Ухвала
від 21.04.2021 по справі 478/296/21
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/296/21 пров. №2/478/124/2021

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

21 квітня 2021 року Казанківський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Фалій В.В.

позивача ОСОБА_1

законного представника неповнолітніх відповідачів ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду смт. Казанка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , в інтересах яких діє ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Казанківської селищної ради Миколаївської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом,

В с т а н о в и в:

01.03.2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , в інтересах яких діє ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Казанківської селищної ради Миколаївської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив що, ІНФОРМАЦІЯ_1 помер його батько ОСОБА_9 . Після його смерті відкрилась спадщина, до якої входить майнові прав засновника Фермерського господарства ЛУЧ СВ (ідентифікаційний код юридичної особи 23400334, місцезнаходження юридичної особи: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вулиця Героїв України, 10). Звернувшись до приватного нотаріуса Казанківського районного нотаріального округу Миколаївської області Корж М.В., для оформлення своїх спадкових прав, нотаріусом йому було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину на корпоративні права та цілісний майновий комплекс Фермерського господарства ЛУЧ СВ , у зв`язку з неподанням відомостей (інформації) та документів, необхідних для вчинення нотаріальної дії.

Посилаючись на викладене, просив визнати за ним усі права засновника Фермерського господарства ЛУЧ СВ (ідентифікаційний код юридичної особи 23400334, місцезнаходження юридичної особи: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Героїв України, 10), в обсязі визначеному статутом Фермерського господарства ЛУЧ СВ зареєстрованим 28.03.2019 року, реєстраційний номер 15131050018000154, в порядку спадкування за законом, після смерті спадкодавця ОСОБА_9 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 26 березня 2021 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання.

Відповідачі ОСОБА_7 та ОСОБА_8 у підготовче судове засідання не з`явилися, про час, дату і місце його проведення були повідомлені належним чином, надали суду заяви про можливість слухання справи у їх відсутність.

Третя особа орган опіки та піклування Казанківської селищної ради Миколаївської області явку свого представника у підготовче засідання не забезпечив, про час, дату і місце його проведення був повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Вислухавши пояснення позивача, думку законного представника неповнолітніх відповідачів, дослідивши матеріали справи, суд приходе такого висновку.

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У відповідності до положень ч.3 ст.53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановив, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки, рішення по даній справі може в майбутньому вплинути на права та обов`язки Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанської районної державної адміністрації Миколаївської області, суд з власної ініціативи вважає за необхідне залучити до участі у справі Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанську районну державну адміністрацію Миколаївської області в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Керуючись ст.ст.53, 197-198 ЦПК України, суд

П о с т а н о в и в:

Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Баштанську районну державну адміністрацію Миколаївської області до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , в інтересах яких діє ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Казанківської селищної ради Миколаївської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

Відкласти підготовче судове засідання в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , в інтересах яких діє ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: орган опіки та піклування Казанківської селищної ради Миколаївської області, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області про визнання права засновника фермерського господарства в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче засідання на 10 год. 30 хв. 13 травня 2021 року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Запропонувати третім особам, в порядку ст.181 ЦПК України, подати суду письмові пояснення щодо позову або відзиву, з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, та докази, якими вони обґрунтовуються, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою ст.178 цього Кодексу, до початку розгляду справи по суті, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Надіслати копію цією ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів третім особам.

Про час і місце слухання справи повідомити всіх учасників процесу.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.04.2021
Оприлюднено23.04.2021
Номер документу96423847
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/296/21

Рішення від 26.05.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Рішення від 26.05.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні