Ухвала
від 22.04.2021 по справі 5/80-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "22" квітня 2021 р. м. Житомир Справа № 5/80-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В. А. за участі секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 5/80-Б

За заявою Акціонерно-комерційного банку "Укрсоцбанк" в особі Житомирської обласної філії АКБ "Укрсоцбанку" (м. Житомир)

Відкритого акціонерного товариства "Житомирське АТП-11855" (м. Житомир)

До боржника Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м. Житомир)

про визнання банкрутом

За участі представників:

від кредиторів: Денисенко О.М. - представник ГУПФ України в Житомирській області, довіреність б/н дійсна до 31.12.2021;

Гурковська А.В. - представник Міністерства юстиції України, посвідчення серії НОМЕР_1 від 10.04.2020;

від боржника: не з`явився;

Зименко Л.О. - представник Житомирської обласної прокуратури, посвідчення № 058853 від 21.12.2020;

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №5/80-Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м. Житомир).

Ухвалою суду від 18.03.2020, зокрема, відкладено до наступного судового засідання клопотання Мелянчук - Новіцької Л.Ц. від 06.08.2020 з проханням визнати суму 24 350 грн наданих нею бухгалтерських послуг ВАТ "Льонотекс" у ліквідаційній процедурі та включити їх до витрат ліквідатора; призначено наступне судове засідання на "22" квітня 2021 р.

01.04.2021 до суду від ліквідатора Пилипенко М.М. надійшло клопотання №02-15/лт/18 від 01.04.2021 про затвердження звітів про нарахування та виплату основної грошової винагороди та відшкодування понесених витрат у ліквідаційній процедурі;

Ухвалою суду від 05.04.2021 прийнято та призначено до розгляду вищезазначене клопотання №02-15/лт/18 від 01.04.2021 про затвердження звітів про нарахування та виплату основної грошової винагороди та відшкодування понесених витрат у ліквідаційній процедурі.

15.04.2021 до суду від ліквідатора Пилипенко М.М. надійшли наступні матеріали:

- клопотання №02-15/лт/24 від 15.04.2021 - про розгляд справи без її участі;

- лист №02-15/лт/25 від 15.04.2021 з проміжним звітом за період з 01.03.2021 по 31.03.2021 та доданими до нього матеріалами.

20.04.2021 до суду від Головного управління ДПС у Житомирській області надійшла заява №395/06-30-20-02 про заміну кредитора правонаступником.

У судовому засіданні розглядався проміжний звіт ліквідатора Пилипенко М.М. про проведену роботу у ліквідаційній процедурі за період з 01.03.2021 по 31.03.2021.

У своєму звіті ліквідатор повідомила про вчинені нею дії у ліквідаційній процедурі згідно поданого нею звіту.

Зокрема, зазначила, що відповідно до рішення Житомирської міської ради №95 від 25.03.2021 за актом прийому-передачі на баланс Комунального підприємства "Експлуатація штучних споруд" Житомирської міської ради передано дощовий каналізаційний колектор; за вказаний вище період було виплачено заборгованість по заробітній платі перед одним колишнім працівником.

Ліквідатор повідомила про вжиті заходи з метою розшуку ідентифікаційних даних колишніх працівників банкрута для виплати їм заборгованості по зарплаті. На запит ліквідатора КУ "Трудовий архів" листом №01-39/58 від 31.03.2021 повідомив, що "згідно описів справ з кадрових питань (особового складу) до Архівного відділу Житомирської міської ради передано на зберігання накази з кадрових питань (особового складу), відомості нарахування заробітної плати, особові рахунки працівників, особові картки форми №Т-2, незатребувані трудові книжки Житомирського льонокомбінату з 30.08.1995 - ВАТ "Льонотекс". Надати інформацію про осіб, перед якими існує заборгованість із виплати заробітної плати у ВАТ "Льонотекс" в архівного відділу Житомирської міської ради немає можливості.

На засіданні комітету кредиторів 15.04.2021 комітетом кредиторів погодили проміжний звіт ліквідатора та визнали проведену нею роботу задовільною.

Присутні у судовому засіданні учасники провадження у справі не заперечували проти поданого ліквідатором звіту.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне прийняти до відома проміжний звіт ліквідатора за період з 01.03.2021 по 31.03.2021 та долучити його до матеріалів справи.

У судовому засіданні розглядалося клопотання Мелянчук - Новіцької Л.Ц. від 06.08.2020, у якому вона просить визнати суму 24 350 грн, наданих нею бухгалтерських послуг ВАТ "Льонотекс" у ліквідаційній процедурі на підставі договорів про надання послуг та актів виконаних робіт та включити їх до витрат ліквідатора.

Згідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Мелянчук - Новіцька Л.Ц. у судове засідання не з`явилась, про причини нез`явлення суд не повідомила.

Як вбачається із протоколу засідання комітету кредиторів від 15.04.2021, комітет кредиторів погодив Мелянчук - Новіцькій Л.Ц. оплату наданих бухгалтерських послуг ВАТ "Льонотекс" на загальну суму 24350 грн. При цьому комітетом кредиторів прийнято до уваги, що працівники Пенсійного фонду підтвердили, що фондом неодноразово за участі Мелянчук - Новіцької Л.Ц. проводились перевірки щодо правомірності нарахування пільгових пенсій, уточнювались подані відомості, надавались довідки. Також Мелянчук - Новіцька Л.Ц. брала участь у нарах стосовно виплати заборгованості по зарплаті працівникам; приймала участь у проведення розрахунків по орендній платі з контрагентами. Представник ГУ ДПС у Житомирській області повідомила комітет кредиторів, що ВАТ "Льонотекс" подавалась звітність.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників провадження у справі, враховуючи наявність у матеріалах справи актів виконаних робіт Мелянчук - Новіцькою Л.Ц. за відповідний період, письмове пояснення Мелянчук - Новіцької Л.Ц. б/н комітету кредиторів ВАТ "Льонотекс" про проведену роботу, рішення комітету кредиторів від 15.04.2021 за сукупністю суд дійшов висновку задовольнити клопотання Мелянчук - Новіцької Л.Ц. від 06.08.2020 визнати суму 24 350 грн, наданих нею бухгалтерських послуг ВАТ "Льонотекс" у ліквідаційній процедурі та включити їх до витрат ліквідатора .

У судовому засіданні розглядалося клопотання ліквідатора Пилипенко М.М. №02-15/лт/18 від 01.04.2021 про затвердження звітів про нарахування та виплату основної грошової винагороди та відшкодування понесених витрат у ліквідаційній процедурі.

Згідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.12 Кодексу про банкрутство, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, зокрема, отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Статтею 30 КУзПБ встановлено, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Арбітражний керуючий Пилипенко М.М. надала звіти про здійснення та відшкодування витрат у справі за період з 12.04.2016 по 22.07.2016 на загальну суму 3 995,81 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на загальну суму 68 967,30 грн; звіти про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 12.04.2016 по 29.05.2916 на суму 4 458,37 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на суму 665895,08 грн.

У судовому засіданні присутні учасники провадження у справі не заперечували проти затвердження вищезазначених звітів.

Господарським судом досліджено матеріали справи про банкрутство ВАТ "Льонотекс", перевірені додані матеріали звітів, розрахунки ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди та понесених витрат за відповідні періоди, докази здійснених ліквідатором витрат у справі.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів №24/2021 від 01.04.2021 комітетом кредиторів вирішено схвалити звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про здійснення та відшкодування витрат у справі за період з 12.04.2016 по 22.07.2016 на загальну суму 3 995,81 грн. та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на загальну суму 68 967,30 грн; звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 12.04.2016 по 29.05.2916 на суму 4 458,37 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на суму 665895,08 грн.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність задовольнити клопотання ліквідатора Пилипенко М.М. №02-15/лт/18 від 01.04.2021 про затвердження звітів про нарахування та виплату основної грошової винагороди та відшкодування понесених витрат у ліквідаційній процедурі та затвердити звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про здійснення та відшкодування витрат у справі за період з 12.04.2016 по 22.07.2016 на загальну суму 3 995,81 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на загальну суму 68 967,30 грн; звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 12.04.2016 по 29.05.2916 на суму 4 458,37 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на суму 665895,08 грн.

Керуючись ст. 2, п. 4 ст. 9, ст.ст. 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 233 - 235 ГПК України , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до відома проміжний звіт ліквідатора за період з 01.03.2021 по 31.03.2021 та долучити його до матеріалів справи.

2. Задовольнити клопотання Мелянчук - Новіцької Л.Ц. від 06.08.2020.

3. Визнати грошові вимоги Мелянчук - Новіцької Л.Ц. до боржника на суму 24 350 грн та включити їх до витрат ліквідатора у справі.

4. Задовольнити клопотання ліквідатора Пилипенко М.М. №02-15/лт/18 від 01.04.2021 про затвердження звітів про нарахування та виплату основної грошової винагороди та відшкодування понесених витрат у ліквідаційній процедурі.

5. Затвердити звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про здійснення та відшкодування витрат у справі за період з 12.04.2016 по 22.07.2016 на загальну суму 3 995,81 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на загальну суму 68 967,30 грн; звіти ліквідатора Пилипенко М.М. про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого за період з 12.04.2016 по 29.05.2916 на суму 4 458,37 грн та за період з 06.12.2018 по 31.12.2020 на суму 665895,08 грн.

6. Призначити наступне засідання суду на "22" червня 2021 р. о 10:00 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 733.

7. Ліквідатору Пилипенко М.М. до наступного судового засідання:

- вжити всіх заходів по завершенню ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства Льонотекс відповідно до приписів Кодексу України з процедур банкрутства.

8. Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Суддя Макаревич В.А.

Відомість розсилки:

1 - до справи

2 - Арб. кер. Пилипенко Маргарита Миколаївна (02095, м. Київ, вул. Срібнокільська, 24) - на електронну адресу

3 - РВ ФДМУ у Житомирській області - реком.

4 - Житомирському об`єднаному УПФУ в Житомирській області 1003, м. Житомир, вул. Перемоги, 55 - на електронну адресу

5 - ПрАТ "ЕК" Житомиробленерго", 10008, м. Житомир, вул. Пушкінська, 32/8 - реком.

6 - ГУ ДПС у Житомирській області, 10003, м. Житомир, вул. Ю. Тютюнника, 7 - на електронну адресу

7 - ПАТ "Житомирголовпостач", 10019, м. Житомир, вул. Комерційна, 4 - реком.

8 - НАК "Нафтогаз України" ДК "Газ України" (04116, м. Киїів, вул. Шолуденка, 1) - реком.

9 - прокуратурі Житомирської області (м. Житомир, вул. С. Ріхтера,11) - реком.

10 - Управлінню ВД Фонду соціального страхування України у Житомирській області (10014, м. Житомир, Майдан Корольова, 2) - рек.

11 - ТОВ "Газбудінвест" (79044, м. Львів, вул. Захарієвича, 2, кв. 8) реком.

12 - Міністерство юстиції України (01001, м. Київ, вул Городецького, 13) - рек.

13 - Мелянчук -Новіцька Л.Ц. - АДРЕСА_1 (рек.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено26.04.2021
Номер документу96499659
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/80-б

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.08.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 10.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні