Ухвала
від 09.04.2021 по справі 188/411/21
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/411/21

Провадження № 2/188/296/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2021 року смт. Петропавлівка

Суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області Ніколаєва І.К., розглянувши в смт. Петропавлівка матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Нібас про звернення стягнення на предмет застави,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 ,( рнокп НОМЕР_1 , який проживає по АДРЕСА_1 )далі Позивач) звернувся з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю АГРОФІРМА НІБАС ( код ЄДРПОУ 30010348, знаходиться за адресою по вул. Польова,100А смт. Петропавлівка, Петропавлівського району Дніпропетровської області,52700) далі Відповідач) про звернення стягнення на предмет застави.

Позивач обґрунтовує свої позовні вимоги тим, що 15.03.2021 року він уклав договір позики б/н з ТОВ АГРОФІРМА НІБАС . Позивач свої зобов`язання за договором позики виконав в повному обсязі. В забезпечення виконання зобов`язань за укладеним договором позики між позивачем та відповідачем було укладено договір застави майбутнього врожаю №1 від 17.03.2021 року відповідно до умов якого відповідачем передано в заставу позивачу майбутній урожай пшениці, який був засіяний у серпні-вересні 2020 року та буде вирощений на земельних ділянках загальною площею 477,037 га (Чотириста сімдесят сім цілих тридцять сім тисячних гектара), які розташовані на території Миколаївської сільської ради Петропавлівського району Дніпропетровської області в кількості 954 (Дев`ятсот п`ятдесят чотири) тони при очікуваній врожайності 2 (Дві) тони з одного гектара за погодженою сторонами ціною 2096,00 гривень (Дві тисячі дев`яносто шість гривень 00 копійок) за 1 тону.

Відомості про забезпечувальне обтяження вказаного рухомого майна внесені в Державний реєстр обтяжень рухомого майна (Копія витягу про реєстрацію обтяжень в реєстрі рухомого майна додається).

Згідно п.4.1. договору застави Заставодержатель набуває право звернути стягнення на предмет застави у випадку якщо на момент настання строку виконання зобов`язань за договором позики вони не будуть виконані повністю.

Станом на 02.04.2021 року відповідач свої зобов`язання за укладеним договором позики не виконав, на захист свого порушеного права позивач звертається до суду з позовною заявою.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно з ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

Відповідно до ст.178 ЦПК України відзив, у якому відповідач викладає заперечення проти позову, подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

За відсутності клопотання позивача про розгляд справи у спрощеному провадженні справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 148, 175, 177, 178, 187 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АГРОФІРМА НІБАС про звернення стягнення на предмет застави.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 08 годин 30 хвилин 16 квітня 2021 року в приміщенні суду за адресою: вул. Героїв України, 74-а, смт. Петропавлівка, Дніпропетровська область, в залі судових засідань № 1, про що повідомити учасників справи.

Визначити відповідачу строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі п. 4 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається через веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ptr.dp.court.gov.ua/assignments/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення вказаного суду (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності до Дніпровського апеляційного суду через Петропавлівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому цієї ухвали суду.

Суддя І. К. Ніколаєва

Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96149439
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет застави

Судовий реєстр по справі —188/411/21

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні