Ухвала
від 06.04.2021 по справі 567/1272/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/1272/20

У Х В А Л А

06 квітня 2021 року м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Венгерчук А.О.

секретар - Самолюк А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки у рішенні суду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Острозький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), орган опіки та піклування Острозької районної адміністрації Рівненської області до ОСОБА_2 про встановлення батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

встановив:

в Острозький районний суд з позовом до ОСОБА_2 про встановлення батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини та стягнення аліментів на утримання дитини звернулась ОСОБА_1

01.04.2021 року у вказаній справі проголошено рішення, яким позов було задоволено частково.

Водночас, в резолютивній частині даного рішення було допущено описку в написанні дати народження відповідача та помилково зазначено його як " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", згідно позовної заяви, замість вірного - " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", що підтверджується копією паспорта відповідача долученої ним до його заяви.

Положеннями ст.269 ЦПК України визначено, що суд може за власною ініціативою або за заявою учасників справи виправити допущенні в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи.

Описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо).

Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, зазначення дат та строків.

Керуючись ч.2 ст.269 ЦПК України, суд вважає за можливе розглядати питання про виправлення описки в рішенні за відсутності учасників справи.

Враховуючи, що дана описка не впливає на прийняте судом рішення, не змінює його зміст та з метою уникнення всякого роду сумнівів і протиріч, суд вважає за можливе виправити допущену описку .

Враховуючи викладене, керуючись ст.269 ЦПК України, суд

постановив:

внести виправлення у рішення Острозького районного суду від 01.04.2021 по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Острозький районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), орган опіки та піклування Острозької районної адміністрації Рівненської області до ОСОБА_2 про встановлення батьківства, внесення змін до актового запису про народження дитини та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, вказавши в резолютивній частині даного рішення дату народження відповідача ОСОБА_2 як " ІНФОРМАЦІЯ_2 " замість " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Дана ухвала є невід`ємною частиною рішення суду №567/1272/20 від 01.04.2021.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Острозький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення

Суддя Острозького районного суду Венгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення06.04.2021
Оприлюднено09.04.2021
Номер документу96134743
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —567/1272/20

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Рішення від 06.04.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Рішення від 01.04.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 20.01.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні