Ухвала
від 06.04.2021 по справі 640/28286/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження

06 квітня 2021 року м. Київ№ 640/28286/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з матеріалами адміністративної справи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю УПБ МЕГАПОЛІС доГоловного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю УПБ МЕГАПОЛІС (код ЄДРПОУ 42459258, адреса: 04060, м. Київ, вул. Ольжича, 35-А, офіс 31) до Головного управління ДПС у м. Києві (код ЄДРПОУ 43141267, адреса: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення від 02.09.2020 №022615070102.

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду м. Києва Патратій О.В. від 17.11.2020 відкрито провадження у справі №640/28286/20 за вказаним позовом та саму справу призначено до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

В подальшому, відповідно до розпорядження керівника апарату Окружного адміністративного суду м. Києва від 01.04.2021 №748, у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю судді, у провадженні якого перебувала справа №640/28286/20 матеріали даної справи передано на повторний автоматичний розподіл між суддями. Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 01.04.2021 цю справу передано для розгляду судді Окружного адміністративного суду м. Києва Скочок Т.О.

Відповідно до ч. 3 ст. 3 Кодексу адміністративного судочинства України (у чинній редакції), провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

За змістом ч. 14 ст. 31 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 5 цієї ж статті Кодексу, умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно норм ч. 2 і 3 ст. 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням вищевикладеного та за результатами ознайомлення з наявними матеріалами справи, виходячи з предмету та підстав позову, складу учасників справи, суд дійшов висновку, що справа підлягає прийняттю до провадження та про здійснення подальшого розгляду цієї справи у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 31, 243, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до провадження адміністративну справу №640/28286/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю УПБ МЕГАПОЛІС до Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

2. Справа розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноосообово, у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Витребувати у позивача:

- письмові пояснення про точний перелік господарських операцій, за рахунок яких позивачем сформоване та задеклароване у податковій декларації №9138363792 від 17.06.2020 від 'ємне значення ПДВ у сумі 2 059 308 грн., з посиланням на предмет операцій, контрагентів та результати їх документування;

- оригінали банківських виписок на підтвердження обставин проведення позивачем розрахунків з контрагентами-постачальниками, а також документальні докази обліку позивачем сум кредиторської заборгованості по операціях з такими контаргентами;

- документальні докази оприбуткування в бухгалтерському обліку придбаних ТМЦ, докази їх використання у господарській діяльності;

- відомості про осіб, які зі сторони позивача приймали у спірних господарських операцій (починаючи з моменту укладення договорів та до оприбуткування товарів на складі);

- письмові пояснення з питання порядку та місця доставки придбаних товарів у рамках кожного договору поставки.

4. Витребувати від відповідача:

- документальні докази надіслання та/або вручення уповноваженим особам позивача копії наказу про призначення перевірки, повідомлення про проведення перевірки, листа від 24.07.2020 №105466/10/26-15-05-01-02, акта перевірки та оспорюваного податкового повідомлення-рішення;

- засвідчені копії всіх наявних у відповідача документів, що були ним враховані під час проведення перевірки та складання акта перевірки.

5. Витребувані судом докази та матеріали надати через канцелярію суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

6. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву відповідача на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання позивачем копії цієї ухвали подати до канцелярії суду відповідь на відзив.

7. Запропонувати відповідачу у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п`ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив .

8. Відповідь на відзив і заперечення з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (надання) таких іншим учасникам справи.

9. Запропонувати сторонам у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали суду подати до канцелярії суду всі наявні у них додаткові документальні докази в обгрунтування заявлених позовних вимог або на спростування позову, окрім тих, що вже наявні у матеріалах справи та зазначені у 3 і 4 цієї ухвали.

10. Роз`яснити сторонам справи, що відповідно до ч. 9 ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

11. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

12. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено09.04.2021
Номер документу96078317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/28286/20

Ухвала від 17.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 14.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 15.12.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 30.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Рішення від 30.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 06.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні