Ухвала
від 01.04.2021 по справі 214/7768/18
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/7768/18

2/214/1386/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2021 року Саксаганський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Гриня Н.Г.,

за участю: секретаря судового засідання - Кушнерук Ю.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі, первісну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Житлосервіс- КР до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості за спожиті житлово- комунальні послуги та зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Житлосервіс -КР , третя особа: ОСОБА_2 про захист прав споживача,- -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за указаними позовами.

Представник позивача за первісним позовом 16.04.2020 надав до суду клопотання про заміну відповідача ОСОБА_1 належним спадкоємцем, який прийняв спадщину після його смерті ОСОБА_3 .

01 квітня 2021 року поза межами судового засідання представник позивача за первісним позовом надав до суду заяву відповідно до якої просив розглянути клопотання за його відсутності , клопотання підтримав просив суд його задовольнити.

Інші учасники до суду не з`явилися, про дату та час судового засідання повідомлені належним чином, причини неявки до суду не відомі. Клопотань про відкладення судового засідання не надходило.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання про заміну відповідача є обґрунтованим і підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Згідно із статтею 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Крім того, представник позивача за первісним позовом надав суду клопотання від 16.04.2020 року про збільшення розміру позовних вимог.

Згідно п.2 ч.2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Суд вважає за доцільне замінити неналежного відповідача ОСОБА_1 , прийняти заяву про збільшення розміру позовних вимог за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Житлосервіс- КР до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості за спожиті житлово- комунальні послуги

Керуючись ст. ст.49,51, 53, 260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про заміну відповідача - задовольнити.

Замінити відповідача ОСОБА_1 його правонаступником ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Прийняти заяву про збільшення розміру позовних вимог за за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Житлосервіс- КР до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості за спожиті житлово- комунальні послуги

Надіслати ОСОБА_3 копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати відзив на позов протягом 15 днів із дня отримання копії цієї ухвали. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач повинен також надіслати позивачам та іншим учасникам справи.

Роз`яснити ОСОБА_3 що у разі не надання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Установити позивачам десятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Установити відповідачу десятиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачами) для подання заперечень, які мають відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслана іншим учасникам справи.

Строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/fair/sud0435/за номером справи.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г.Гринь

Дата ухвалення рішення01.04.2021
Оприлюднено05.04.2021
Номер документу95984233
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —214/7768/18

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Гринь Н. Г.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Гринь Н. Г.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Гринь Н. Г.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні