Ухвала
від 26.03.2021 по справі 368/1316/20
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/1316/20

2/368/239/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" березня 2021 р. Кагарлицький районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Іванюти Т.Є.

при секретарі Вареник О.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кагарлику справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комунального підприємства Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області (м.Кагарлик, пл.Незалежності,1), 3-тя особа - державний реєстратор прав на нерухоме майно Нацевич Людмила Віталіївна (м.Кагарлик, вул. Героїв Небесної Сотні, ) про скасування запису в державному реєстрі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кагарлицького районного суду Київського області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області, 3-тя особа - державний реєстратор прав на нерухоме майно Нацевич Л.В. про скасування запису в державному реєстрі.

В судовому засіданні позивач заявив клопотання про заміну неналежного відповідача та просив змінити неналежного відповідача Комунальне підприємство Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області на належного відповідача Кагарлицьку ОТГ залучивши їх відповідачем по справі.

Заслухавши пояснення позивача, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про задоволення вказаного клопотання з наступних підстав.

Так в судовому засіданні встановлено, що по даній справі відповідачем є Комунальне підприємство Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області

Однак, з листа Кагарлицької міської ради від 18.03.2021 р. № 763/02-44 вбачається, що Комунальне підприємство Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство у комунальній власності Кагарлицької міської територіальної громади не перебуває та не є її структурним підрозділом.

Таким чином, з урахуванням доданих до позовної заяви документів, які містяться у матеріалах справи, позивач не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу заміни неналежного відповідача, та дізнався лише під час судового засідання 26.03.2021 р. за результатами опрацювання документів.

Враховуючи викладені обставини, виникла необхідність у заміні первісного (неналежного) відповідача Комунального підприємства Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області та залучити до справи належного відповідача - Кагарлицьку ОТГ.

Згідно ч. 2, 3 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотання позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Керуючись ст. 43,51 ЦПК України, суд,-

ухвалив :

Притягнути до участі в даній справі в якості у якості відповідача Кагарлицьку об`єднану територіальну громаду звільнивши від участі в даній справі в якості відповідача Комунальне підприємство Кагарлицької районної ради Реєстраційне агенство Київської області.

Відповідачу в строк до 20.04.2021 року необхідно подати до суду свій відзив на позов та посилання на докази, якими він обґрунтовується (відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі).

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Суддя: Т.Є. Іванюта

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.03.2021
Оприлюднено29.03.2021
Номер документу95835908
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —368/1316/20

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Рішення від 20.05.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні