018; № 19 від 16.02.2018; № 2 від 16.03.2018; № 10 від 16.03.2018; № 11 від 16.03.2018; № 4 від 03.05.2018; № 5 від 03.05.2018; № 6 від 03.05.2018; № 7 від 03.05.2018; № 8 від 03.05.2018 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 9183902,63 грн., сума ПДВ - 1530650,40 грн. (том 1 а.с. 75-131).

Зазначені податкові накладні зареєстровані в ЄРПН, про що зазначено в акті перевірки (том 1 зворотній бік а.с. 204).

Видаткові накладні підписано ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" на загальну суму 9183902,63 грн., в т.ч. ПДВ - 1530650,40 грн., а саме: № 173 від 13.11.2017; № 244 від 16.11.2017; № 245 від 16.11.2017; № 246 від 16.11.2017; № 247 від 16.11.2017; № 248 від 16.11.2017; № 256 від 16.11.2017; № 257 від 16.11.2017; № 197 від 21.11.2017; № 249 від 27.11.2017; № 194 від 01.12.2017; № 195 від 01.12.2017; № 196 від 01.12.2017; № 197 від 01.12.2017; № 198 від 01.12.2017; № 270 від 01.12.2017; № 271 від 01.12.2017; № 272 від 01.12.2017; № 273 від 01.12.2017; № 274 від 01.12.2017; № 276 від 01.12.2017; № 277 від 01.12.2017; № 281 від 01.12.2017; № 285 від 01.12.2017; № 286 від 01.12.2017; № 288 від 01.12.2017; № 237 від 18.12.2017; № 238 від 18.12.2017; № 239 від 18.12.2017; № 240 від 18.12.2017; № 241 від 18.12.2017; № 234 від 19.12.2017; № 6 від 16.01.2018; № 10 від 16.01.2018; № 11 від 16.01.2018; № 5 від 22.01.2018; № 25 від 22.01.2018; № 26 від 29.01.2018; № 27 від 29.01.2018; № 28 від 29.01.2018; № 100 від 01.02.2018; № 95 від 16.02.2018; № 96 від 16.02.2018; № 118 від 16.02.2018; № 130 від 16.02.2018; № 131 від 16.02.2018; № 132 від 16.02.2018; № 133 від 16.02.2018; № 134 від 16.02.2018; № 152 від 16.03.2018; № 161 від 16.03.2018; № 163 від 16.03.2018; № 239 від 03.05.2018; № 240 від 03.05.2018; № 241 від 03.05.2018; № 242 від 03.05.2018; № 243 від 03.05.2018 (том 1 а.с. 132-188) та виписані рахунки на оплату (том 1 зворотній бік а.с. 132-188).

Також до матеріалів справи ТОВ Гермес надало експрес-накладні, де зазначено Відправник - ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ", ОСОБА_5 або ТОВ Гермес , а саме дати оформлення експрес-накладних 01.02.2018, 22.01.2018, 21.11.2017, 27.11.2017, 16.11.2017 (том 1 а.с. 189-193).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "Альфа Холдінг" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ".

Договір між ТОВ Гермес та ТОВ УКР БУД ІНВЕСТ не укладався.

До документальної перевірки та суду на підтвердження здійснення господарських операцій надано податкові накладні № 8 від 27.11.2017; № 20 від 27.11.2017; № 27 від 27.11.2017 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 408515,00 грн, сума ПДВ - 68085,83 грн. (том 1 а.с. 194-196).

Зазначені податкові накладні зареєстровані в ЄРПН, про що зазначено в акті перевірки (том 1 а.с. 224).

Видаткові накладні підписано ТОВ УКР БУД ІНВЕСТ на загальну суму 408515,00 грн., в т.ч. ПДВ - 68085,83 грн., а саме: № 8 від 27.11.2017, № 9 від 27.11.2017, № 10 від 27.11.2017 (том 1 а.с. 197-199) та видано рахунок на оплату (том 1 зворотній бік а.с. 197-199).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "УКР БУД ІНВЕСТ" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "ТПК "ВЕСТ".

ТОВ Гермес (Покупець) укладено договір з ТОВ ТПК вест (Постачальник) № 311 від 03.11.2017. Договір поставки № 311 від 03.11.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "ТПК ВЕСТ" - директор ОСОБА_6 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 2 а.с. 139-140)

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ТПК ВЕСТ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 15 від 09.11.2017; № 16 від 09.11.2017; № 17 від 09.11.2017; № 18 від 09.11.2017; № 19 від 09.11.2017; № 20 від 09.11.2017; № 21 від 09.11.2017; № 22 від 09.11.2017; № 23 від 09.11.2017; № 24 від 09.11.2017; № 34 від 16.11.2017; № 35 від 16.11.2017; № 39 від 01.12.2017 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 1896567,80 грн, сума ПДВ - 316094,61 грн. (том 2 а.с. 141-153).

Зазначені податкові накладні зареєстровані в ЄРПН, про що зазначено в акті перевірки (том 1 а.с. 224).

Видаткові накладні підписано ТОВ ТПК ВЕСТ на загальну суму 1896567,8 грн., в т.ч. ПДВ - 316094,61 грн., а саме: № 7 від 09.11.2017; № 9 від 09.11.2017; № 8 від 09.11.2017; № 10 від 09.11.2017; № 11 від 09.11.2017; № 12 від 09.11.2017; № 13 від 09.11.2017; № 14 від 09.11.2017; № 15 від 09.11.2017; № 16 від 09.11.2017; № 43 від 16.11.2017; № 44 від 16.11.2017; № 89 від 01.12.2017 (том 2 а.с. 154, зворотній бік а.с. 154, 156-166) та виписані рахунки на оплату (том 2 зворотній бік а.с. 154, 155, зворотній бік а.с. 156-166).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ ТПК ВЕСТ (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ".

ТОВ Гермес (Покупець) укладено договір з ТОВ ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ (Постачальник) № 719 від 19.07.2018. Договір поставки №719 від 19.07.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "Ельвіра Стандарт" - директор Буценко Є. І., від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 2 а.с. 175-176)

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ "Ельвіра Стандарт" виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 32 від 24.07.2018; № 33 від 26.07.2018; № 29 від 01.08.2018; № 30 від 01.08.2018; № 31 від 01.08.2018; № 32 від 01.08.2018; № 34 від 01.08.2018; № 35 від 01.08.2018; № 36 від 01.08.2018; № 37 від 01.08.2018; № 38 від 01.08.2018; № 39 від 01.08.2018; № 24 від 06.08.2018; № 25 від 06.08.2018; № 27 від 07.08.2018; № 50 від 13.08.2018 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 4303710,00 грн, сума ПДВ - 717285,00 грн. (том 2 а.с. 177-192).

Видаткові накладні підписано ТОВ "Ельвіра Стандарт" на загальну суму 4303710,00 грн., в т.ч. ПДВ - 717285,00 грн., а саме: № 32 від 24.07.2018; № 33 від 26.07.2018; № 29 від 01.08.2018; № 30 від 01.08.2018; № 31 від 01.08.2018; № 32 від 01.08.2018; № 34 від 01.08.2018; № 35 від 01.08.2018; № 36 від 01.08.2018; № 37 від 01.08.2018; № 38 від 01.08.2018; № 39 від 01.08.2018; № 24 від 06.08.2018; № 25 від 06.08.2018; № 27 від 07.08.2018; № 50 від 13.08.2018 (том 2 а.с. 193-208) та виписані рахунки на оплату (том 2 зворотній бік а.с. 193-208).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "Ельвіра Стандарт" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "ТІК "ОМІКРОН".

ТОВ Гермес (Покупець) укладено договір з ТОВ ТІК ОМІКРОН (Постачальник) №17/01/1 від 17.01.2017. Договір поставки №17/01/1 від 17.01.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" - директор ОСОБА_7 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 2 а.с. 217-218)

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальникзобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ТІК ОМІКРОН виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 15 від 08.02.2017; № 16 від 08.02.2017; № 9 від 03.04.2017; № 13 від 03.04.2017; № 14 від 03.04.2017; № 15 від 03.04.2017; № 16 від 03.04.2017; № 17 від 03.04.2017; № 20 від 03.04.2017; № 30 від 20.04.2017; № 16 від 10.05.2017; № 17 від 10.05.2017 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 3711492,30 грн, сума ПДВ - 618582,04 грн. (том 2 а.с. 220-231).

Видаткові накладні підписано ТОВ ТІК ОМІКРОН на загальну суму 3711492,30 грн., в т.ч. ПДВ - 618582,04 грн., а саме: № 37 від 08.02.2017; № 38 від 08.02.2017; № 10 від 10.02.2017; № 94 від 15.03.2017; № 149 від 03.04.2017; № 151 від 03.04.2017; № 152 від 03.04.2017; № 153 від 03.04.2017; № 154 від 03.04.2017; № 154 від 03.04.2017; № 158 від 03.04.2017; № 167 від 20.04.2017; № 197 від 10.05.2017; № 198 від 10.05.2017 (том 2 а.с. 232-245) та виписані рахунки на оплату (том 2 зворотній бік а.с. 232-245).

Також до матеріалів справи ТОВ Гермес надало експрес-накладну від 20.04.2017, де зазначено Відправник - ТОВ ТІК ОМІКРОН , Отримувач -ТОВ Гермес (том 2 а.с. 246).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ ТІК ОМІКРОН (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС".

ТОВ Гермес (Принципал) укладено договір з ТОВ ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС (Агент) №1512-15/1 від 15.12.2015. Договір №1512-15/1 від 15.12.2015 підписано від імені Агента ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" - директор ОСОБА_8 , від імені Принципалу ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 2 а.с. 247-248)

Відповідно до умов Договору:

1.1 Принципал поручає, а Агент зобов`язується за Договором винагороди здійснити від імені і за рахунок Принципала наступні фактичні та юридичні дії, пов`язані з придбанням продукції виробничо-технічного призначення.

4.1 Принципал направляє Агенту доручення зі всією необхідною інформацією, після чого Агент зобов`язаний невідкладно почати роботу за виконанням Принципала.

4.2 Виконав доручення, Агент направляє Принципалу акт наданих послуг з вказаною сумою винагороди.

9.1 Цей Договір вступає в силу з моменту його підписання і діє до 31 грудня 2016 року.

На виконання зазначеного договору ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 26 від 16.09.2016; № 121 від 30.09.2016 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 3385000,00 грн, сума ПДВ - 564166,66 грн. (том 2 а.с. 249-250).

На підтвердження виконання послуг наданий акт виконаних послуг № 1 від 29.09.2019 на суму 3385000,00 грн, сума ПДВ - 564166,66 грн. (том 3 а.с. 1, 3)

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за агентські послуги ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ГРАВІН .

Між позивачем та ТОВ ГРАВІН укладено договір поставки №363 від 15.12.2016 (м. Лисичанськ). Договір поставки №363 від 15.12.2016 підписано від імені Постачальника ТОВ "ГРАВІН" - директор ОСОБА_9 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 6-7).

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

На виконання зазначеного договору ТОВ "ГРАВІН" виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 47 від 21.12.2016; № 48 від 21.12.2016, № 50 від 21.12.2016, № 58 від 21.12.2016, № 59 від 21.12.2016, № 60 від 21.12.2016, № 62 від 21.12.2016, № 64 від 21.12.2016 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 2116177,4грн., в т.ч. ПДВ - 352696,24 грн (том 3 а.с. 8-15).

Видаткові накладні підписано ТОВ ГРАВІН на загальну суму 2116177,4грн., в т.ч. ПДВ - 352696,24 грн., а саме: № 47 від 21.12.2016; № 48 від 21.12.2016; № 50 від 21.12.2016, № 58 від 21.12.2016, № 59 від 21.12.2016, № 60 від 21.12.2016, № 62 від 21.12.2016, № 64 від 21.12.2016 (том 3 а.с. 16-23) та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 16-23).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ "ГРАВІН" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Аркас-Трейд .

Між позивачем та ТОВ Аркас-Трейд укладено договір поставки №911-3 від 09.11.2016. Договір поставки №911-3 від 09.11.2016 підписано від імені Покупця ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" - директор ОСОБА_10 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 26-27).

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах передбачений цим договором Постачальник зобов`язується поставити Покупцеві, а Покупець зобов`язується сплатити і прийняти поставлену продукцію.

1.2 кількість і асортимент, номенклатура продукції, що поставляється, визначається Сторонами в специфікаціях та/або рахунках-фактурах до цього Договору, які після їх підписання Сторонами є невід`ємною його частиною.

2.1 Ціна продукції, що поставляється за даним Договором вказується в рахунках-фактурах та/або специфікаціях.

2.2 Сума цього Договору складає загальну суму вартості продукції згідно видаткових накладних.

3.1 Оплата за поставлену продукцію здійснюється шляхом перерахування грошових коштів на рахунковий рахунок Постачальника. Допускається інші форми розрахунків не заборонені чинним законодавством і додатково узгодженими сторонами.

4.1 Термін постачання продукції за даним Договором складає 30 календарних днів з дати підписання Специфікації, якщо інше не передбачено в Специфікації на кожну узгоджену Сторонами партію. Допускається дострокове постачання продукції.

4.2 Постачання продукції за даною угодою здійснюється на умовах, які вказуються в Специфікаціях на кожну узгоджену Сторонами партію, згідно Міжнародних правил тлумачення торгових термінів ІНКОТЕРМС 2010.

4.5 Комплект постачання.

Відпуск продукції Покупцю здійснюється на підставі оригіналу відповідної довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, оформленої Покупцем на свого представника. Постачальним разом з продукцією передає Покупцеві наступні документи:

- Комплект документації, яка підтверджує якість продукції;

- Видаткову накладну- 1 оригінал;

- Товаро-транспорту накладну;

- Податкову накладну, згідно ПКУ.

5.1 Якість продукції, що поставляється, повинна відповідати стандартам, що діють, ТУ, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості, зразків (еталонам), які встановлюються для даного виду продукції.

На виконання зазначеного договору ТОВ "Аркас-Трейд" виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні № 56 від 21.12.2016; № 57 від 21.12.2016, № 59 від 21.12.2016, № 61 від 21.12.2016, № 63 від 21.12.2016, № 155 від 21.12.2016 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 2116177,4грн., в т.ч. ПДВ - 352696,24 грн (том 3 а.с. 28-33).

Видаткові накладні підписано ТОВ Аркас-Трейд на загальну суму 1547800,40 грн., в т.ч. ПДВ - 257966,74 грн., а саме: № 50 від 21.12.2016, № 56 від 21.12.2016, № 59 від 21.12.2016, № 61 від 21.12.2016, № 63 від 21.12.2016, № 155 від 21.12.2016 (том 3 а.с. 34-39) та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 34-39).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ " Аркас-Трейд" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Стерін .

Між позивачем та ТОВ Стерін укладено договір поставки №2597 від 24.07.2017. Договір поставки №2597 від 24.07.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "СТЕРІН" - директор ОСОБА_11 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 42-43).

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

На виконання зазначеного договору ТОВ Стерін виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні; № 57 від 21.12.2016, № 9 від 25.07.2017, № 10 від 25.07.2017 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 33537,84 грн., в т.ч. ПДВ - 5589,64 грн (том 3 а.с. 44-46).

Видаткові накладні підписано ТОВ Стерін на загальну суму 33537,84 грн., в т.ч. ПДВ - 5589,64 грн., а саме: №8 від 25.07.2017, №9 від 25.07.2017, №10 від 25.07.2017 (том 3 а.с. 47-49) та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 47-49).

Остаточні розрахунки між ТОВ Гермес та ТОВ СТЕРІН за договором поставки від 24.07.2017 р. №2597 шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок постачальника в перевіряємому періоді не здійснені.

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Босстан .

Між позивачем та ТОВ Босстан укладено договір поставки № 1510 від 15.10.2018. Договір поставки №1510 від 15.10.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "БОССТАН" - директор ОСОБА_12 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 51-52).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядку та на умовах цього Договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий Товар у повному обсязі.

1.2 Якість Товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги до якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

На виконання зазначеного договору ТОВ Босстан виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні; № 1 від 16.10.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 210677,20 грн., в т.ч. ПДВ - 35112,86 грн (том 3 а.с. 53).

Видаткова накладна № 69 від 16.10.2018 підписана ТОВ Босстан на суму 210677,20 грн., в т.ч. ПДВ - 35112,86 грн (том 3 а.с. 34) та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 34).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ "Босстан" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Нанокс груп .

Між позивачем та ТОВ Нанокс груп укладено договір поставки №307 від 03.07.2017. Договір поставки №307 від 03.07.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "НАНОКС ГРУП" - директор ОСОБА_13 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 68-69).

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ НАНОКС ГРУП виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 6 від 18.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 68400,00 грн., в т.ч. ПДВ - 11400,00 грн (том 3 а.с. 70).

Видаткова накладна № 6 від 06.07.2017 підписана ТОВ НАНОКС ГРУП на суму 68400,00 грн., в т.ч. ПДВ - 11400,00 грн (том 3 а.с. 71) та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 71).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ НАНОКС ГРУП (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Арій плюс .

Між позивачем та ТОВ Арій плюс укладено договір поставки №2506/3 від 25.06.2018. Договір поставки №2506/3 від 25.06.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" - директор ОСОБА_14 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 72-73).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядку та на умовах цього Договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий Товар у повному обсязі.

1.2 Якість Товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги до якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ АРІЙ ПЛЮС виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 6 від 17.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 306327,00 грн., в т.ч. ПДВ - 51054,50 грн (том 3 а.с. 74).

Видаткова накладна № 117 від 17.07.2017 підписана ТОВ АРІЙ ПЛЮС на суму 306327,00 грн., в т.ч. ПДВ - 51054,50 грн (том 3 а.с. 75) та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 75).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Алістей .

Між позивачем та ТОВ Алістей укладено договір поставки №0605 від 06.05.2017. Договір поставки №0605 від 06.05.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "АЛІСТЕЙ" - директор ОСОБА_15 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 80-81).

Відповідно до умов Договору:

1.1 На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п. 1.2 цього Договору (надалі іменується «Товар» ), а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком -фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Алістей виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1003 від 07.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 337257,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56209,50 грн (том 3 а.с. 82).

Видаткова накладна № 1003 від 07.07.2017 підписана ТОВ Алістей на суму 337257,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56209,50 грн (том 3 а.с. 83) та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 83).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ Алістей (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Сабріз пром .

Між позивачем та ТОВ Сабріз пром укладено договір поставки №25 від 14.08.2017. Договір поставки №25 від 14.08.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "САБРІЗ ПРОМ" - директор ОСОБА_16 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 84-85).

Відповідно до умов Договору:

1.1.На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п.1.2 цього Договору, а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2.Найменування,одиниці виміру та загальна кількість товару, щоє предметом поставки за цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком-фактурою, що є невід`ємною цього договору.

1.3. Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торгівельних термінів Інкотермс (в редакції 2000р.)

2.1. Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2.Товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1. Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1. Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Сабріз пром виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 29 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 139221,60 грн., в т.ч. ПДВ - 23203,60 грн, № 30 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 100800,00 грн., в т.ч. ПДВ - 16800,00 грн, № 31 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 97564,68 грн., в т.ч. ПДВ - 16260,78 грн, № 32 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 92885,76 грн., в т.ч. ПДВ - 15480,96 грн, № 33 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 86784,24 грн., в т.ч. ПДВ - 14464,04 грн, № 34 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 65098,09 грн., в т.ч. ПДВ - 10849,68 грн, № 36 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 247852,92 грн., в т.ч. ПДВ - 41308,82 грн (том 3 а.с. 86-92).

Видаткові накладні № 36 від 17.08.2017, № 29 від 12.09.2017, №30 від 12.09.2017, № 31 від 12.09.2017, № 32 від 12.09.2017, № 33 від 12.09.2017, № 34 від 12.09.2017 підписані ТОВ Сабріз пром на загальну суму 830207,29 грн., в т.ч. ПДВ - 138367,88 грн (том 3 а.с. 93-99) та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 93-99).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ Сабріз пром (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Форкліт .

Між позивачем та ТОВ Форкліт укладено договір поставки №21/18 від 17.07.2017. Договір поставки №21/18 від 17.07.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "САБРІЗ ПРОМ" - директор ОСОБА_17 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 101-102).

Відповідно до умов Договору:

1.1. На умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п.1.2 цього Договору, а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2. Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки за цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком-фактурою, що є невід`ємною цього договору.

1.3. Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торгівельних термінів Інкотермс (в редакції 2000р.)

2.1. Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2. Товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1. Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1. Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Форкліт виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 7 від 20.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 42552,00 грн., в т.ч. ПДВ - 7092,00 грн, № 8 від 17.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 594960,00 грн., в т.ч. ПДВ - 99160,00 грн (том 3 а.с. 103-104).

Видаткові накладні № 7 від від 20.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 42552,00 грн., в т.ч. ПДВ - 7092,00 грн, № 8 від 17.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 594960,00 грн., в т.ч. ПДВ - 99160,00 грн (том 3 а.с. 105-106) виписані ТОВ Форклін та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 105-106).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", МФО 305299, ТОВ "Гермес" здійснено оплату за договором поставки ТОВ Форкліт (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Проф промгруп .

Між позивачем та ТОВ Проф промгруп укладено договір поставки №1403 від 14.03.2018. Договір поставки №1403 від 14.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ПРОФ ПРОМГРУП" - директор ОСОБА_18 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 107-108).

Відповідно до умов Договору:

1.1. В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2. Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1. Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2.Товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуваннюзгідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах доцього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Проф промгруп виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 63343,98 грн., в т.ч. ПДВ - 10557,33 грн, № 2 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 294386,40 грн., в т.ч. ПДВ - 49064,40 грн, № 3 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 241384,98 грн., в т.ч. ПДВ - 40230,83 грн (том 3 а.с. 109-111).

Видаткові накладні виписані ТОВ Проф промгруп № 1 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 63343,98 грн., в т.ч. ПДВ - 10557,33 грн, № 2 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 294386,40 грн., в т.ч. ПДВ - 49064,40 грн, № 3 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 241384,98 грн., в т.ч. ПДВ - 40230,83 грн (том 3 а.с. 112-114) та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 112-114).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Дел-Вест .

Між позивачем та ТОВ Дел-Вест укладено договір поставки №1203-1 від 12.03.2018. Договір поставки №1203-1 від 12.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" - директор ОСОБА_19 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 119-120).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядку та на умовах цього Договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчаснооплатити отриманий Товар у повному обсязі.

1.2 Якість Товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги до якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках - фактурах до цього Договору.

4.2 Товар поставляється за рахунок Покупця зі складу Постачальника. Поставка товару здійснюється за протягом 7 (семи) днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

6.3 Прийом товару за якістю здійснюється Покупцем протягом 30 (тридцяти) календарних днів від дня отримання товару згідно накладної на відпуск. У разі виявлення невідповідності поставленого товару якістю Покупець припиняє подальше використання товару та повідомляє про виниклі проблеми Постачальнику.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Дел-Вест виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 02.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 487080,00 грн., в т.ч. ПДВ - 81180,00 грн, № 7 від 16.03.18 на суму коштів, що підлягає сплаті - 96683,76 грн., в т.ч. ПДВ - 16113,96 грн (том 3 а.с. 121-122).

Видаткові накладні № 7 від від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 96683,76 грн., в т.ч. ПДВ - 16113,96 грн, № 3 від 02.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 487080,00 грн., в т.ч. ПДВ - 81180,00 грн (том 3 а.с. 123-124) виписані ТОВ Дел-Вест та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 123-124).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Дека Пром .

Між позивачем та ТОВ Дека Пром укладено договір поставки №625 від 25.06.2018. Договір поставки №625 від 25.06.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ДЕКА ПРОМ" - директор ОСОБА_20 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 129-130).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такоговиду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягаютьобов`язковому маркуваннюзгідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах доцього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Дека Пром виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 04.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 573480,00 грн., в т.ч. ПДВ - 95580,00 грн (том 3 а.с. 131).

Видаткова накладна № 4107 від від 04.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 573480,00 грн., в т.ч. ПДВ - 95580,00 грн (том 3 а.с. 132) виписані ТОВ Дека Пром та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 132).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Кірмакс .

Між позивачем та ТОВ Кірмакс укладено договір поставки №1805 від 18.05.2018. Договір поставки №1805 від 18.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "КІРМАКС" - директор ОСОБА_21 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 137-138).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно опЛатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такоговиду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягаютьобов`язковому маркуваннюзгідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах доцього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Кірмакс виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн, № 2 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн (том 3 а.с. 139-140).

Видаткові накладні № 64 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн, № 65 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн (том 3 а.с. 141-142) виписані ТОВ Кірмакс та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 141-142).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Делекс Торг .

Між позивачем та ТОВ Делекс Торг укладено договір поставки №702 від 02.07.2018. Договір поставки № 702 від 02.07.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" - директор ОСОБА_22 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 145-146).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно опЛатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такоговиду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягаютьобов`язковому маркуваннюзгідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах доцього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Делект Торг виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 02.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 445500,00 грн., в т.ч. ПДВ - 74250,00 грн (том 3 а.с. 147).

Видаткова накладна № 207 від 02.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 445500,00 грн., в т.ч. ПДВ - 74250,00 грн (том 3 а.с. 148) виписані ТОВ Делект Торг та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 148).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Хардокс Плюс .

Між позивачем та ТОВ Хардокс Плюс укладено договір поставки №57 від 12.03.2018. Договір поставки №57 від 12.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" - директор ОСОБА_23 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 153-154).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно опЛатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такоговиду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягаютьобов`язковому маркуваннюзгідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах доцього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплені печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Хардокс Плюс виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 384912,00 грн., в т.ч. ПДВ - 64152,00 грн (том 3 а.с. 155).

Видаткова накладна № 163 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 384912,00 грн., в т.ч. ПДВ - 64152,00 грн (том 3 а.с. 156) виписані ТОВ Хардокс Плюс та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 156).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ФІНЕКСІМ КОМПАНІ .

Між позивачем та ТОВ ФІНЕКСІМ КОМПАНІ укладено договір поставки №28 від 15.03.2018. Договір поставки №28 від 15.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ " ФІНЕКСІМ КОМПАНІ директор ОСОБА_24 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 163-164).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ФІНЕКСІМ КОМПАНІ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 375669,60 грн., в т.ч. ПДВ - 62611,60 грн (том 3 а.с. 165).

Видаткова накладна № 43 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 375669,60 грн., в т.ч. ПДВ - 62611,60 грн (том 3 а.с. 166) виписані ТОВ ФІНЕКСІМ КОМПАНІ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 166).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ІНКОМІНГ КОНСАЛТ .

Між позивачем та ТОВ ІНКОМІНГ КОНСАЛТ укладено договір поставки №1209 від 12.09.2018. Договір поставки №1209 від 12.09.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ " ІНКОМІНГ КОНСАЛТ " - директор ОСОБА_23 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 171-172).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ІНКОМІНГ КОНСАЛТ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 17.09.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 62285,34 грн., в т.ч. ПДВ - 10380,89 грн, № 2 від 17.09.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 61216,72 грн., в т.ч. ПДВ - 10202,79 грн, № 3 від 17.09.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 168689,35 грн., в т.ч. ПДВ - 28114,89 грн, № 4 від 17.09.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 63262,92 грн., в т.ч. ПДВ - 10543,82 грн, № 7 від 17.09.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 5223,36 грн., в т.ч. ПДВ - 870,56 грн, (том 3 а.с. 173-177).

Видаткові накладні № 1709 від 17.09.2018, № 17091 від 17.09.2018, №17092 від 17.09.2018, № 17093 від 17.09.2018, № 17094 від 17.09.2018 на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 300564,30 грн., в т.ч. ПДВ - 60112,85 грн (том 3 а.с. 178-181) виписані ТОВ ІНКОМІНГ КОНСАЛТ та виписані рахунки на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 178-181).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ СІЄНА КОМПАНІ .

Між позивачем та ТОВ СІЄНА КОМПАНІ укладено договір поставки №16 від 16.05.2018. Договір поставки №16 від 16.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" - директор ОСОБА_25 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 187-188).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ СІЄНА КОМПАНІ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн (том 3 а.с. 189).

Видаткова накладна № 14 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн (том 3 а.с. 190) виписані ТОВ СІЄНА КОМПАНІ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 190).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ СІНТОП ТОРГ .

Між позивачем та ТОВ СІНТОП ТОРГ укладено договір поставки №16 від 16.05.2018. Договір поставки №1601 від 16.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "СІНТОП ТОРГ" - директор ОСОБА_26 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 193-194).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ СІНТОП ТОРГ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 2 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн (том 3 а.с. 195).

Видаткова накладна № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 350460,00 грн., в т.ч. ПДВ - 58410,00 грн (том 3 а.с. 196) виписані ТОВ СІНТОП ТОРГ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 196).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ РОЛЬФ КОМПАНІ .

Між позивачем та ТОВ РОЛЬФ КОМПАНІ укладено договір поставки №605 від 05.06.2017. Договір поставки №605 від 05.06.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" - директор ОСОБА_27 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 199-200).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ РОЛЬФ КОМПАНІ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 2 від 06.06.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 344439,00 грн., в т.ч. ПДВ - 57406,50 грн (том 3 а.с. 201).

Видаткова накладна № 2 від 06.06.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 344439,00 грн., в т.ч. ПДВ - 57406,50 грн (том 3 а.с. 202) виписані ТОВ РОЛЬФ КОМПАНІ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 202).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ РЕКСАР ПРО .

Між позивачем та ТОВ РЕКСАР ПРО укладено договір поставки №314 від 15.05.2018. Договір поставки №314 від 15.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "РЕКСАР ПРО" - директор ОСОБА_28 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 203-204).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ РЕКСАР ПРО виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 338220,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56370,00 грн (том 3 а.с. 205).

Видаткова накладна № 10 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 338220,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56370,00 грн (том 3 а.с. 206) виписані ТОВ РЕКСАР ПРО та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 206).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ДІЛІС ХОЛД .

Між позивачем та ТОВ ДІЛІС ХОЛД укладено договір поставки №40 від 02.07.2018. Договір поставки №40 від 02.07.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" - директор ОСОБА_29 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 209-210).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ДІЛІС ХОЛД виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 5 від 17.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 306327,00 грн., в т.ч. ПДВ - 51054,50 грн (том 3 а.с. 211).

Видаткова накладна № 1707/1 від 17.07.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 306327,00 грн., в т.ч. ПДВ - 51054,50 грн (том 3 а.с. 212) виписані ТОВ ДІЛІС ХОЛД та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 212).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ СВЕН ПРОМ .

Між позивачем та ТОВ СВЕН ПРОМ укладено договір поставки №202 від 17.05.2018. Договір поставки №202 від 17.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "СВЕН ПРОМ" - директор ОСОБА_30 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 217-218).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ СВЕН ПРОМ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 3 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 281556,00 грн., в т.ч. ПДВ - 46926,00 грн (том 3 а.с. 219).

Видаткова накладна № 82 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 281556,00 грн., в т.ч. ПДВ - 46926,00 грн (том 3 а.с. 220) виписані ТОВ СВЕН ПРОМ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 220).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ РІТЕКС ЛТД .

Між позивачем та ТОВ РІТЕКС ЛТД укладено договір поставки №23 від 17.05.2018. Договір поставки №23 від 17.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "РІТЕКС ЛТД" - директор ОСОБА_31 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 223-224).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ РІТЕКС ЛТД виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 263736,00 грн., в т.ч. ПДВ - 43956,00 грн (том 3 а.с. 225).

Видаткова накладна № 167 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 263736,00 грн., в т.ч. ПДВ - 43956,00 грн (том 3 а.с. 226) виписані ТОВ РІТЕКС ЛТД та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 226).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ Разор Торг .

Між позивачем та ТОВ Разор Торг укладено договір поставки №1005/1 від 10.05.2018. Договір поставки №1005/1 від 10.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "Разор Торг" - директор ОСОБА_32 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 231-232).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Разор Торг виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 2 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн (том 3 а.с. 233).

Видаткова накладна № 11 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн (том 3 а.с. 234) виписані ТОВ Разор Торг та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 234).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ПРОМХОЗТОРГ .

Між позивачем та ТОВ ПРОМХОЗТОРГ укладено договір поставки №0318 від 05.03.2018. Договір поставки №0318 від 05.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ПРОМХОЗТОРГ" - директор ОСОБА_33 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 237-238).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ПРОМХОЗТОРГ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 4 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 161238,70 грн., в т.ч. ПДВ - 26873,12 грн (том 3 а.с. 237).

Видаткова накладна № 1603/1 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 161238,70 грн., в т.ч. ПДВ - 26873,12 грн (том 3 а.с. 240) виписані ТОВ ПРОМХОЗТОРГ та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 240).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ІНТЕЛ ЛОГІСТІК .

Між позивачем та ТОВ ІНТЕЛ ЛОГІСТІК укладено договір поставки №16 від 16.03.2018. Договір поставки №16 від 16.03.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" - директор ОСОБА_34 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 243-244).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ІНТЕЛ ЛОГІСТІК виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 2 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 127266,30 грн., в т.ч. ПДВ - 21211,05 грн (том 3 а.с. 245).

Видаткова накладна № 160 від 16.03.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 127266,30 грн., в т.ч. ПДВ - 21211,05 грн. (том 3 а.с. 246) виписані ТОВ ІНТЕЛ ЛОГІСТІК та виписаний рахунок на оплату (том 3 зворотній бік а.с. 246).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ МЕБІ-ТЕК .

Між позивачем та ТОВ МЕБІ-ТЕК укладено договір поставки №16 від 16.03.2018. Договір поставки №16 від 16.05.2018 підписано від імені Постачальника ТОВ "МЕБІ-ТЕК" - директор ОСОБА_35 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 3 а.с. 249-250).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ МЕБІ-ТЕК виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 1 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 340362,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56727,00 грн, № 2 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн (том 4 а.с. 1-2).

Видаткові накладні № 18056 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 192456,00 грн., в т.ч. ПДВ - 32076,00 грн., № 18057 від 18.05.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 340362,00 грн., в т.ч. ПДВ - 56727,00 грн. (том 4 а.с. 3-4) виписані ТОВ МЕБІ-ТЕК та виписаний рахунок на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 3-4).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ ІТЕРА ПРОМ .

Між позивачем та ТОВ ІТЕРА ПРОМ укладено договір поставки №36 від 11.09.2017. Договір поставки №36 від 11.09.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "ІТЕРА ПРОМ" - директор ОСОБА_36 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 4 а.с. 11-12).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ ІТЕРА ПРОМ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 4 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 60718,80 грн., в т.ч. ПДВ - 10119,80 грн, № 5 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 23773,56 грн., в т.ч. ПДВ - 3962,26 грн (том 4 а.с. 13-14).

Видаткові накладні № 4 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 60718,80 грн., в т.ч. ПДВ - 10119,80 грн., № 5 від 12.09.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 23773,56 грн., в т.ч. ПДВ - 3962,26 грн (том 4 а.с. 15-16) виписані ТОВ ІТЕРА ПРОМ та виписаний рахунок на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 15-16).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (код за ЄДРПОУ 41123466) (колишня назва ТОВ Едіт Гранд ).

Між позивачем та ТОВ Едіт Гранд укладено договір поставки №563 від 21.07.2017. Договір поставки №563 від 21.07.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "Едіт Гранд" - директор ОСОБА_37 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 4 а.с. 18-19).

Відповідно до умов Договору:

1.1 на умовах даного договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупцеві продукцію, визначену у п.1.2 цього Договору (Товар), а Покупець зобов`язується прийняти та опатити товар.

1.2 Найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки за цим Договором, їх часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунком-фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 Умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торгівельних термінів Інкотермс (в редакції 2000 року), які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору, а також тих особливостей, що випливають із умов цього Договору.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться врахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ Едіт Гранд виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 5 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 124800,00 грн., в т.ч. ПДВ - 20800,00 грн, № 6 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 140160,00 грн., в т.ч. ПДВ - 23360,00 грн, № 7 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 124800,00 грн., в т.ч. ПДВ - 20800,00 грн (том 4 а.с. 20-22).

Видаткові накладні № 5 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 124800,00 грн., в т.ч. ПДВ - 20800,00 грн, № 6 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 140160,00 грн., в т.ч. ПДВ - 23360,00 грн, № 7 від 25.07.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 124800,00 грн., в т.ч. ПДВ - 20800,00 грн (том 4 а.с. 23-25) виписані ТОВ Едіт Гранд .

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ"КЕРНІТ ПРОМ".

Між позивачем та ТОВ КЕРНІТ ПРОМ укладено договір поставки №1412-6 від 14.12.2016. Договір поставки №1412-6 від 14.12.2016 підписано від імені Постачальника ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" - директор ОСОБА_38 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 4 а.с. 30-31).

Відповідно до умов Договору:

1.1 В порядках та на умовах цього договору Постачальник зобов`язується поставити, а Покупець зобов`язується прийняти та своєчасно оплатити отриманий товар у повному обсязі.

1.2 Якість товару повинна відповідати стандартам, технічним умовам, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги для якості такого виду Товару.

2.1 Постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідальність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

2.2 товар, що є предметом поставки за цим Договором, підлягають обов`язковому маркуванню згідно з вимогами відповідних стандартів або технічними умовами.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ КЕРНІТ ПРОМ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 80 від 21.12.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 166788,00 грн., в т.ч. ПДВ - 27798,00 грн (том 4 а.с. 32).

Видаткова накладна № 105 від 20.12.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 166788,00 грн., в т.ч. ПДВ - 27798,00 грн (том 4 а.с. 33) виписані ТОВ КЕРНІТ ПРОМ та виписаний рахунок на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 33).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ"МАКМЕЛ ПЛЮС".

Договір між ТОВ Гермес та ТОВ МАКМЕЛ ПЛЮС на постачання товару не укладався, про що не заперечував представник позивача під час розгляду справи.

ТОВ Гермес було включено до складу податкового кредиту обсяги з придбання товарів на підставі виписаних податкових накладних № 13 від 19.11.2018 на суму коштів, що підлягає сплаті - 135840,00 грн., в т.ч. ПДВ - 22640,00 грн (том 4 а.с. 36 )

Видаткова накладна № 1911 від 19.11.2018 підписано на загальну суму 166788,00грн. в т.ч. ПДВ 27798,00 грн. (том 4 а.с. 37 ) та виписаний рахунок на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 37).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ"ІНФО ПРІНТ".

Між позивачем та ТОВ ІНФО ПРІНТ укладено договір поставки №1989 від 07.11.2016. Договір поставки №1989 від 07.11.2016 підписано від імені Постачальника ТОВ "ІНФО ПРІНТ" - директор ОСОБА_39 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 4 а.с. 44-45).

Відповідно до умов Договору:

1.1 на умовах передбачених цим Договором Постачальник зобов`язується поставити Покупцеві, а Покупець зобов`язується сплатити і прийняти поставлену продукцію.

1.2 Кількість та асортимент, номенклатура продукції, що поставляється визначається Сторонами в специфікаціях та /або рахунках- фактурах до цього Договору, які після їх підписання Сторонами є невід`ємною його частиною.

3.1 оплата за поставлену продукцію здійснюється шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок Постачальника.

4.2 постачання продукції за даною угодою здійснюється на умовах , які вказуються в специфікаціях на кожну узгоджену Сторонами партію, згідно Міжнародних правил тлумачення торгових термінів ІНКОТЕРМС 2010.

4.5 Комплект постачання

Відпуск продукції Покупцю здійснюється на підставі оригіналу довіреності на отримання ТМЦ, оформленої Покупцем на свого представника.

Постачальник разом із продукцією передає Покупцеві наступні документи:

- комплект документації, яка підтверджує якість продукції,

- видаткову накладну - 1 оригінал,

- товарно- транспортну накладну,

- податкову накладну згідно ПКУ.

5.1 якість продукції, що поставляється повинна відповідати стандартам, що діють, ТУ, іншій технічній документації, яка встановлює вимоги до якості, зразків (еталонам), які встановлюються для даного виду продукції.

10.1 Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до 31.12.2016р., а у частині фінансових розрахунків до повного їх виконання.

На виконання зазначеного договору ТОВ ІНФО ПРІНТ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 108 від 11.11.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 7587,48 грн., в т.ч. ПДВ - 1264,58 грн, № 109 від 11.11.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 61808,22 грн., в т.ч. ПДВ - 10301,37 грн (том 4 а.с. 46-47).

Видаткові накладні № 108 від 11.11.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 7587,48 грн., в т.ч. ПДВ - 1264,58 грн, № 109 від 11.11.2016 на суму коштів, що підлягає сплаті - 61808,22 грн., в т.ч. ПДВ - 10301,37 (том 4 а.с. 48-49) виписані ТОВ ІНФО ПРІНТ та виписані рахунки на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 48-49).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Щодо господарських операцій ТОВ Гермес з ТОВ"КАРТОЛ ПРОМ".

Між позивачем та ТОВ КАРТОЛ ПРОМ укладено договір поставки №862 від 15.08.2017. Договір поставки №862 від 15.08.2017 підписано від імені Постачальника ТОВ "КАРТОЛ ПРОМ" - директор ОСОБА_40 , від імені покупця ТОВ ГЕРМЕС - директор ОСОБА_4 та скріплено печатками (том 4 а.с. 50-51).

Відповідно до умов Договору:

1.1 на умовах даного Договору Постачальник зобов`язується передати у власність Покупця продукцію, визначену уп.1.2 цього Договору (надалі-Товар),а Покупець зобов`язується прийняти та оплатити товар.

1.2 найменування, одиниці виміру та загальна кількість товару, що є предметом поставки за цим Договором, її часткове співвідношення (асортимент, сортамент, номенклатура), визначаються рахунокм-фактурою, що є невід`ємною частиною цього Договору.

1.3 умови цього Договору викладені Сторонами у відповідності до вимог Міжнародних правил тлумачення торговельних термінів ІНКОТЕРМС2010 , на які застосовуються із урахуванням особливостей, пов`язаних із внутрішньодержавним характером цього Договору.

2.1 постачальник зобов`язаний видати сертифікат на товар, який посвідчує відповідність названого товару вимогам відповідних стандартів або технічних умов.

4.1 Постачальник відвантажує товар на адресу Покупця за цінами, що визначені чинними прейскурантами Постачальника та містяться в рахунках-фактурах до цього Договору.

4.2. Товар поставляється за рахунок Покупця із складу Постачальника. Поставка Товару здійснюється протягом 7-ми днів з моменту перерахування Покупцем коштів на рахунок Постачальника.

9.1 Цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та скріплення печатками Сторін.

На виконання зазначеного договору ТОВ КАРТОЛ ПРОМ виписано на адресу ТОВ ГЕРМЕС податкові накладні: № 5 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 126778,80 грн., в т.ч. ПДВ - 21129,80 грн, № 6 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 161078,40 грн., в т.ч. ПДВ - 26846,40 грн, № 7 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 152816,40 грн., в т.ч. ПДВ - 25469,40 грн, № 8 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 136521,60 грн., в т.ч. ПДВ - 22753,60 грн, № 9 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 153120,00 грн., в т.ч. ПДВ - 25520,00 грн, № 10 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 22312,08 грн., в т.ч. ПДВ - 3718,68 грн, № 11 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 135879,60 грн., в т.ч. ПДВ - 22646,60 грн, № 12 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 44220,00 грн., в т.ч. ПДВ - 7370,00 грн, № 13 від 17.08.2017 на суму коштів, що підлягає сплаті - 78852,00 грн., в т.ч. ПДВ - 13142,00 грн (том 4 а.с. 52-60).

Видаткові накладні на загальну суму коштів, що підлягає сплаті - 10111578,88 грн., в т.ч. ПДВ - 168596,48 грн (том 4 а.с. 61-69) виписані ТОВ КАРТОЛ ПРОМ та виписані рахунки на оплату (том 4 зворотній бік а.с. 61-69).

Згідно реєстру банківських виписок по поточному рахунку № НОМЕР_2 ( НОМЕР_3 ), відкритому в ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", ТОВ "Гермес" здійснено оплату за товар, придбаний у ТОВ "КАРТОЛ ПРОМ" (том 5 а.с. 244-249, том 6 а.с. 1-50).

Оцінивши надані сторонами докази, враховуючи норми чинного законодавства, які регулюють питання формування податкового кредиту, суд дійшов висновку щодо правомірності формування позивачем податкового кредиту за господарськими відносинами з наступними контрагентами: ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 32955570), ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41460833), ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 41824593), ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (ЄДРПОУ 40435366), ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 39993099 ), ТОВ "ГРАВІН" (ЄДРПОУ 40933043), ТОВ "СТЕРІН" (ЄДРПОУ 41115303), ТОВ "БОССТАН" (ЄДРПОУ 41104443), ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (ЄДРПОУ 40503086), ТОВ "НАНОКС ГРУП" (ЄДРПОУ 41115759), ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41104485), ТОВ "АЛІСТЕЙ" (ЄДРПОУ 41104422), ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (ЄДРПОУ 41050943), ТОВ "ФОРКЛІТ" (ЄДРПОУ 41383602), ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (ЄДРПОУ 41176277), ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41489454 ), ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41173742 ), ТОВ "КІРМАКС" (ЄДРПОУ 41460791 ), ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (ЄДРПОУ 41657410), ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41179304 ), ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41472409), ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (ЄДРПОУ 40941615), ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41676433), ТОВ "СІНТОП ТОРГ"(ЄДРПОУ 41718298), ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41236477), ТОВ "РЕКСАР ПРО" (ЄДРПОУ 41608431), ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (ЄДРПОУ 41104616), ТОВ "СВЕН ПРОМ" (ЄДРПОУ 41568682), ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (ЄДРПОУ 41481701), ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (ЄДРПОУ 41610702), ТОВ "ПРОМХОЗТОРГ" (ЄДРПОУ 40981720), ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (ЄДРПОУ 40981521), ТОВ "МЕБІ-ТЕК" (ЄДРПОУ 41466353), ТОВ "ІТЕРА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41237292), ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд" (ЄДРПОУ 41123466 ), ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (ЄДРПОУ 40217872 ), ТОВ "ЛАЙНІС" (ЄДРПОУ 41787447 ), ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (ЄДРПОУ 40519189), ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (ЄДРПОУ 41348259).

Щодо доводів Відповідача про обов`язковість сертифікатів відповідності (якості) товару є необгрунтованим, оскільки сертифікат відповідності (якості) не належить до документів, на підставі яких формується бухгалтерський і податковий облік та не містить відомостей про господарську операцію. Ненадання сертифікату відповідності (якості) під час перевірки не є ані самостійним податковим правопорушенням ані доказом наявності складу іншого податкового правопорушення. Податковий кодекс України (надалі за текстом - ПК України) не пов`язує виникнення або припинення податкових зобов`язань у платника податків з наявністю/відсутністю сертифікату відповідності (якості) та не покладає на платника податків обов`язок зберігати його.

Суд зазначає, що сертифікат відповідності (якості) насамперед потрібен кінцевому споживачу, який використовує товар за його прямим призначенням, але Відповідач подальший рух товару взагалі не досліджував.

Така правова позиція відповідає правовій позиції Верховного Суду у постанові від 12.06.2018 року у справі №802/1155/17-а, де зазначено: відсутність сертифікатів якості на поставлений товар не свідчить про нереальність господарської операції за умови підтвердження її належними первинними документами бухгалтерського та податкового обліку

Щодо доводів Відповідача про підтвердження "безтоварності" господарських операцій не надання (оформлення) товарно-транспортних накладних суд зазначає, що під час визначення бази оподаткування податком на додану вартість та податком на прибуток, наявність чи відсутність транспортних документів на перевезення товару або наявність у цих документах певних недоліків або дефектів жодним чином не впливає (не є обов`язковими) на оподаткування операцій за договорами купівлі-продажу (постачання).

Більш того, податкове законодавство не ставить в залежність право платника податків на податковий кредит та визначення фінансового результату до оподаткування податком на прибуток від наявності чи відсутності товарно-транспортної накладної, а Правила перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затверджені Наказом Міністерства транспорту України № 363 від 14.10.1997 року, на які посилається Відповідач, не є законодавчим документом з питань оподаткування і не може регламентувати виключний порядок документування в податковому обліку.

За наявності первинних документів, які підтверджують фактичне отримання товару та використання його у власній господарській діяльності (продаж іншим платникам податків з метою отримання прибутку), ненадання товарно-транспортної накладної або недоліки у її оформленні не можуть бути беззаперечною підставою для висновку про безтоварність господарської операції, оскільки транспортна документація підтверджує не придбання товару, а витрати з послуг по його перевезенню.

Наявність транспортних документів є обов`язковим лише при оподаткуванні операцій за договорами перевезення, а отже відсутність товарно-транспортних накладних не може бути доказом безтоварності господарських операцій.

Така правова позиція узгоджується з правовою позицією Верховного Суду, викладеною у постанові від 12.06.2018 року у справі № 826/11879/13-а.

Верховний Суд у справі у справі № 2а-0870/12052/11 дійшов висновку та зазначив: не можна вважати обґрунтованим висновок про не підтвердження факту поставки у зв`язку з відсутністю товарно-транспортних накладних або неналежним їх оформленням, оскільки за умови наявності інших належних доказів товарності, ненадання зазначених документів не позбавляє платника права на формування податкового кредиту. Чинним законодавством України передбачено обов`язковість товарно-транспортної накладної лише у випадку надання послуг з перевезення .

Товарно-транспортна накладна не є документом первинного бухгалтерського обліку, на підставі якого проводиться оприбуткування поставленого товару та не є єдиним та безумовним документом, що підтверджує факт придбання або продажу товару, а тому висновки Відповідача є безпідставними та зроблені при довільному трактуванні як норм чинного законодавства, так і фактичних обставин.

Доводи Відповідача, що задекларований від інших суб`єктів господарювання по ланцюгу постачання товар Позивачем не купувався (не отримувався), тобто має місце "безтоварність" господарських операцій, та доказом цього на думку Відповідача є інформація стосовно контрагентів постачальників Позивача (тобто інформація не про платників податків, що поставили товар на адресу Позивача, а платників податків, які реалізували цей товар на адресу контрагентів Позивача), зокрема: ТОВ "КЕРТОН" (код ЄДРПОУ 40487959), ТОВ "ПЕРЕДАЙС" (код ЄДРПОУ 41012948), ТОВ "ЕНЕРГОСНАБ 2017" (код ЄДРПОУ 41642247), ТОВ "РАЙЄ 17" (код ЄДРПОУ 41643984) та інших платників податків, є неприйнятними з огляду на наступне.

Порушення певним контрагентом (постачальником) у ланпюгу постачання вимог податкового законодавства чи правил ведення господарської діяльності не може бути підставою для висновку про порушення платником податків (покупцем) вимог законодавства щодо формування об`єкта оподаткування податком на прибуток та ПДВ (податкового кредиту), тому платник податків (покупець) не повинен зазнавати негативних наслідків, зокрема у вигляді позбавлення права на формування валових витрат та податкового кредиту за можливу неправомірну діяльність його контрагентів за умови, якщо не встановлено фактів, які свідчать про обізнаність платника податків (покупця) щодо такої поведінки свого контрагента та/або злагодженість дій між платником податків (покупцем) та контрагентом.

Податкове законодавство не ставить у залежність податковий облік (стан) певного платника податку від інших осіб, зокрема, від фактичної сплати контрагентом у ланцюгу постачання податку до бюджету, а відтак якщо останній не виконав свого зобов`язання щодо сплати податку або мінімізував свої податкові зобов`язання, то це тягне відповідальність та негативні наслідки саме щодо цієї особи, проте вказана обставина не є підставою для позбавлення платника податку покупця права на отримання податкової вигоди у разі, якщо такий платник має всі документальні підтвердження розміру свого податкового кредиту.

Допущені попередніми постачальниками у ланцюгу постачання товару певні порушення податкового законодавства тягнуть негативні наслідки саме для таких постачальників та не впливають на право позивача на віднесення до складу податкового кредиту сплаченого податку на додану вартість постачальникам товару та заявлення до бюджетного відшкодування від`ємного значення з податку на додану вартість.

Таким чином правовідносини контрагентів із третіми особами у ланцюгах постачання, з якими Позивач не вступав у господарські відносини, самі по собі, за відсутності інших об`єктивних та підтверджених даних про порушення Позивачем податкового законодавства, не можуть бути самостійною та достатньою підставою для висновку про нереальність господарських взаємовідносин.

Зазначена правова позиція узгоджується з правовою позицією Верховного суду, викладених у постановах по справах №826/11879/13-а від 18.05.2018, у справі № 802/1155/17-а від 12.06.2018, у справі № 2а-7462/10/2170 від 03.04.2018, у справі № 814/937/15 від 08.05.2018.

Щодо формування податкового кредиту за господарськими відносинами з ТОВ Укр-Буд-Інвест та ТОВ Маквел-Плюс суд зазначає наступне.

Як було встановлено під час планової перевірки та позивачем під час розгляду справи не надано договорів на поставку товарів (надання послуг) від ТОВ Укр-Буд-Інвест та ТОВ Маквел-Плюс .

Податковий кредит сформований на підставі податкових накладних, видаткових накладних.

Суд зазначає, що нормами цивільного законодавства встановлено обов`язковість письмової форми договору поставки товару між юридичними особами.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 712 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму.

До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Форма договору купівлі-продажу наведена у ст. 639 ЦК України , де сказано, що:

1. Договір може бути укладений у будь-якій формі, якщо вимоги щодо форми договору не встановлені законом;

2. Якщо сторони домовилися укласти договір у письмовій формі, він вважається укладеним з моменту надання йому цієї форми, навіть якщо законом ця форма для даного виду договорів не вимагалася. Те саме прописано й для нотаріального посвідчення договору (ч. 4 ст. 639 ЦК України )

Якщо подивитись на загальні вимоги укладення правочинів (договорів), то ЦК України вимагає форми таких правочинів (договорів):

1. Правочин може вчинятися усно або в письмовій (електронній) формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом. Правочин, для якого законом не встановлена обов`язкова письмова форма, вважається вчиненим, якщо поведінка сторін засвідчує їхню волю до настання відповідних правових наслідків (ч. ч. 1, 2 ст. 205 ЦК України ).

2. Юридичні особі, що сплатила за товари та послуги на підставі усного правочину з другою стороною, видається документ, що підтверджує підставу сплати та суму одержаних грошових коштів (ч. 2 ст. 206 ЦК України )

3. Усно можуть вчинятися правочини, які повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність (ч. 1 ст. 206 ЦК України).

В свою чергу, в силу закону, а саме п. 1 ч.1 ст. 208 ЦК України у письмовій формі належить вчиняти правочини між юридичними особами.

З огляду на те, що господарські правовідносини між ТОВ Гермес та ТОВ Укр-Буд-Інвест , ТОВ Маквел-Плюс не підтверджені письмовим договором, що тягне за собою визнання такого договору недійсним в силу вимог ст. 203 ЦК України.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку щодо протиправності включення до податкового кредиту сум за господарськими відносинами з ТОВ Укр-Буд-Інвест на суму 340429,20 грн. та ТОВ Маквел-Плюс на суму 113200,00 грн.

Щодо включення до податкового кредиту сум за господарськими відносинами з ТОВ Аркас-Трейд , суд зазначає наступне.

У Акті перевірки, як на доказ порушення саме Позивачем податкового законодавства, Відповідач посилається на інформацію з Єдиного державного реєстру судових рішень, згідно якої по ТОВ "АРКАС-ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 40560656) про вирок Печерського районного суду м. Києва від 17.05.2018 у кримінальному провадженні №32016100110000084 від 21.03.2016 року.

Судом встановлено, що Печерський районний суд м. Києва 17.05.2018 у справі № 757/58449/17-к винесено вирок відносно ОСОБА_10 .

Даним вироком ОСОБА_10 визнано винною у створенні суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) ТОВ "Аркас-Трейд" та засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.22, ч.1 ст.205, ч.5 ст..27 4.1 ст.358, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України.

У справах №21-421а11, №21-5332а15, №21-1318а16, №21-2430а16 Верховний Суд України зазначив, що податкові накладні, які стали підставою для формування податкового кредиту, виписані від імені осіб, які заперечують свою участь у створенні та діяльності контрагентів платника податків, зокрема й у підписанні будь-яких первинних документів, не можуть вважатися належно оформленими та підписаними повноважними особами звітними документами, які посвідчують факт придбання товарів, робіт чи послуг, а тому віднесення відображених у них сум ПДВ до податкового кредиту є безпідставним; обставина щодо набрання законної сили вироком суду, яким директора підприємства визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених частинами першою і другою статті 205 Кримінального кодексу України, підлягає врахуванню адміністративним судом, оскільки статус фіктивного підприємства несумісний з легальною підприємницькою діяльністю, навіть за формального її підтвердження первинними документами. Це саме стосується і справ, де має місце обставина щодо наявності постанови суду про звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка вчинила злочин, передбачений статтею 205 Кримінального кодексу України, з нереабілітуючих підстав.

Аналогічна правова позиція викладена у постанові Верховного Суду від 01.10.2019 у справі №824/893/17-а (К/9901/20521/19).

Верховний Суд у постанові від 12.06.2018 року у справі № 2а-1484/12/1370 під час розгляду аналогічних обставин зробив наступні висновки: вирок суду у кримінальному провадженні або постанова суду у справі про адміністративний проступок, які набрали законної сили, є обов`язковими для адміністративного суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, щодо якої ухвалений вирок або постанова суду, лише в питаннях, чи мало місце діяння та чи вчинене воно цією особою.

З огляду на те, що надані позивачем документи за господарськими відносинами з ТОВ Аркас-Трейд підписані особами, які заперечують свою участь у створенні та діяльності контрагентів платника, а також у їх підписанні, такі документи бухгалтерського обліку не можуть вважатися належно оформленими та підписаними повноважними особами. Таким чином віднесення відображених у них сум ПДВ до податкового кредиту є безпідставними.

З огляду на встановлене в судовому засіданні правомірність формування податкового кредиту за господарськими відносинами з контрагентами ТОВ "АЛЬФА ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 32955570), ТОВ "ТПК "ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41460833), ТОВ "ЕЛЬВІРА СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 41824593), ТОВ "ТІК "ОМІКРОН" (ЄДРПОУ 40435366), ТОВ "ПОЛІКОМ СЕРВІС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 39993099 ), ТОВ "ГРАВІН" (ЄДРПОУ 40933043), ТОВ "СТЕРІН" (ЄДРПОУ 41115303), ТОВ "БОССТАН" (ЄДРПОУ 41104443), ТОВ "АВЕНТ ЛІМІТЕД" (ЄДРПОУ 40503086), ТОВ "НАНОКС ГРУП" (ЄДРПОУ 41115759), ТОВ "АРІЙ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41104485), ТОВ "АЛІСТЕЙ" (ЄДРПОУ 41104422), ТОВ"САБРІЗ ПРОМ" (ЄДРПОУ 41050943), ТОВ "ФОРКЛІТ" (ЄДРПОУ 41383602), ТОВ"ПРОФ ПРОМГРУП" (ЄДРПОУ 41176277), ТОВ "ДЕЛ-ВЕСТ" (ЄДРПОУ 41489454 ), ТОВ "ДЕКА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41173742 ), ТОВ "КІРМАКС" (ЄДРПОУ 41460791 ), ТОВ "ДЕЛЕКС ТОРГ" (ЄДРПОУ 41657410), ТОВ "ХАРДОКС ПЛЮС" (ЄДРПОУ 41179304 ), ТОВ "ФІНЕКСІМ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41472409), ТОВ"ІНКОМІНГ КОНСАЛТ" (ЄДРПОУ 40941615), ТОВ "СІЄНА КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41676433), ТОВ "СІНТОП ТОРГ"(ЄДРПОУ 41718298), ТОВ "РОЛЬФ КОМПАНІ" (ЄДРПОУ 41236477), ТОВ "РЕКСАР ПРО" (ЄДРПОУ 41608431), ТОВ "ДІЛІС ХОЛД" (ЄДРПОУ 41104616), ТОВ "СВЕН ПРОМ" (ЄДРПОУ 41568682), ТОВ "РІТЕКС ЛТД" (ЄДРПОУ 41481701), ТОВ "РАЗОР ТОРГ" (ЄДРПОУ 41610702), ТОВ "ПРОМХОЗТОРГ" (ЄДРПОУ 40981720), ТОВ "ІНТЕЛ ЛОГІСТІК" (ЄДРПОУ 40981521), ТОВ "МЕБІ-ТЕК" (ЄДРПОУ 41466353), ТОВ "ІТЕРА ПРОМ" (ЄДРПОУ 41237292), ТОВ "ДЕЛОС ГРУП" (колишня назва ТОВ "Едіт Гранд" (ЄДРПОУ 41123466 ), ТОВ "КЕРНІТ ПРОМ" (ЄДРПОУ 40217872 ), ТОВ "ЛАЙНІС" (ЄДРПОУ 41787447 ), ТОВ "ІНФО ПРІНТ" (ЄДРПОУ 40519189), ТОВ КАРТОЛ ПРОМ (ЄДРПОУ 41348259), суд дійшов висновку щодо протиправності та наявності підстав для скасування:

- податкового повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Луганській області від 29.11.2019 № 0000070509 в частині збільшення грошового зобов`язання з податку на додану вартість на загальну суму 6 790 390,08 грн, з яких за основним платежем - 5 432 312,06 грн. та за штрафними санкціями - 1 358 078,02 грн;

- податкового повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Луганській області від 29.11.2019 № 0000080509 в частині збільшення грошового зобов`язання з податку на прибуток на загальну суму 6 111 351,06 грн, з яких за основним платежем - 4 889 080,85 грн. та за штрафними санкціями - 1 222 270,21 грн.

З урахуванням вищезазначеного, позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 139 КАС України, при частковому задоволенні позову судові витрати покладаються на обидві сторони пропорційно до розміру задоволених позовних вимог. При цьому суд не включає до складу судових витрат, які підлягають розподілу між сторонами, витрати суб`єкта владних повноважень на правничу допомогу адвоката та сплату судового збору.

Оскільки позивач при зверненні до суду сплатив судовий збір у розмір 21020,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням № 218 від 28.01.2020 (том 1 а.с. 45), з урахуванням вимог ч. 3 ст. 139 КАС України, судовий збір у розмірі 18 844,43 грн. підлягає відшкодуванню за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДПС у Луганській області.

Керуючись статтями 72-77, 90, 132, 139, 241-246, 250, 255, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ВИРІШИВ:

Позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" до Головного управління ДПС у Луганській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити частково.

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомолення-рішення Головного управління ДПС у Луганській області від 29.11.2019 № 0000070509 в частині збільшення грошового зобов`язання з податку на додану вартість на загальну суму 6 790 390,08 грн, з яких за основним платежем - 5 432 312,06 грн. та за штрафними санкціями - 1 358 078,02 грн.

Визнати протиправним та скасувати податкове повідомолення-рішення Головного управління ДПС у Луганській області від 29.11.2019 № 0000080509 в частині збільшення грошового зобов`язання з податку на прибуток на загальну суму 6 111 351,06 грн, з яких за основним платежем - 4 889 080,85 грн. та за штрафними санкціями - 1 222 270,21 грн.

В решті позовних вимог - відмовити.

Стягнути на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Гермес" (вул. Малиновського, 13/1, м. Лисичанськ, Луганська обл., 93100, код ЄДРПОУ 32691880) за рахуцнок бюджетних асигнувань Головного управління ДПС у Луганській області (вул. Енергетиків, 72, м. Сєвєродонецьк, Луганська обл., 93401, код ЄДРПОУ 43143746) судові витрати у вигляді судового збору у розмірі 18 844,43 грн. (вісімнадцять тисяч вісімсот сорок чорити гривні 43 копійки).

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст судового рішення складено та підписано 28 серпня 2020 року.

Суддя О.В. Ірметова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено28.03.2021
Номер документу95810776
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/484/20

Постанова від 27.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 08.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 29.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 21.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 16.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 09.09.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Постанова від 28.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні