Ухвала
від 21.04.2021 по справі 914/1013/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

21.04.2021 р. Справа № 914/1013/21

Суддя Манюк П.Т. розглянувши

позовну заяву: Товариства з обмеженою відповідальністю Біотехімпульс , м. Суми

до відповідача: Фермерського господарства Азурит-Агро , с. Жулин, Стрийський район, Львівська обл.

про стягнення заборгованості у розмірі 82 535 грн

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю Біотехімпульс звернулося в Господарський суд Львівської області з позовом до Фермерського господарства Азурит-Агро про стягнення заборгованості у розмірі 82 535 грн за договором поставки від 29.07.2020 № 200729-1.

Розглянувши подані матеріали, суд вважає їх достатніми для відкриття провадження у справі.

Відповідно до частин 1 та 3 статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження або позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 5 ст. 12 ГПК України). Стаття 247 ГПК України встановлює імперативну норму, за якою у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Оскільки поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 ГПК України, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 174, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Відкрити провадження у справі № 914/1013/21 за правилами спрощеного позовного провадження.

2. Судове засідання призначити на 17.05.21 о 10:40 год.

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

4. Позивачу: подати оригінали додатків долучених до позовної заяви - для огляду; відповідно до ст. 251 ГПК України відповідь на відзив (за наявності) протягом 5 днів з дня його отримання; одночасно надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та долучені документи, докази відправки представити суду до початку судового засідання; забезпечити явку уповноваженого представника у судове засідання.

5. Відповідачу: відповідно до ст. 251 ГПК України протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду відзив; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та документи долучені до нього, докази відправки представити суду до початку судового засідання; докази сплати заборгованості; забезпечити явку уповноваженого представника у судове засідання.

6. Учасники справи, зважаючи на недостатність коштів в Господарського суду Львівської області на відправку поштової кореспонденції, можуть:

6.1 надати інформацію про їх електронні адреси (за наявності) для надіслання судом процесуальних документів пов"язаних з розглядом справи.

6.2 зареєструватися (створити поштову скриньку електронного суду) в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді у конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

6.3. отримати інформацію щодо справи на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

7. Учасникам справи необхідно письмово повідомити суд про оптимальний для них спосіб отримання інформації щодо розгляду справи, запропонований судом у п.6 цієї ухвали.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

10. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до ч. 9 ст. 81 ГПК України, у разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суддя П.Т. Манюк

Дата ухвалення рішення21.04.2021
Оприлюднено23.04.2021

Судовий реєстр по справі —914/1013/21

Рішення від 24.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 14.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 17.05.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 21.04.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні