Ухвала
від 01.04.2021 по справі 120/1641/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи

м. Вінниця

01 квітня 2021 р. Справа №120/1641/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Крапівницької Н.Л.,

розглянувши у письмовому провадженні в порядку загального позовного провадження матеріали справи за позовом:

приватного підприємства Центр земельних відносин

до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Хмельницький),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_1

про скасування постанови про накладення штрафу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом приватного підприємства Центр земельних відносин до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) про скасування постанови про накладення штрафу.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду від 03.03.2020 року відкрито провадження у даній справі та призначено її до судового розгляду на 11.03.2021 року о 10:00 год. в залі судового засідання № 4 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Сторони у судове засідання 01.04.2021 року не з`явились, однак представник Відповідача подав клопотання про відкладення розгляду справи, з метою запобігання поширенню на території України COVID-19.

Визначаючись щодо наявності підстав для відкладення судового розгляду справи, суд виходив із наступного.

Статтею 3 Конституції України закріплено, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов`язком держави.

Згідно зі статтею 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Пунктом другим частини третьої статті 44 КАС України передбачено, що учасники справи мають, зокрема, право подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Так, судом встановлено, що відповідно до ст.29 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" №1645-III від 06.04.2000 року, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 року, постановою Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 року "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами, далі - Постанова №211) установлено на всій території України карантин із встановленням ряду заборон та обмежень.

Крім того, Рада суддів України з метою убезпечити населення від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, рекомендувала встановити особливий режим роботи, шляхом обмеження проведення судових засідань безпосередньо у приміщенні суду та роз`яснила громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв`язку із карантинними заходами (Лист Ради суддів України від 16.03.2020 року, адресований Верховному Суду, Вищому антикорупційному суду, місцевим та апеляційним судам).

Разом з тим, суд зазначає, що пунктом 9 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 30.03.2020 N 540-IX розділ VI "Прикінцеві положення" КАС України доповнено пунктом 3, яким передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), процесуальні строки продовжуються на строк дії такого карантину, а також регламентовано, що строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Таким чином продовження карантинних заходів та відповідних обмежень є поважною причиною неприбуття сторін до суду, та, відповідно, залишилися незмінними підстави, за наявності яких суд позбавлений можливості вирішити дану справу у відсутність сторін спору.

При цьому суд враховує, що відповідач бажає брати участь в судовому засіданні, а неявка до суду викликана обставинами, які не залежать від їх волі.

Так, відповідно до частини першої статті 223 КАС України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 205 цього Кодексу. А згідно положень частини 8 статті 205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Враховуючи встановлені обставини, з метою забезпечення процесуальної рівності прав учасників судового процесу, а також беручи до уваги рішення Кабінету Міністрів України про продовження на території України протипандемічних заходів, суд, задля забезпечення належної безпеки учасників судового процесу, вважає за необхідне задовольнити клопотання сторін та відкласти судове засідання на іншу дату.

Керуючись статтями 205, 248, 256 КАС України суд,

У Х В А Л И В:

Відкласти судовий розгляд справи на 14 квітня 2021 р. о 12:00 год. в залі судового засідання №4 Вінницького окружного адміністративного суду.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Суддя Крапівницька Н. Л.

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2021
Оприлюднено08.04.2021
Номер документу96040874
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/1641/21-а

Ухвала від 27.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Рішення від 13.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 05.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні