Постанова
від 18.03.2010 по справі 2а-17221/09/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИ ВНИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Київ

18 березня 2010 року 9:53 справа № 2а-17221/09/2670

Окружний адміністр ативний суд міста Києва у скл аді судді Клименчук Н.М., при с екретарі Пасульки О.М., розглянувши у судовому за сіданні адміністративну спр аву

за позовом Управління Пенсійного фон ду України в Дарницькому рай оні міста Києва

до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Фінансово-б удівельна компанія «Новобуд ова»

про стягнення заборгованості

за участю представник ів сторін:

від позивача: Бєляєва Н.М. ,

від відповідача: не з' явив ся.

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в судов ому засіданні 18 березня 2010 року проголошено вступну та резо лютивну частини постанови.

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фон ду України в Дарницькому рай оні міста Києва звернулося д о суду з позовом про стягненн я заборгованості по страхови х внесках з товариства з обме женою відповідальністю «Фін ансово-будівельна компанія « Новобудова».

Позовні вимоги мотивовані тим, що в супереч вимогам Зако ну України «Про збір на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування»від 26 чер вня 1997 року № 400/97-ВР, відповідно д о якого сплата страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння є обов' язковою для всіх суб' єктів підприємницької діяльності, відповідач не сп латив страхові внески. В зв' язку з наведеним, позивач про сить суд стягнути з відповід ача заборгованість у сумі 3 913 г рн. 46 коп.

Представник відповідача н е з' явився, про причини неяв ки суд не повідомив, хоча про ч ас і місце розгляду справи по відомлявся належним чином, ш ляхом направлення поштової к ореспонденції на адресу, заз начену у витязі з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців, копія якого наявна в мате ріалах справи.

У зв' язку з нез' явленням представників відповідача т а ненаданням витребуваних до казів розгляд справи неоднор азово відкладався, відповідн о до статті 128 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни справа вирішується на пі дставі наявних в ній доказів .

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення позивача, всебічно і повно з' ясувавши всі факт ичні обставини, на яких ґрунт ується позов, об' єктивно до слідивши докази, які мають юр идичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Фінансово-бу дівельна компанія «Новобудо ва»зареєстроване в Управлін ні Пенсійного фонду України в Дарницькому районі міста К иєва та є платником страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування відповідно до статті 1 Закону України «Про збір на обов' язкове державне пенсі йне страхування»та статті 14 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування».

Відповідно до статті 1 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»від 9 липня 2003 року № 1 058-ІV із змінами та доповненням и, страхові внески - це кошти відрахувань на соціальне ст рахування та збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування, сплачені згідно із з аконодавством, що діяло рані ше; кошти, сплачені на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно з частиною 3 статті 18 З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування», страхові вн ески є цільовим загальнообов ' язковим платежем, який спр авляється на всій території України в порядку, встановле ному цим Законом.

Відповідно до частини 6 стат ті 20 Закону України «Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування», страхув альники зобов' язані сплачу вати страхові внески, нарахо вані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду . Частиною 2 статті 20 Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання»встановлено, що обчисл ення страхових внесків застр ахованих осіб здійснюється с трахувальниками на підставі бухгалтерських та інших док ументів, відповідно до яких п ровадиться нарахування (обчи слення) або які підтверджуют ь нарахування (обчислення) за робітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону н араховуються страхові внеск и.

Згідно з частиною 12 статті 20 «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я», страхові внески підлягаю ть сплаті незалежно від фіна нсового стану платника страх ових внесків.

В силу частини 2 статті 106 «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування», суми страхових внесків своєч асно не нараховані та/або не с плачені страхувальниками у с трок, визначені статтею 20 дано го Закону, в тому числі обчисл ені територіальними органам и Пенсійного фонду у випадка х, передбачених частиною 3 ста тті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованіст ю із сплати страхових внескі в і стягуються з нарахування м пені та застосуванням фіна нсових санкцій. Частиною 3 ціє ї статті встановлено, що тери торіальні органи Пенсійного фонду за формою і в строки, ви значені правлінням Пенсійно го фонду, надсилають страхув альникам, які мають недоїмку , вимогу про їх сплату. Протяго м 10 робочих днів з дні одержан ня вимоги про сплату недоїмк и страхувальник зобов' язан ий сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

Як свідчать матеріали спра ви, внаслідок порушення відп овідачем вимог Закону щодо с плати страхових внесків у ст роки та в порядку, що визначен і законодавством з питань за гальнообов' язкового держа вного пенсійного страхуванн я у відповідача виникла забо ргованість в сумі 3 913 грн. 46 коп.

Наявність заборгованості у вказаній сумі підтверджуєт ься довідкою про наявність (в ідсутність) заборгованості д о Пенсійного фонду від 17 берез ня 2010 року; довідкою-розрахунк ом заборгованості по збору н а обов' язкове державне пенс ійне страхування; актом № 524 ві д 21 серпня 2009 року про результа ти планової перевірки підпри ємства з питань дотримання в имог законодавства щодо нара хування, обчислення та сплат и внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування, інших платежів та на дання достовірних відомосте й до органів Пенсійного фонд у; рішенням № 1725 від 21 серпня 2009 ро ку про застосування фінансов их санкцій за донарахування органом Пенсійного фонду Укр аїни або страхувальником сум своєчасно не обчислених та н е сплачених страхових внескі в; корінцем вимоги від 1 квітня 2009 року № Ю Ю-238-У У, від 5 травня 2009 р оку № Ю Ю-238-УП У, від 1 липня 2009 рок у № Ю Ю-238-УП У, від 25 серпня 2009 року , від 2 листопада 2009 року № Ю Ю-238УП та поясненнями п озивача.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми забо ргованості на день розгляду справи або ж спростувати док ази позивача відповідач не н адав.

Враховуючи наведене, суд пр иходить до висновку, що вимог и позивача обґрунтовані та п ідлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також в ідсутності витрат позивача - суб' єкта владних повноваже нь, пов' язаних із залучення м свідків та проведенням суд ових експертиз, судові витра ти (судовий збір) стягненню з в ідповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Фі нансово-будівельна компанія «Новобудова»(02121, місто Київ , вул. Декабристів, 12/37, кв. 477, код ЄДРПОУ 33693119) на користь Управлі ння Пенсійного фонду України в Дарницькому районі міста К иєва (п/р 256063012602 в ГУ Ощадбанку по м. Києві та Київській області , МФО 322669, код ЄДРПОУ 26087926, код плат ежу 50020100) заборгованість в розм ірі 3 913 (три тисячі дев' ятсот т ринадцять) грн. 46 коп.

Постанова відповідно до статті 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни набирає законної сили піс ля закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції за правилами, встанов леними статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинс тва України.

Суддя Н.М. Клименчук

Постанова складена в повному обсязі та підписана 22 березня 2010 року.

Дата ухвалення рішення18.03.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9646896
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17221/09/2670

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 05.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 12.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 08.01.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Постанова від 18.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні