Ухвала
від 10.03.2021 по справі 160/17770/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 березня 2021 року Справа №160/17770/20

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Кадникова Г.В., розглянувши позовну заяву з доданими документами Дніпропетровської Обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ СЛУГА НАРОДУ до відповідача-1: Першотравневської сільської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області, відповідача-2: Першотравневської сільської ради, про визнання дії протиправною та зобов`язання вчинити певній дії,

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровська Обласна організація ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ СЛУГА НАРОДУ (далі - позивач) звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом про:

- визнання дії Першотравневської сільської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області протиправною щодо не здійснення дій з повернення грошової застави позивачу в розмірі 1000грн.00коп. за реєстрацію кандидатів в депутати, та перерахування грошової застави до бюджету Першотравневської сільської ради;

- стягнення з Першотравневської сільської ради на користь позивача грошової застави в розмірі 1000грн.00коп.

Ухвалою суду позовну заяву залишено без руху на підставі ст.169 КАС України зі встановленням строку для усунення виявлених недоліків.

Позивачем подано заяву про усунення недоліків разом з новою редакцією адміністративного позову.

Однак, недоліки позовної заяви усунуто не в повному обсязі.

Із третього пункту прохальної частини нової редакції позовної заяви від 04.03.2021 вбачається, що позивач просить визнати протиправною дію, одночасно вказуючи на бездіяльність відповідача-1 (щодо не здійснення дій з повернення грошової застави), що є порушенням п.4 та п.5 ч.5 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Отже, суд звертає увагу позивача, що бездіяльність - невиконання дій або неприйняття рішення, що вимагається від суб`єкта владних повноважень відповідно до законодавства.

Дія - здійснення суб`єктом владних повноважень своїх обов`язків у межах наданих законодавством повноважень чи всупереч їм.

За викладених обставин, суд вважає за необхідне продовжити строк для усунення виявлених недоліків позовної заяви з урахуванням ч.1 ст.161 КАС України, шляхом надання визначених в ухвалі вище документів та інформації.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.121, 169, 241 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Продовжити строк для усунення недоліків позовної заяви Дніпропетровської Обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ СЛУГА НАРОДУ до відповідача-1: Першотравневської сільської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області, відповідача-2: Першотравневської сільської ради, про визнання дії протиправною та зобов`язання вчинити певній дії, з додержанням вимог ст.ст.121, 169 КАС України.

Встановити позивачу десятиденний строк для усунення визначених недоліків в описовій частині даної ухвали з дня її отримання.

- позивачу за адресою: 49000, м.Дніпро, вул.Європейська, буд.20А.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г. В.Кадникова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2021
Оприлюднено02.04.2021
Номер документу95909537
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/17770/20

Рішення від 14.07.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 15.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 24.05.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 10.03.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 05.01.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні