Ухвала
від 08.04.2021 по справі 817/71/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому листі

08 квітня 2021 року Р і в н е №817/71/17

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді К.М.Недашківської, за участю: секретаря судового засідання Т.А. Самкової; представника позивача - не прибув; представника відповідача - не прибув; представника виконавчого органу - не прибув; розглядаючи у відкритому судовому засіданні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області до Закритого акціонерного товариства Свинокомплекс Зоря про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області до Закритого акціонерного товариства Свинокомплекс Зоря про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів б - з статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення за період вересень-грудень 2015 року та січень-грудень 2016 року у загальній сумі 7584,29 грн.

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 11.04.2017 позовні вимоги задоволено повністю: стягнуто з Закритого акціонерного товариства Свинокомплекс Зоря (код ЄДРПОУ 25318022) на користь Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за період вересень-грудень 2015 року та січень-грудень 2016 року у загальній сумі 7584,29 грн.

06 червня 2017 року позивачу по справі виданий виконавчий лист.

29 березня 2021 року Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області подало до суду заяву про заміну сторони правонаступником.

Ухвалою суду від 30.03.2021 заяву призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 08.04.2021.

Учасники справи, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, у судове засідання не прибули. Рівненський районний відділ Державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) подав до суду заяву про розгляд справи за відсутності представника.

Згідно з частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Таким чином, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви за відсутності представників учасників справи, оскільки підстав для відкладення розгляду справи немає.

Відповідно до вимог частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Перевіривши правову та фактичну обґрунтованість мотивів заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд зазначає наступне.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України з 01.04.2016 припинено діяльність Управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Рівненської області шляхом злиття та утворення Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України (код ЄДРПОУ 40373305).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України проведено реорганізацію Рівненського об`єднаного управління Пенсійного фонду України шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області, яке є правонаступником усіх прав та обов`язків.

За правилами частини першої статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 КАС України).

Так, з матеріалів справи вбачається, що заявник направив виконавчий лист Рівненського окружного адміністративного суду №817/71/17 до виконання у відповідний виконавчий орган, проте 02.03.2021 державний виконавець повернув виконавчий лист стягувачу.

Таким чином, у даному випадку застосуванню підлягають норми частини четвертої статті 379 КАС України, оскільки виконавчий лист не перебуває на виконанні у виконавчому органі.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 241, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити у виконавчому листі Рівненського окружного адміністративного суду від 06 червня 2017 року у справі №817/71/17, стягувача - Рівненське об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Рівненській області (33028, місто Рівне, вулиця Короленка, 7; код ЄДРПОУ 21084076).

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 08.04.21

Суддя К.М. Недашківська

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96139093
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/71/17

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Ухвала від 30.03.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

К.М. Недашківська

Постанова від 11.04.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 24.01.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні