Ухвала
від 29.03.2021 по справі 620/4260/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 620/4260/20

УХВАЛА

"29" березня 2021 р. м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Лічевецького І.О., Оксененка О.М., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Державного підприємства "Холминське лісове господарство" на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Державного підприємства "Холминське лісове господарство" про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И Л А:

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року адміністративний позов задоволено у повному обсязі.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням Державне підприємство "Холминське лісове господарство" подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 16 березня 2021 року вказану апеляційну скаргу було залишено без руху.

У встановлений судом строк недоліки апеляційної скарги усунуті.

Державним підприємством "Холминське лісове господарство" до суду подано копії апеляційної скарги відповідно до кількості учасників справи.

Як вбачається з матеріалів справи 27 листопада 2020 року судом першої інстанції ухвалено зазначене вище рішення в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Апеляційну скаргу Державне підприємство "Холминське лісове господарство" подало до суду першої інстанції 19 лютого 2021 року, тобто після закінчення строку на апеляційне оскарження.

При цьому, вказаною особою заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Державне підприємство "Холминське лісове господарство" зазначає, що копію рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року було отримано 26 січня 2021 року у зв`язку з чим просить суд поновити строк на апеляційне оскарження вказаного рішення.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про визнання зазначених Державним підприємством "Холминське лісове господарство" підстав для поновлення строку апеляційного оскарження поважними.

Відповідно до частини третьої ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Згідно з частиною першою ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційні скарги розглядаються без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) у разі подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Перевіривши матеріали справи та апеляційну скаргу, колегія суддів вважає за необхідне апеляційний розгляд даної справи призначити до розгляду в порядку письмового провадження.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 296, 300, 311, 321, 325, 328 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Державного підприємства "Холминське лісове господарство" про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року - задовольнити .

Поновити Державному підприємству "Холминське лісове господарство" строк на апеляційне оскарження рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державного підприємства "Холминське лісове господарство" на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2020 року у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Державного підприємства "Холминське лісове господарство" про застосування заходів реагування.

Встановити строк до 08 квітня 2021 року , протягом якого позивач може подати відзив на апеляційну скаргу.

Виконано всі необхідні дії, пов`язані з підготовкою справи до апеляційного розгляду.

Призначити справу за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Державного підприємства "Холминське лісове господарство" про застосування заходів реагування до розгляду в порядку письмового провадження.

Розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) з 15 квітня 2021 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: І.О. Лічевецький

О.М. Оксененко

Дата ухвалення рішення29.03.2021
Оприлюднено01.04.2021
Номер документу95900677
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/4260/20

Постанова від 28.05.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 28.05.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Рішення від 27.11.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні