Ухвала
від 27.04.2021 по справі 120/1641/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

27 квітня 2021 р. Справа №120/1641/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Крапівницької Н. Л.,

секретаря судового засідання: Литвина Д.С.,

за участю:

представника позивача : Залокоцької В.Д.,

представника відповідача : Гонтарук Н.С,

представника третьої особи: Борусевича С.Й.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Вінниці у порядку спрощеного позовного провадження матеріали справи за позовом:

приватного підприємства Центр земельних відносин

до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький),

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на сторні відповідача ОСОБА_1 про скасування постанов про арешт кошів і накладення штрафу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом приватного підприємства Центр земельних відносин до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на сторні відповідача ОСОБА_1 про скасування постанов про арешт кошів і накладення штрафу.

У ході судового засідання, що відбулося 27.04.2021 року, що позовні вимоги приватного підприємства Центр земельних відносин до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), у частині визнання протиправною та скасування постанови головного державного виконавця Жмеринського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Гонтарук Наталі Станіславівни про арешт коштів боржника від 13.01.2021 року подані до суду із пропущенням строку звернення.

Представники сторін, щодо залишення позовних вимог приватного підприємства Центр земельних відносин до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), у частині визнання протиправною та скасування постанови головного державного виконавця Жмеринського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Гонтарук Наталі Станіславівни про арешт коштів боржника від 13.01.2021 року у виконавчому провадженні ВП № 60512690, без розгляду - покладались на розсуд суду.

Вирішуючи питання про залишення позовної заяви без розгляду в частині позовних вимог, суд зважає на таке.

Підстави та порядок залишення позову без розгляду визначені статтею 240 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України).

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, з підстав, визначених частинами третьою та четвертою статті 123 цього Кодексу, якими передбачено, що якщо факт пропуску позивачем строку звернення до адміністративного суду буде виявлено судом після відкриття провадження в адміністративній справі і позивач не заявить про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані ним у заяві, будуть визнані судом неповажними, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Якщо після відкриття провадження у справі суд дійде висновку, що викладений в ухвалі про відкриття провадження у справі висновок суду про визнання поважними причин пропуску строку звернення до адміністративного суду був передчасним, і суд не знайде інших підстав для визнання причин пропуску строку звернення до адміністративного суду поважними, суд залишає позовну заяву без розгляду.

У відповідності до ч.1, 2 ст. 122 КАС України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Частиною п`ятою статті 74 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що рішення та дії виконавця, посадових осіб органів ДВС можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналась або повинна була дізнатись про порушення її прав.

Матеріали адміністративної справи свідчать, що позивач серед іншого, просить суд визнати протиправною та скасувати постанову головного державного виконавця Жмеринського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Гонтарук Наталі Станіславівни про арешт коштів боржника від 13.01.2021 року у виконавчому провадженні ВП №60512690. Зазначену постанову позивач отримав 18.01.2021 року, проте з позовною заявою звернувся до суду лише 26.02.2021 року. Разом з тим, позивач не звернувся з заявою про поновлення пропущеного строку звернення до суду та не дав відповідні докази суду щодо причин пропуску.

За результатами розгляду даного питання суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви без розгляду в цій частині позовних вимог.

Відповідно до частини 3 статті 240 КАС України, про залишення позову без розгляду у справі суд постановляє ухвалу .

Частиною 4 статті 240 КАС України передбачено, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Керуючись статтями 240,248,256 КАС України суд,

У Х В А Л И В:

Позовні вимоги приватного підприємства Центр земельних відносин до Жмеринського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), у частині визнання протиправною та скасування постанови головного державного виконавця Жмеринського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Гонтарук Наталі Станіславівни про арешт коштів боржника від 13 січня 2021 року у виконавчому провадженні ВП № 60512690, залишити без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя підпис Крапівницька Н. Л.

Згідно з оригіналом Суддя:

Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено28.05.2021
Номер документу97207494
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/1641/21-а

Ухвала від 27.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Рішення від 13.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 05.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 03.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні