Постанова
від 26.04.2010 по справі 2а-675/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а-675/10/2370

26.04.2010 р. м. Черкаси

10 год. 00 хв.

Черкаський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді - Чубар Т.М.,

секретар - Кузнецов В.С.,

за участю представника поз ивача державної податкової і нспекції у м. Черкаси Савен ко Ю.Н. - за довіреністю № 14193/ 10-017 від 24.06.2009р.,

представника відповідача товариства з обмеженою відпо відальністю «Будівельні кон струкції та матеріали»Ван цовського В.А. - за довірен істю № 5 від 12.04.2010р.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом державної пода ткової інспекції у м. Черкаси до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Будівельні конструкції та матеріали»пр о стягнення податкового борг у,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружно го адміністративного суду з адміністративним позовом зв ернулась державна податкова інспекція у м. Черкаси, в яком у просить стягнути з товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Будівельні конструкці ї та матеріали»за рахунок ак тивів податковий борг в сумі 6 309 грн. 19 коп.

Представник позивача позо вні вимоги підтримала повніс тю, обґрунтовуючи їх тим, що ві дповідач зареєстрований як с уб' єкт підприємницької дія льності виконавчим комітето м Черкаської міської ради 28.07.20 04р. та перебуває на обліку в ор ганах державної податкової с лужби з 04.08.2004р. як платник подат ків та платежів до бюджету. Ст аном на 12.02.2010р. за відповідачем згідно облікової картки плат ника податків обліковується заборгованість зі сплати по датку на прибуток підприємст в та податку на додану вартіс ть на загальну суму 6 309 грн. 19 ко п., яку позивач просить стягну ти в судовому порядку.

Відповідач проти заявлено го адміністративного позову в частині стягнення заборго ваності з податку на додану в артість заперечує, мотивуючи це тим, що, по-перше, терміни сп лати відповідних зобов' яза нь керівником державної пода ткової інспекції у м. Черкаси на прохання відповідача бул и відстрочені, по-друге, відпо відачем при проведення перев ірки товариства з обмеженою відповідальністю «Будівель ні конструкції та матеріали» на предмет своєчасності спла ти останнім податкових зобов ' язань з податку на додану в артість за липень-листопад 2009 року не було враховано поясн ень відповідача стосовно при чин такої затримки. Вимоги в ч астині стягнення з відповіда ча заборгованості з податку на прибуток підприємств пред ставником відповідача визна ються в повному обсязі.

Заслухавши пояснення та до води представників сторін, р озглянувши подані документи і матеріали, оцінивши належн ість, допустимість, достовір ність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємн ий зв'язок доказів у їх сукупн ості, суд прийшов до висновку , що позов підлягає задоволен ню, виходячи з наступного.

Спеціальним законом, який в изначає платників податку на прибуток, об' єкти оподатку вання, правила ведення подат кового обліку, а також порядо к нарахування та строки спла ти цього податку, є Закон Укра їни «Про оподаткування прибу тку підприємств»№ 334/94-ВР від 28.12 .1994р.

Платниками податку на приб уток згідно статті 2 цього Зак ону є: з числа резидентів - суб 'єкти господарської діяльнос ті, бюджетні, громадські та ін ші підприємства, установи та організації, які здійснюють діяльність, спрямовану на от римання прибутку як на терит орії України, так і за її межам и; з числа нерезидентів - фізич ні чи юридичні особи, створен і у будь-якій організаційно-п равовій формі, які отримують доходи з джерелом їх походже ння з України, за винятком уст анов та організацій, що мають дипломатичний статус або ім унітет згідно з міжнародними договорами України або зако ном; філії, відділення та інші відокремлені підрозділи пла тників податку, що не мають ст атусу юридичної особи, розта шовані на території іншої, ні ж такий платник податку, тери торіальної громади; а також п остійні представництва нере зидентів, які отримують дохо ди з джерел їх походження з Ук раїни або виконують агентськ і (представницькі) функції ст осовно таких нерезидентів аб о їх засновників.

Судом встановлено, що відпо відач - товариство з обмежен ою відповідальністю «Будіве льні конструкції та матеріал и»зареєстрований як суб' єк т підприємницької діяльност і виконавчим комітетом Черка ської міської ради 28.07.2004р., іден тифікаційний код 33006879 (витяг з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців від 18.02.2010р.), та пер ебуває на обліку в державній податковій інспекції у м. Чер каси як платник податків і зб орів, передбачених Законом У країни «Про систему оподатку вання»№ 1251-XII від 25.06.1991р., в тому чис лі податку на прибуток підпр иємств та податку на додану в артість, з 04.08.2004р. за № 776 (довідка п ро взяття на облік платника п одатків № 541 від 05.08.2004р.).

Прибуток платників податк у відповідно до статті 10 Закон у України «Про оподаткування прибутку підприємств»№ 334/94-ВР від 28.12.1994р., включаючи підприєм ства, засновані на власності окремої фізичної особи, опод атковується за ставкою 25 відс отків до об'єкта оподаткуван ня. Об'єктом оподаткування ст аттею 3 даного Закону, в свою ч ергу, визначено прибуток, яки й визначається шляхом зменше ння суми скоригованого валов ого доходу звітного періоду, на суму валових витрат платн ика податку, а також суму амор тизаційних відрахувань.

Порядок нарахування та стр оки сплати податку на прибут ок підприємств визначені п. 16 .4 статті 16 вищевказаного Зако ну, згідно якої платники пода тку самостійно визначають су ми податку, що підлягають спл аті. Так, платники податку у ст роки, визначені законом, пода ють до податкового органу по даткову декларацію про прибу ток за звітний період, яким ві дповідно до 11 цього Закону є: к алендарні квартал, півріччя, три квартали, рік, розрахован у наростаючим підсумком з ур ахуванням від'ємного значенн я об'єкта оподаткування мину лих податкових періодів. При цьому за звітні квартал, півр іччя та три квартали платник и податку подають спрощену д екларацію, а за результатами звітного року - повну.

Загальні терміни подачі по даткових декларацій встанов лені п.п. 4.1.4 п. 4.1 статті 4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами»№ 2181-III від 21.12.2000р. (далі по тексту - З акон № 2181), який є спеціальним з аконом з питань оподаткуванн я, що установлює порядок пога шення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюдж етами та державними цільовим и фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів), нарах ування і сплати пені та штраф них санкцій, що застосовують ся до платників податків кон тролюючими органами, та визн ачає процедуру оскарження ді й органів стягнення тощо, згі дно якого податкові декларац ії подаються за базовий пода тковий (звітний) період, що дор івнює:

а) календарному місяцю (у то му числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) міся ця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя);

в) календарному року, крім в ипадків, передбачених підпун ктом "г" підпункту 4.1.4 цього пун кту, - протягом 60 календарних д нів за останнім календарним днем звітного (податкового) р оку;

г) календарному року для пла тників податку на доходи фіз ичних осіб (прибуткового под атку з громадян), - до 1 квітня ро ку, наступного за звітним.

Разом з тим, у 2008 році, окрім кв артальних та річного, платни ки податку на прибуток підпр иємств зобов'язані подати де кларацію також і за результа тами одинадцяти місяців 2008 ро ку, складену за правилами, вст ановленими для повного подат кового періоду, з урахування м приросту (убутку) матеріаль них запасів за одинадцять мі сяців 2008 року, суми амортизаці йних відрахувань, нараховани х за три квартали поточного р оку, та двох третин амортизац ійних відрахувань четвертог о кварталу цього року і сплат ити податкове зобов'язання, н араховане згідно із зазначен ою декларацією у строки, вста новлені законом для місячног о податкового періоду (п. 22.13 ст атті 22 Закону України «Про опо даткування прибутку підприє мств»№ 334/94-ВР від 28.12.1994р.).

Сплачується податок на при буток підприємств за звітний період платником до відпові дного бюджету у строк, визнач ений законом для квартальног о податкового періоду. Зокре ма, п.п. 5.3.1 п. 5.3 статті 5 Закону № 2181 встановлено, що платник пода тків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового з обов'язання, зазначену у пода ній ним податковій деклараці ї, протягом десяти календарн их днів, наступних за останні м днем відповідного гранично го строку, передбаченого під пунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цьо го Закону для подання податк ової декларації.

При цьому подаються податк ові декларації за базовий по датковий (звітний) період, яки й дорівнює календарному к варталу або календарному півріччю (у тому числі при спл аті квартальних або піврічни х авансових внесків), як зазна чалось вище, протягом 40 календ арних днів, наступних за оста ннім календарним днем звітно го (податкового) кварталу (пів річчя).

Так, згідно поданої товарис твом з обмеженою відповідаль ністю «Будівельні конструкц ії та матеріали»за І квартал 2009 року декларації з податку н а прибуток підприємства, сум у податку, що підлягає до спла ти в бюджет за підсумками пот очного звітного періоду відп овідачем визначено самостій но в розмірі 10 грн.

Станом на 25 лютого 2010 року заб оргованість зі сплати податк у на прибуток за І квартал 2009 р оку в сумі 10 грн. відповідачем не сплачена.

Оскільки суму податку на пр ибуток підприємств відповід ачем розраховано самостійно в поданій останнім декларац ії, відповідне податкове зоб ов' язання згідно п. 5.1 статті 5 Закону № 2181 є узгодженим .

За змістом п.п. 5.4.1 п. 5.4 статті 5 З акону № 2181 узгоджена сума пода ткового зобов'язання, не спла чена платником податків у вс тановлені строки, визнається сумою податкового боргу пла тника податків.

Окрім того, 03 лютого 2009 року де ржавною податковою інспекці єю у м. Черкаси у відповідност і з вимогами п. 1 статті 11 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні»№ 509-XII ві д 04.12.1990р. за результатами невиїз ної документальної перевірк и своєчасності подання подат кової звітності з податку на прибуток підприємств товари ством з обмеженою відповідал ьністю «Будівельні конструк ції та матеріали»складено ак т № 826/15-117, яким встановлено пору шення відповідачем визначен ого п.п. 4.1.4 п. 4.1 статті 4 Закону № 2 181 терміну подання звітної дек ларації з податку на прибуто к підприємств за 11 місяців 2008 р оку.

Відповідальність за поруш ення подання декларацій у ст роки, визначені законодавств ом, передбачена п.п. 17.1.1 п. 17.1 стат ті 17 Закону № 2181, згідно якої пла тник податків, що не подає под аткову декларацію у строки, в изначені законодавством, спл ачує штраф у розмірі десяти н еоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне та ке неподання або її затримку .

На підставі вищезазначено го акту № 826/15-117 від 03.02.2009р. у відпов ідності до п.п. 4.2.2 п. 4.2 статті 4 та п. 6.1 Закону № 2181 позивачем було винесено податкове повідомл ення-рішення № 0004171501/0 від 05.02.2009р., за гальний розмір належних до с плати штрафних санкцій згідн о якого складає 170 грн., вручене уповноваженій особі відпові дача 13.02.2009р.

В той же час, на підставі ста тті 16 Закону № 2181 за порушення с троків погашення узгоджених податкових зобов' язань з п одатку на прибуток підприємс тв за період з 24.02.2009р. по 19.05.2009р. від повідачу нараховано пеню з р озрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національн ого банку України, діючої на д ень виникнення такого податк ового боргу або на день його (й ого частини) погашення, залеж но від того, яка з величин таки х ставок є більшою, за кожний к алендарний день простроченн я у його сплаті, загальний роз мір якої становить 0, 34 грн.

Разом з тим, позивачем до ст ягнення з товариства з обмеж еною відповідальністю «Буді вельні конструкції та матері али»заявлено також 6 141 грн. 83 ко п. штрафних санкцій, нарахова них за порушення строків спл ати узгоджених сум податкови х зобов' язань з податку на д одану вартість, порядок обчи слення і сплати якого встано влено Законом України «Про п одаток на додану вартість»№ 168/97-ВР від 03.04.1997р.

Платником податку на додан у вартість згідно статті 1 цьо го Закону є особа-суб'єкт підп риємницької діяльності, в то му числі підприємство з іноз емними інвестиціями, незалеж но від форми та часу внесення цих інвестицій, інша юридичн а особа, що не є суб'єктом підп риємницької діяльності, а та кож фізична особа (громадяни н, іноземний громадянин та ос оба без громадянства), що здій снює діяльність, віднесену д о підприємницької згідно з з аконодавством, або імпортує товари на митну територію Ук раїни, яка згідно з цим Законо м зобов'язана здійснювати ут римання та внесення до бюдже ту податку, що сплачується по купцем, або особа, яка імпорту є товари на митну територію У країни.

Згідно п.п. 7.2.8 пункту 7.2 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість»№ 168/97-ВР ві д 03.04.1997р. платники податку на до дану вартість зобов'язані ве сти окремий облік операцій з поставки та придбання товар ів (послуг), які підлягають опо даткуванню цим податком, а та кож які не є об'єктами оподатк ування та звільнених від опо даткування.

Зведені результати такого обліку відображаються у под аткових деклараціях, форма і порядок заповнення яких виз начаються відповідно до зако ну. Платник податку веде реєс тр отриманих та виданих пода ткових накладних у документа льному або електронному вигл яді за його вибором, у якому за значаються порядковий номер податкової накладної, дата ї ї виписки (отримання), загальн а сума та сума нарахованого п одатку, а також реєстраційни й номер платника податку про давця, який надав податкову н акладну такому платнику пода тку.

При цьому сума податку, що п ідлягає сплаті (перерахуванн ю) до бюджету або бюджетному в ідшкодуванню, визначається я к різниця між сумою податков ого зобов'язання звітного по даткового періоду та сумою п одаткового кредиту такого зв ітного податкового періоду. При позитивному значенні сум и, остання підлягає сплаті (пе рерахуванню) до бюджету у стр оки, встановлені законом для відповідного податкового пе ріоду.

Податковим періодом згідн о п. 7.8. статті 7 Закону України « Про податок на додану вартіс ть»№ 168/97-ВР від 03.04.1997р. є один кале ндарний місяць, а у випа дках, особливо визначених ци м Законом, календарний кварт ал.

Отже, сплачується податок н а додану вартість, визначени й у місячній податковій декл арації, згідно п.п. 5.3.1 п. 5.3 статті 5 Закону № 2181 протягом десяти к алендарних днів, наступних з а останнім днем відповідного граничного строку для подан ня податкової декларації, що відповідно до п.п. 4.1.4 п. 4.1 статті 4 Закону № 2181 складає 20 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Контроль за правильністю н арахування та сплати (перера хування) податку до бюджету з дійснюється відповідним под атковим органом (стаття 10 Зако ну України «Про податок на до дану вартість»№ 168/97-ВР від 03.04.1997р .).

Так, 13 листопада 2009 року держа вною податковою інспекцією у м. Черкаси проведено перевір ку товариства з обмеженою ві дповідальністю «Будівельні конструкції та матеріали»на предмет своєчасності сплати останнім податкових зобов' язань з податку на додану вар тість за липень-листопад 2009 ро ку, за результатами якої вине сено акти № 6431/15-210, № 6432/15-210 та № 6433/15-210, я кими встановлено порушення в ідповідачем визначеного п.п. 5.3.1 п. 5.3 статті 5 Закону № 2181 термі ну сплати узгодженої суми по даткового зобов' язання з по датку на додану вартість, а са ме: податок на додану вартіст ь згідно декларації за липен ь 2006 року в розмірі 4 841 грн. з дато ю нарахування 31.08.2006р. фактично с плачено 05.03.2007р., податок на дода ну вартість згідно деклараці ї за жовтень 2006 року в розмірі 5 587 грн. з датою нарахування 30.11.2006 р. фактично сплачено 05.03.2007р., под аток на додану вартість згід но декларації за листопад 2006 р оку в розмірі 5 062 грн. з датою на рахування 30.12.2006р. фактично спла чено 05.03.2007р.

Відповідальність за поруш ення граничних строків сплат и узгодженої суми податковог о зобов' язання передбачена п.п. 17.1.7 п. 17.1 статті 17 Закону № 2181, зг ідно якого у разі коли платни к податків не сплачує узгодж ену суму податкового зобов'я зання протягом граничних стр оків, такий платник податку з обов'язаний сплатити штраф у таких розмірах:

при затримці до 30 календарн их днів, наступних за останні м днем граничного строку спл ати узгодженої суми податков ого зобов'язання, - у розмірі д есяти відсотків погашеної су ми податкового боргу;

при затримці від 31 до 90 кален дарних днів включно, наступн их за останнім днем гранично го строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язанн я, - у розмірі двадцяти відсотк ів погашеної суми податковог о боргу;

при затримці, що є більшою 90 к алендарних днів, наступних з а останнім днем граничного с троку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, - у розмірі п'ятдесяти відсотків погашеної суми податкового боргу.

На підставі актів № 6431/15-210, № 6432/15 -210 та № 6433/15-210 у відповідності до п .п. 4.2.2 п. 4.2 статті 4 та п. 6.1 статті 6 З акону № 2181 позивачем було вине сено податкові повідомлення -рішення № 0013241502/0, № 0013221502/0 та № 0013231502/0 ві д 14.11.2008р., вручені уповноваженій особі відповідача 03.12.2008р., зага льний розмір належних до спл ати штрафних санкцій згідно яких складає 6 226 грн. 40 коп.

Згідно з п.п. 5.2.1 п. 5.2 статті 5 Зак ону № 2181 податкове зобов'язанн я платника податків, нарахов ане контролюючим органом від повідно до пунктів 4.2 та 4.3 стат ті 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отрим ання платником податків пода ткового повідомлення (розміщ ення податкового повідомлен ня на дошці податкових оголо шень), за винятком випадків ос карження даного податкового повідомлення в порядку його апеляційного узгодження.

Товариством з обмеженою ві дповідальністю «Будівельні конструкції та матеріали»по даткові повідомлення-рішенн я № 0004171501/0 від 05.02.2009р., № 0013241502/0, № 0013221502/0 та № 0013231502/0 від 14.11.2008р. в апеляційному порядку не оскаржувались, що свідчить про узгодженість в изначених останніми податко вих зобов' язань.

Підпунктом 5.3.1 пункту 5.3 статт і 5 Закону № 2181, в свою чергу, вста новлено, що у разі визначення податкового зобов'язання ко нтролюючим органом за підста вами, зазначеними у підпункт і 4.2.2 пункту 4.2 статті 4 цього Зак ону, платник податків зобов'я заний погасити нараховану су му податкового зобов'язання протягом десяти календарних днів від дня отримання подат кового повідомлення.

Узгоджена ж сума податково го зобов'язання, не сплачена п латником податків у строки, в изначені статтею 5 Закону № 2181, як зазначалося вище, визнаєт ься сумою податкового боргу платника податків.

Керуючись п. 6.2. статті 6 Закон у № 2181 у зв' язку з несплатою то вариством з обмеженою відпов ідальністю «Будівельні конс трукції та матеріали»узгодж ених сум податкових зобов' я зань в установлені строки по зивачем на адресу відповідач а були направлені податкові вимоги: перша № 1/2466 від 17.12.2008р. на с уму 2 505 грн. 22 коп. та друга № 2/275 ві д 21.01.2009р. на суму 6 141 грн. 83 коп., отри мані уповноваженою особою ві дповідача 22.12.2008р. та 28.01.2009р. відпов ідно.

07 травня 2009 року першим засту пником начальника державної податкової інспекції у м. Чер каси винесено рішення № 350/24-109 пр о стягнення коштів та продаж інших активів платника пода тків-товариства з обмеженою відповідальністю «Будівель ні конструкції та матеріали» в рахунок погашення його под аткового боргу.

Оскільки згідно п.п. 3.1.1 п. 3.1 ста тті 3 Закону № 2181 активи платник а податків можуть бути приму сово стягнені в рахунок пога шення його податкового боргу виключно за рішенням суду, ві дповідне право органів держа вної податкової служби на зв ернення до суду з позовом про стягнення яких передбачено статтею 10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»№ 509-XII від 04.12.1990р., суд вва жає доведеним право позивача на стягнення з відповідача п одаткового боргу, що з урахув анням часткової сплати, скла дає 6 309 грн. 19 коп.

Посилання представника ві дповідача на відстрочення те рмінів сплати податкових зоб ов' язань з податку на додан у вартість начальником подат кової інспекції, спростовуєт ься наданим останнім листом від 05.03.2007р., згідно якого товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Будівельні конструкц ії та матеріали»просить нача льника державної податкової інспекції у м. Черкаси не заст осовувати штрафні санкції за несвоєчасно подані декларац ії з податку на додану вартіс ть за липень-грудень 2006 року у з в' язку з відсутністю в дани й період керівника товариств а.

Згідно наданих представни ком позивача пояснень дійсно враховуючи поважність пропу ску термінів подачі звітност і з податку на додану вартіст ь за липень-грудень 2006 року, штр афні санкції за відповідні п орушення податкового законо давства до товариства з обме женою відповідальністю «Буд івельні конструкції та матер іали» не застосовувались. В т ой же час, предметом розгляду даної адміністративної спра ви виступають застосовані до відповідача фінансові санкц ії не за порушення термінів п одачі податкової звітності, а за порушення термінів спла ти податкових зобов' язань з податку на додану вартість. Б ільше того, чинним законодав ством не наділено керівника податкового органу повноваж еннями щодо відстрочення тер мінів сплати податкових зобо в' язань платників податків .

Стосовно порушення позива чем порядку здійснення невиї зної документальної перевір ки, а саме не врахування запер ечень-пояснень відповідача н а предмет порушення термінів сплати податкових зобов' яз ань, слід зазначити, що переві рка на предмет своєчасності сплати товариством з обмежен ою відповідальністю «Будіве льні конструкції та матеріал и» податкових зобов' язань з податку на додану вартість я к камеральна проводилась вик лючно на підставі даних, зазн ачених у податкових декларац іях відповідачем, без провед ення будь-яких інших видів пе ревірок платника податків, а отже без запрошення предста вника платника податків. Пос илання ж на поважність, як на д умку представника відповіда ча, причин порушення терміні в сплати податкових зобов' я зань, в той же час, не виключає порушення суб' єктом господ арювання вимог Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов'язань платників податків перед бюджетами та державним и цільовими фондами»№ 2181-III від 21.12.2000р. в частині сплати податк ових зобов' язань з податку на додану вартість протягом десяти календарних днів, нас тупних за останнім днем відп овідного граничного строку д ля подання податкової деклар ації.

Відповідно до статті 94 Коде ксу адміністративного судоч инства України у справах, в як их позивачем є суб'єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 159-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Бу дівельні конструкції та мате ріали», ідентифікаційний код 33006879, в доход бюджету через держ авну податкову інспекцію у м . Черкаси за рахунок активів 6 309 (шість тисяч триста дев' ят ь) грн. 19 коп. податкового боргу .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, яка може бути подана до Київського апеляц ійного адміністративного су ду через Черкаський окружний адміністративний суд в поря дку статті 186 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, якщо таку заяву не було под ано. Якщо було подано заяву пр о апеляційне оскарження, але апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарже ння не була подана, постанова суду набирає законної сили п ісля закінчення цього строку . У разі подання апеляційної с карги судове рішення, якщо йо го не скасовано, набирає зако нної сили після закінчення а пеляційного розгляду справи .

Суддя Т.М. Чубар

Повний текст постан ови виготовлений 30 квітня 2010 ро ку.

Дата ухвалення рішення26.04.2010
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу9626373
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-675/10/2370

Ухвала від 09.03.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

Ухвала від 26.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

Ухвала від 03.03.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Парінов А.Б.

Постанова від 26.04.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Т.М. Чубар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні