Ухвала
від 19.04.2021 по справі 335/4101/21
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4101/21 2-о/335/65/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2021 року м.Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя Алєксєєнко А.Б., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Абрамов Максим Олександрович, про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся до суду з вищевказаною заявою, в якій просить встановити факт родинних відносин між померлою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , як між племінницею та дядьком.

За формою та змістом заява відповідає вимогам статей 175-177, 318 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

З наведених підстав, суддя приходить до висновку про можливість прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Разом з тим, на підставі ч.3 ст.53 ЦПК України суддя вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб: Запорізьку міську раду (місцезнаходження: 69105, м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд. 206.) та Новопокровську селищну раду Солонянського району, Дніпропетровської області (місцезнаходження: 52441, Дніпропетровська область, Солонянський район, селище міського типу Новопокровка, вул.Миру, буд.11) оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права.

Крім того, відповідно до ч.3 ст.187 ЦПК України, позивач не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити вищезазначеним заінтересованим особам копію заяви з додатками, а також надати докази такого направлення суду до початку першого судового засідання.

Відповідно до ч. 2,3 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З метою з`ясування обставин у справі суд вважає за необхідне витребувати у Приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Абрамова Максима Олександровича засвідчену належним чином копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

При цьому, суд вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Керуючись ст.ст.19, 53, 84, 175, 177, 187, 293-294, 315, 316, 318 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Абрамов Максим Олександрович, про встановлення факту родинних відносин та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Залучити до участі у справі у якості заінтересованих осіб: Запорізьку міську раду (місцезнаходження: 69105, м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд. 206.) та Новопокровську селищну раду Солонянського району, Дніпропетровської області (місцезнаходження: 52441, Дніпропетровська обл., Солонянський район, селище міського типу Новопокровка, вул.Миру, буд.11).

Призначити судове засідання у справі на 18 травня 2021 року о 13 год. 00 хв. в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя, вул.Перемоги, буд.107-Б.

Роз`яснити позивачу, що він не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити заінтересованим особам: Запорізькій міській раді та Новопокровській селищній раді Солонянського району, Дніпропетровської області копію заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити заінтересованій особі строк для подання відзиву на заяву - 15 днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши, що у зазначений строк заінтересована особа має право надіслати суду відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Витребувати у Приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Абрамова Максима Олександровича засвідчені належним чином копії матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , встановивши строк для подання доказів - 15 днів з дня вручення даної ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Абрамову М.О., що у разі неможливості подати витребувані судом докази у встановлений строк він зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує заходи процесуального примусу, встановлені ЦПК України.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://og.zp.court.gov.ua/sud0818/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає

Суддя: А.Б. Алєксєєнко

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.04.2021
Оприлюднено20.04.2021
Номер документу96351582
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/4101/21

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

Рішення від 07.06.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Алєксєєнко А. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні