Ухвала
від 05.04.2021 по справі 702/191/21
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/702/8/21

Справа № 702/191/21

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

05 квітня 2021 року м. Монастирище

Суддя Монастирищенського районного суду Черкаської області Жежер Ю.М. розглянув матеріали заяви ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Монастирищенська міська громада Черкаської області про встановлення факту, що має юридичне значення ,

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 05.04.2021 звернулася до суду з заявою в порядку окремого провадження про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме встановлення факту батьківства померлої особи.

Вивчивши матеріали заяви, суд вважає, що вона не відповідає вимогам ст. 175, 318 ЦПК України.

Відповідно до п.2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Згідно з ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до змісту заяви про встановлення факту батьківства померлої особи вказано зацікавлену особу Монастирищенську міську громаду Черкаської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України Про місцеве самоврядування первинним суб`єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є територіальна громада села, селища, міста.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 1 Закону України Про місцеве самоврядування представницький орган місцевого самоврядування - виборний орган (рада), який складається з депутатів і відповідно до закону наділяється правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені рішення.

Представницьким органом місцевого самоврядування Монастирищенської міської об`єднаної територіальної громади є Монастирищенська міська рада, яка є юридичною особою та наділена правом представляти інтереси територіальної громади та може бути учасником справи, відповідно до положень ч. 3 ст. 42 ЦПК України.

Крім цього, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 130 СК України заява про встановлення факту батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.

Згідно з п. 7 постанови Пленуму Верховного суду України Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів від 15.05.2006 року № 3 - у разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір`ю дитини, або смерті жінки, котра вважалась матір`ю останньої, факт їхнього батьківства (материнства) може бути встановлено за рішенням суду в окремому провадженні. Заяви про встановлення факту як батьківства, так і материнства суд приймає до розгляду, якщо запис про батька (матір) дитини в Книзі реєстрації народжень учинено згідно зі ст. 135 СК. Із заявою про встановлення факту батьківства до суду мають право звернутися матір, опікун (піклувальник) дитини, особа, яка її утримує та виховує, а також сама дитина, котра досягла повноліття, а факту материнства - батько й інші перелічені особи. Усі вони беруть участь у справі як заявники, а органи опіки та піклування й інші особи (залежно від обставин справи) - як заінтересовані особи.

Таким чином, умовою прийняття судом до розгляду заяви про встановлення факту батьківства є вчинення запису про батька дитини у Книзі реєстрації народжень відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.

Заявником не надано доказів, що запис про батька дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.

Враховуючи вище викладене, на підставі ст. 185 ЦПК України, суд вважає за необхідне залишити заяву без руху та надати заявнику строк десять днів з моменту отримання ухвали суду, виправити вказані недоліки та роз`яснити, що в іншому випадку заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику зі всіма додатками.

На підставі викладеного та керуючись ст. 4, 5, 175, 185, 258, 260, 315-318 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Монастирищенська міська громада Черкаської області про встановлення факту, що має юридичне значення, залишити без руху.

Надати заявнику ОСОБА_1 строк десять днів з моменту отримання ухвали суду , виправити вказані недоліки, в іншому випадку заява буде вважатися неподаною і буде повернута заявнику.

Оскарження ухвали нормами діючого законодавства не передбачено.

Суддя Ю.М.Жежер

СудМонастирищенський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.04.2021
Оприлюднено06.04.2021
Номер документу96021925
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —702/191/21

Рішення від 07.12.2021

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні