Ухвала
від 02.04.2021 по справі 560/979/19
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 560/979/19

02 квітня 2021 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Залімського І. Г.

суддів: Сушка О.О. Мацького Є.М.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації про заміну неналежної сторони у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Транс Поділля" до Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, Хмельницької обласної державної адміністрації в особі управління інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації, третя особа - приватне підприємство "АТП Поділля-Тур" про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Сьомого апеляційного адміністративного суду перебуває зазначена справа.

Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації подав до суду клопотання про заміну відповідача Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури на Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Клопотання обґрунтоване тим, що повноваження щодо вирішення питань, пов`язаних із перевезенням пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на даний час передані Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації, який є окремою юридичною особою публічного права і якого відсутні повноваження представляти інтереси Хмельницької обласної державної адміністрації.

Позивач подав заперечення на вказане клопотання, адже відповідачем у даній справі є саме Хмельницька обласна державна адміністрація, а Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації в даному випадку виступав, як особа яка виконує функції та завдання Хмельницької обласної державної адміністрації, їй підпорядковується та їй підзвітний.

Розглянувши у порядку письмового провадження вказане клопотання, суд дійшов наступних висновків.

За приписами частин 3-6 статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Згідно ч.7 ст.48 КАС України заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Таким чином, апеляційний суд не вправі здійснювати заміну відповідача.

Крім того, колегія суддів вважає обґрунтованими доводи позивача про те, що відповідачем у даній справі є саме Хмельницька обласна державна адміністрація, а Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації в даному випадку виступає, як особа яка виконує функції та завдання Хмельницької обласної державної адміністрації, їй підпорядковується та їй підзвітний.

При цьому, колегія суддів враховує, що згідно розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 30.01.2020 №134/2020-р "Про перейменування окремих структурних підрозділів обласної державної адміністрації" Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації перейменовано у Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Таким чином, необхідно привести у відповідність назву відповідача Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, змінивши її на Хмельницьку обласну державну адміністрацію в особі Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму.

Керуючись ст.ст. 48, 243, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації подав до суду клопотання про заміну відповідача Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури на Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Привести у відповідність назву відповідача Хмельницької обласної державної адміністрації в особі Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, змінивши її на Хмельницьку обласну державну адміністрацію в особі Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму.

Копію ухвали направити особам, що беруть учать у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий Залімський І. Г. Судді Сушко О.О. Мацький Є.М.

СудСьомий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено07.04.2021
Номер документу96034994
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/979/19

Постанова від 11.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 10.05.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 23.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 03.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 13.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Постанова від 02.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 16.01.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні