Ухвала
від 09.04.2021 по справі 2-1184/10
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2-1184/10

6/243/196/2021

У Х В А Л А

09 квітня 2021 року суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Сидоренко І.О., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Юніко Фінанс , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Кредитпромбанк , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

02 квітня 2021 року ТОВ Фінансова компанія Юніко Фінанс звернулося до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

08 квітня 2021 року на адресу суду від представника заявника була надіслана заява про направлення за підсудністю заяви про заміну сторони виконавчого провадження до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, оскільки, до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області заява про заміну сторони виконавчого провадження була надіслана помилково.

Дослідивши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав .

Частиною 1 статті 1 ЦПК України передбачено, що цивільний процесуальний кодекс України визначає юрисдикцію та повноваження загальних судів щодо цивільних спорів та інших визначених цим Кодексом справ, встановлює порядок здійснення цивільного судочинства.

Частиною 1 ст. 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

За правилами частини 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

При пред`явленні позову до суду позивачу необхідно визначити, до якого суду звернутися. Це питання вирішує інститут підсудності цивільних справ.

Підсудність - це розмежування компетенції між судами щодо розгляду і вирішення справ.

Питання про підсудність постає перед суддею після отримання позову та відомостей про зареєстроване місце проживання або перебування відповідача.

Вирішуючи питання про відкриття провадження, суддя повинен визначити, який саме суд повинен розглядати дану справу.

Так, за правилами встановленими ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Як видно з заяви про заміну сторони виконавчого провадження, рішенням Калінінського районного суду міста Донецька № 2-1184/10 від 16.09.2010 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ Кредитпромбанк заборгованість за кредитним договором.

Відповідач ви вищезазначеним рішенням суду - ОСОБА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що за адміністративно-територіальним поділом належить до Калінінського районного суду міста Донецька.

Відповідно до Розпорядженням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 2710/38-14 від 02.09.2014 року Про визначення територіальної підсудності справ , визначено територіальну підсудність справ, а саме, цивільні справи Калінінського районного суду міста Донецька підсудні Павлоградському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

Таким чином, з матеріалів справи видно, що дана справа підсудна Павлоградському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

Враховуючи наведене, Слов`янському міськрайонному суду Донецької області, як місцевому суду Донецької області, територіально не підсудна цивільна справа за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Юніко Фінанс , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Кредитпромбанк , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 4 ЦПК України, жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Згідно з ч. 3 ст. 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Таким чином, враховуючи, що місце проживання відповідача ОСОБА_1 зареєстроване у Калінінському районі м. Донецька та враховуючи, що завданням цивільного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб та те, що відповідач не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи, приходжу до переконання, що справа підлягає переданню до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1-2, 4, 27, 31-32, 187, 260-261 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Юніко Фінанс , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Кредитпромбанк , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження - направити за підсудністю до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду І.О. Сидоренко

Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено13.04.2021
Номер документу96184182
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1184/10

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 09.09.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Рішення від 24.12.2009

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Іванчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні