Ухвала
від 04.03.2021 по справі 569/4404/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/4404/21

1-кс/569/1753/21

У Х В А Л А

04 березня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю старшого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання, про проведення обшуку у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання старшого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 яке погоджено прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку транспортного засобу «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 (право власності на даний транспортний засіб зареєстровано за ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 ) з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчення кримінального правопорушення та відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

В обґрунтування клопотання вказав, що громадяни ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) здійснюють реалізацію паливно-мастильних матеріалів без будь-яких на це дозвільних документів та ліцензій на території Рівненської області, в тому числі на території Дубенського району. Для своєї незаконної діяльності вказані громадяни обладнали приміщення, закупили резервуари та спеціальне обладнання для відпуску пального (автоматизований модуль який з`єднаний із євро кубами та складається із паливного насоса, лічильника, фільтра, та пістолета із шлангом).

Проведеними слідчими (розшуковими) діями (рапорт, протокол допиту оперативного працівника та заявника) встановлено, що транспортування паливно-мастильних матеріалів з метою збуту здійснюється транспортними засобами, які також спеціально обладнані під пересувні автозаправні станції, зокрема транспортним засобом «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 . Придбання паливно-мастильних матеріалів з метою подальшого збуту здійснюється у невстановлених осіб без будь - яких на це дозвільних документів, передбачених законодавством.

З метою забезпечення цілісності паливно-мастильних матеріалів, документів, предметів, речей, які знаходяться в транспортному засобі «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 забезпечення їх повного вилучення, огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити паливно-мастильні матеріали, знаряддя вчинення злочину, предмети, документи, речі, оскільки інформація яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема щодо осіб які можуть бути причетні до вчинення злочину, яким вчинено злочин, а відомості, що містяться в даних документах, предметах, речах можуть бути використані при допитах, при проведенні почеркознавчої, судово-хімічних, судово-технічних, інших експертизах, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших процесуальних дій, як речові докази та будуть мати доказове значення для підтвердження фактів незаконного придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з цією метою, а також збуту незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів.

Згідно довідки філії ГСЦ МВС України РСЦ ГСЦ в Рівненській області право власності на транспортний засіб «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 зареєстровано за ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Транспортний засіб «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 використовується для транспонування з метою збуту паливно-мастильних матеріалів, слугує засобом вчинення кримінального правопорушення, що може бути використаний як доказ факту чи обставини, що встановлюється під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Тому у слідства є достатні підстави вважати, що незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали які знаходяться у транспортному засобі «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32021180000000003 від 18.01.2021р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Згідно довідки філії ГСЦ МВС України РСЦ ГСЦ в Рівненській області право власності на транспортний засіб «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 зареєстровано за ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

Обставини на які покликається слідчий, стверджуються дослідженими в судовому засіданні: документами, протоколами допитів свідків проведеними у вказаному кримінальному провадженні.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали які знаходяться у транспортному засобі «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 право власності на даний транспортний засіб зареєстровано за ОСОБА_5 народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235, 309, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання сторони кримінального провадження № 32021180000000003 від 18.01.2021р. старшого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку транспортного засобу «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 (право власності на даний транспортний засіб зареєстровано за ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Надати дозвіл на проведення обшуку: транспортного засобу «Mercedes-Benz» з державним номерним знаком НОМЕР_1 (право власності на даний транспортний засіб зареєстровано за ОСОБА_5 народження ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Обшук провести з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме:

- паливно-мастильних матеріалів: дизельного палива, бензину;

- товарно-матеріальні цінності, які забезпечують роздрібну реалізацію пальним, в тому числі ємкості для зберігання пального, автоматичний заправний комплекс (шланги, насоси, лічильник);

- грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, без належного документального підтвердження;

- документів щодо придбання, транспортування паливно-мастильних матеріалів, зберігання;

- інформації на паперових та електронних носіях в якій міститься інформація щодо вчинення злочину;

- чорнових записів та записних книжок у яких міститься інформація, відомості щодо вчинення злочину, осіб які можуть бути причетні та вчинили злочин, їх дані;

- засоби та обладнання фіксації;

- копії документів, які містяться на електронних та технічних засобах зв`язку: комп`ютерній техніці, USB накопичувачах, флеш картах);

Встановити строк дії ухвали терміном на 15 днів з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96081904
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/4404/21

Ухвала від 04.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні