Ухвала
від 06.04.2021 по справі 340/881/20
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 квітня 2021 року м. Дніпросправа № 340/881/20

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Шлай А.В. (доповідач),

суддів: Прокопчук Т.С., Кругового О.О.,

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірова Олександра Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі №340/881/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" до Головного управління ДПС у Кіровоградській області, про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Третього апеляційного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа №340/881/20 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 07 грудня 2020 р., розгляд якої призначено у судовому засіданні о 10:30 годин 20 квітня 2021 р. у приміщенні Третього апеляційного адміністративного суду.

До апеляційного суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірова Олександра Миколайовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

Частиною 4 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній з 02 квітня 2020 р.) передбачено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Державна судова адміністрація України наказом №196 від 23 квітня 2020 р. затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок). Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що Учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством. Відповідно до пункту 5 Розділу 1 Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Згідно з пунктом 2 Розділу 2 Порядку система відеоконференцзв`язку- комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за

посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua - "EasyCon"), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

З метою забезпечення участі представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірова Олександра Миколайовича при розгляді апеляційної скарги колегія суддів вважає за можливе подану ним заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Керуючись статтями 11, 195, 307 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірова Олександра Миколайовича про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Призначити розгляд адміністративної справи №340/881/20 в режимі відеоконференції на 20 квітня 2021 р. о 10:30 год.

Повідомити сторони про наступний порядок проведення судового засідання:

- поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою додатку "EasyCon" за участі представника Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірова Олександра Миколайовича;

- у приміщенні Третього апеляційного адміністративного суду за участю інших учасників справи.

Роз`яснити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОУКРРЕЗЕРВ" Кушнірову Олександру Миколайовичу, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили 06 квітня 2021 р. та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий - суддя А.В. Шлай

суддя Т.С. Прокопчук

суддя О.О. Круговий

Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено08.04.2021
Номер документу96047484
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —340/881/20

Ухвала від 22.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 16.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Постанова від 19.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Постанова від 19.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 20.04.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 06.04.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні