Ухвала
від 06.09.2021 по справі 5/80-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "06" вересня 2021 р. м. Житомир Справа № 5/80-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В.А.,

за участі секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши справу №5/80-Б

За заявою Акціонерно-комерційного банку "Укрсоцбанк" в особі Житомирської обласної філії АКБ "Укрсоцбанку" (м. Житомир)

Відкритого акціонерного товариства "Житомирське АТП-11855" (м. Житомир)

До боржника Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м. Житомир)

про визнання банкрутом

за участю представників:

від боржника: Пилипенко М.М. - ліквідатор, посвідчення арбітражного керуючого №1792 від 08.04.2016;

від кредиторів: Менський В.В. - представник ГУ ДПС у Житомирській області , витяг з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

Бучинська І.В. - представник ГУ ДПС у Житомирській області, дов. № 6375 від 12.08.2021;

Волинець О.І. - представник Міністерства юстиції України, посвідчення серії НОМЕР_4 від 10.04.2020, витяг з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

від прокуратури: Зименко Л.О. - Житомирська обласна прокуратура, посвідчення НОМЕР_5 від 21.12.2020;

У провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №5/80-Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м. Житомир).

Відповідно до ч.6 ст.12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою арбітражного суду Житомирської області від 30.10.2000 за заявою Акціонерно-комерційного банку соціального розвідку "Укрсоцбанк" м.Київ було порушено провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" ( м. Житомир) відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, чинній до 19.01.2013.

В подальшому справа розглядалась відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції після 19.01.2013 року.

20.04.2019 в офіційному друкованому виданні "Голос України" опубліковано Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно п.1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Відтак, 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності п.2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

За приписами п.4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч.3. ст. 3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Отже, справа розглядається судом відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства з урахуванням положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у відповідній редакції, чинній на момент правовідносин, що склались).

Судом встановлено, що всі учасники провадження були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

У процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства - банкрута вжито відповідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

07.06.2021 від ліквідатора Пилипенко М.М. до суду надійшов остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ВАТ "Льонотекс".

Ухвалою суду від 10.06.2021 було прийнято та призначено для розгляду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства Льонотекс (м. Житомир).

27.08.2021 до суду від ліквідатора Пилипенко М.М. надійшло доповнення до звіту ліквідатора №02-15/лт/50 від 26.08.2021.

У судовому засіданні ліквідатор повідомила, що під час ліквідаційної процедури, у зв`язку з продажем майна банкрута була частково погашена заборгованість перед кредиторами, зазначила, що на даний момент у боржника відсутні будь-які активи та майно, а тому відсутня можливість задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі. Підтримала подане до суду клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Всі присутні у судовому засіданні представники учасників провадження підтримали клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" та закриття провадження у справі.

Судом встановлено, що письмових заперечень проти затвердження остаточного звіту ліквідатора та закриття провадження у справі на адресу суду не надходило

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" та матеріали справи, заслухавши усні пояснення ліквідатора, присутніх у судовому засіданні представників учасників провадження у справі, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Льонотекс" (м.Житомир) зареєстроване виконавчим комітетом Житомирської міської ради народних депутатів 20.06.2000 (№284-ЖЗЮ).

Ухвалою суду від 30.10.2000 за заявою Акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" м. Київ було порушено провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" ( м. Житомир) .

В офіційному друкованому органі Верховної Ради України - газеті "Голос України" "30" листопада 2000 р. було опубліковане оголошення про порушення справи про банкрутство ВАТ Льонотекс .

Після публікації оголошення в порядку, встановленому ст. 14 Закону надійшли заяви кредиторів з майновими вимогами до боржника.

Ухвалою господарського суду від 20.02.2001р. було затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Льонотекс" (а.с. 147-149 у т. 7) .

Ухвалою від 07.11.2002р. господарським судом затверджений схвалений комітетом кредиторів і погоджений з Фондом державного майна України план санації ВАТ "Льонотекс" за участю інвестора ТзОВ "Текстиль - Імпекс" (а.с. 74- 75 у т. 9).

Ухвалою господарського суду від 10.05.2006р. було припинено повноваження керуючого санацією боржника Дунаєвського Ю.Б. на підставі поданої заяви та призначено керуючим санацією ВАТ "Льонотекс" арбітражного керуючого Проценка О.П.

На засіданні комітету кредиторів 23 квітня 2009 р. комітет кредиторів прийняв рішення про припинення процедури санації ВАТ "Льонотекс", визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Проценка О.П. (а. с. 56 - 60 у т. 20).

Постановою суду від 28.04.2009, зокрема, Відкрите акціонерне товариство "Льонотекс" (м.Житомир), що зареєстроване виконавчим комітетом Житомирської міської ради народних депутатів 20.06.2000р. №284-ЖЗЮ, юридична адреса: 10000, м. Житомир, вул. Баранова 125, ідент. код 33128166 визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м.Житомир) строком на один рік до 28 квітня 2010р. та призначено ліквідатором ВАТ`Льонотекс арбітражного керуючого Проценка Олександра Петровича.

Згідно матеріалів справи №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс - наявного Акту приймання-передачі документів ВАТ Льонотекс від бухгалтера підприємства Мелянчук-Новіцької Л.Ц. ліквідатору Проценку О.П. станом 20.05.2009 року майно боржника колишньому ліквідатору Проценку О.П. не передавалося. (т.25, а.с..10).

Як убачається з матеріалів справи №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс - Інвентаризаційних описів, колишнім ліквідатором боржника Проценком О.П. проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та основних засобів ВАТ Льонотекс станом на 01.06.2009 року (т.25 а.с.74).

З Інвентаризаційних описів убачається, що за ВАТ Льонотекс на праві власності рахувалося наступне нерухоме майно:

1. Будівля складу хімікатів;

2. Будівля тепловозного депо;

3. Будівлі насосної станції 1-го підйому;

4. Будівля дієтичної їдальні (столової);

5. Будівля складу хлору;

6. Гараж автонавантажників;

7. Склад металевий підзарядної станції;

8. Будівля артскважини (артсвердловини);

Будівля складу сипучих матеріалів, приміщення трансформаторної підстанції, склад для сировини металевий та будівлі артскважини (артсвердловини) - 2 шт., рахувалися як рухоме майно ВАТ Льонотекс .

Також наявне державне майно, що було включено до Інвентаризаційних описів та в подальшому передано з державної у комунальну власність.

Згідно з п.3,4 Акту перевірки утримання, зберігання та використання державного майна, яке при приватизації не увійшло до статутного фонду, але залишилося на балансі ВАТ Льоноткс від 05.05.2007 року Будівля швейної їдальні фабрики побутових тканин не належить ВАТ Льонотекс , підлягає приватизації та передачі новому власнику (т.27 а.с..93).

Згідно розділу 2.3 Акту перевірки утримання, зберігання та використання державного майна, яке при приватизації не увійшло до статутного капіталу, але залишилося на балансі ВАТ Льонотекс , водопідйомна гребля на річці Тетерів з комплексом будівель для обслуговування передана в комунальну власність м. Житомира згідно акта приймання-передачі від 29.02.2008 року та виключена з Єдиного реєстру об`єктів державної власності (т.28, а.с.139).

Гуртожиток №6 по вул. Баранова, 125 разом із будівлею поліклініки передані з державної у комунальну власність.

Відповідно до матеріалів справи - Інвентаризаційних описів за ВАТ Льонотекс на праві власності рахувалися наступні транспортні засоби:

1. Автобус КАВЗ -651;

2. Автомашина пожежна АЦ-30/66/184;

3. Автомобіль вантажний ГАЗ -52;

4. Автомобіль ГАЗ-51А;

5. Автомобіль ЗІЛ-130;

6. Автомобіль ЗІЛ-130Г;

7. Автомобіль ІЖ-2715;

8. Автомобіль сміттєвоз ГАЗ-53М;

9. Автомобіль УАЗ - 450;

10. Автосамосвал САЗ 35-07;

11. Машина пожежна ПМЗ-63;

12. Автомашина ГАЗ-66.

Відповідно до Акту планової перевірки додержання арбітражним керуючим Проценком О.П. ліцензійних умов від 27.10.2010 №21, на виконання вимог ст. 29 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (у відповідній редакції) ліквідатором Проценком О.П. було замовлено проведення незалежної оцінки майна ВАТ Льонотекс оцінювачем ФОП Венгловським Р.А, а саме:

Будівлі складу хімікатів - 113 765,30 грн;

Будівлі овочесховища - 510 652,53 грн;

Будівлі насосної станції 1-го підйому - 62 174,36 грн;

Складу металевого підзарядної станції - 30 143,20 грн;

Гараж автонавантажників з прибудовою - 86 531,67 грн;

Склад хлору - 19 215,56 грн (т.28 а.с.2).

Відповідно до матеріалів справи та поданого Звіту про перебіг ліквідаційної процедури ВАТ Льонотекс від 27.07.2009 року колишнього ліквідатора боржника Проценкоа О.П.комітетом кредиторів ВАТ Льонотекс у відповідності до ч.2 ст.30 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ( у відповідній редакції) встановлено порядок продажу майна банкрута, склад умови та строки його придбання, що підтверджується Протоколом №46 від 10.06.2009 року (т.25 а.с.4). Крім того, в ході ліквідаційної процедури відбулася реалізація малоцінного майна та неробочого обладнання ВАТ Льонотекс на загальну суму 34 467,05 грн. Отримані кошти були спрямовані виключно на оплату праці та послуги працівників, які забезпечують виконання завдань ліквідаційної процедури банкрута (т.26 а.с.10).

Також, під час виконання повноважень ліквідатора боржника арбітражним керуючим Проценком О.П. була здійснена часткова реалізації майна ВАТ Льонотекс , а саме:

Рухоме майно:

1. Автомобіль вантажний ГАЗ-52, Автомобіль ЗІЛ-130Г, Автобус КАВЗ-651, Автомобіль ГАЗ-51А, Автомобіль УАЗ - 450 та Автомобіль ІЖ-2715 на загальну суму 14 300,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №17/08-1 від 17.08.2009 року.

2. Автомашина пожежна АЦ-30/66/184, Автомобіль ЗІЛ-130, Автомобіль сміттєвоз ГАЗ-53М та Автосамосвал САЗ 35-07 на загальну суму 12 600,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №17/08-2 від 17.08.2009 року.

3. Машина пожежна ПМЗ-63 на суму 8 500,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №17/08-3 від 17.08.2009 року.

4. Автомашина ГАЗ-66 на суму 4 000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №17/08-4 від 17.08.2009 року.

5. Склад для сировини металевий, за ціною 37 800,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №02 від 24.02.2010 року.

6. Приміщення трансформаторної підстанції (тимчасова споруда), площею 7,4 кв.м., за ціною 5000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу від 11.08.2010 року.

Нерухоме майно:

1. Гараж автопогрузочний, площею 400,8 кв.м., за ціною 88 000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №414 від 26.02.2010 року (т.28, а.с.31, 47);

2. Металевий склад підзарядної станції, площею 124,20 кв.м, за ціною 31 000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №553 від 18.03.2010 року (т.28, а.с.30, 48);

3. Будівля складу хімікатів, площею 708,80 кв.м., за ціною 93 000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №4190 від 10.08.2010 року (т.28, а.с.43);

4. Будівля насосної станції першого підйому, площею 390 кв.м., за ціною 63 000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №4186 від 10.08.2010 року (т.28, а.с.32, 41);

5. Будівля овочесховища, площею 1071,80 кв.м., за ціною 52500,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №5638 від 04.11.2010 року (т.28, а.с..45).

Продаж нерухомого майна ВАТ Льонотекс через аукціон (прилюдні торги) на договірних засадах здійснювало ТОВ УкрАгроАукціон (код ЄДРПОУ 35006582).

Реалізація малоцінного майна та неробочого обладнання підтверджується Договорами купівлі-продажу та видатковими накладними.

Як убачається з матеріалів справи №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс - Інвентаризаційних описів, колишнім ліквідатором боржника Проценком О.П. проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та основних засобів ВАТ Льонотекс станом на жовтень місяць 2010 року (т.28 а.с.49).

Зокрема, згідно Інвентаризаційних описів за ВАТ Льонотекс на праві власності рахувалося наступне нерухоме майно:

Будівля тепловозного депо;

Будівля складу сипучих матеріалів;

Будівля артсвердловини - 3 шт.;

Будівля дієтичної їдальні (столової).

Також наявне державне майно, що включено до Інвентаризаційних описів та в подальшому передано з державної у комунальну власність.

Під час виконання повноважень ліквідатора арбітражним керуючим Проценком О.П. була здійснена часткова реалізації майна ВАТ Льонотекс , а саме:

1. Будівля складу сипучих матеріалів (тимчасова споруда, інвентарний номер 81), за ціною 2000,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу від 09.12.2011 року;

2. Будівля артсвердловини, площею 8,6 кв.м., за ціною 6000,00 грн; що підтверджується Договором купівлі-продажу за №1/2012 від 07.08.2011 року;

3. Будівля артсвердловини, площею 8,4 кв.м., за ціною 5500,00 грн; що підтверджується Договором купівлі-продажу за №2/2012 від 07.08.2011 року;

4. Будівля тепловозного депо, площею 103 кв.м., за ціною 29200,00 грн; що підтверджується Договором купівлі-продажу за №6042 від 09.12.2011 року;

5. Будівля артсвердловини, площею 8 кв.м., за ціною 5200,00 грн; що підтверджується Договором купівлі-продажу за №6934 від 09.12.2011 року;

6. Будівля складу хлору, площею 49,60 кв.м., за ціною 20400,00 грн, що підтверджується Договором купівлі-продажу за №6040 від 09.12.2011 року;

7. Будівля дієтичної їдальні, площею 399,20 кв.м., за ціною 153000,00 грн; що підтверджується Договором купівлі-продажу за №1797 від 05.06.2012 року (т.32 , а.с.44).

Продаж нерухомого майна ВАТ Льонотекс через аукціон (прилюдні торги) на договірних засадах здійснювало ТОВ УкрАгроАукціон (код ЄДРПОУ 35006582).

Згідно Звіту про перебіг ліквідаційної процедури ВАТ Льонотекс у справі №5/80-Б станом на 01.10.2012 року ліквідатором Проценком О.П. було реалізовано:

машини та обладнання на загальну суму 288 961,36 грн,

запасів на загальну суму 281 465,92 грн;

металобрухту на загальну суму 348,00 грн;

транспортних засобів на загальну суму 64 500,00 грн;

товарів на загальну суму 111 249,54 грн;

будинків та споруд на загальну суму 1 064 100,00 грн;

надійшло квартплати на загальну суму 8 249,77 грн.

Всього - на суму 1 818 874,59 грн.

Отримані кошти були спрямовані на оплату послуг ліквідатора, погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками та на погашення витрат ліквідатора при здійсненні ліквідаційної процедури (т.33, а.с.80).

Згідно Довідки (за підписом колишнього ліквідатора Проценка О.П.) в період з 07.05.2009 року по 08.10.2012 року було реалізовано майно ВАТ Льонотекс на загальну суму 1 818 874,59 грн. (т.33, а.с.87).

Ухвалою від 12.10.2012 господарським судом припинено повноваження ліквідатора ВАТ "Льонотекс" Проценка Олесандра Петровича за його заявою та призначено Серебрякова Олексія Володимировича (ліцензія арбітражного керуючого серії АВ№499208 від 25.02.2010р.) ліквідатором ВАТ "Льонотекс" (м. Житомир) (а.с.133-134, т. 33).

Відповідно до актів прийому-передачі документів від 25.10.2012 арбітражним керуючим Серебряковим О.В. було прийнято від колишнього ліквідатора ВАТ "Льонотекс" документи, печатки та штампи банкрута (а.с. 10-17, т. 34).

Як убачається з матеріалів справи №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс - Інвентаризаційних описів, колишнім ліквідатором боржника Серебряковим О.В. проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та основних засобів ВАТ Льонотекс станом на 30.11.2012 року. Нерухоме майно не виявлено. (т.34 а.с.51).

Також наявне державне майно, що включено до Інвентаризаційних описів та в подальшому передано з державної у комунальну власність. Бомбосховища передані на безоплатне зберігання за договорами з РВ ФДМ України по Житомирській області.

Згідно Протоколу №01 засідання членів інвентаризаційної комісії ВАТ Льонотекс від 30.11.2012 року комісією встановлено наступне: деякі основні засоби та товарно-матеріальні цінності знаходяться у розкомплектованому стані, прийшли у непридатність та не підлягають подальшій реалізації (т.34, а.с.52). Членами комітету кредиторів ВАТ Льонотекс було прийнято рішення: Затвердити наданий ліквідатором проект списання неліквідних активів ВАТ Льонотекс , що підтверджується Протоколом №2-17/12/2012 від 17.12.2012 року (т.34, а.с.63).

Відповідно до рішення комітету кредиторів від 17.12.2012 року, наказу №2 від 24.12.2012 року та акту списання №1 від 24.12.2012 року, списано 69 позицій на загальну балансову вартість 305 859,77 грн (т.34, а.с. 134). Членами комітету кредиторів ВАТ Льонотекс було прийнято рішення: Затвердити наданий ліквідатором проект списання неліквідних активів ВАТ Льонотекс , що підтверджується Протоколом №3-11/02/2013 від 11.02.2013 року (т.34, а.с.130).

Відповідно до рішення комітету кредиторів від 11.02.2013 року, наказу №3 від 18.02.2013 року та акту списання №2 від 18.02.2013 року, списано 26 одиниць на загальну балансову вартість 150 507,76 грн та відповідно до наказу №4 від 30.09.2015 року та акту списання №3 від 30.09.2016 року списано 22 одиниці на загальну балансову вартість 3857708,49 грн.

Основними причинами списання товаро - матеріальних цінностей зазначено порушення їх зберігання, строк придатності та розкомплектованість, а також у зв`язку з тим, що процедура ліквідації підприємства триває довгий час, деякі активи вже не є актуальними та не передбачають ніякої цінності (т.35, а.с. 34).

Під час виконання повноважень ліквідатора боржника арбітражним керуючим Серебряковим О.В. здійснена часткова реалізації майна ВАТ Льонотекс , а саме: металобрухту на загальну суму 23343,00 грн, що підтверджується Договором №1001/029-ЖФПМ від 17.02.2016 року (т.40, а.с.84). Погодження реалізації металобрухту розглянуто на комітеті кредиторів ВАТ Льонотекс , що підтверджується Протоколом №08/12/2015-1 від 08.12.2015 року (т.39, а.с.125). Отримані кошти в сумі 23000,00 грн спрямовані ліквідатором на погашення заборгованості перед ТОВ Альфа-щит за договором про надання охоронних послуг від 01.08.2015 року (платіжне доручення №3 від 22.02.2016 року).

25.03.2014 року ухвалою господарського суду Житомирської області у справі №5/80-Б визнано право власності ВАТ Льонотекс на 27 будівель. В подальшому між директором ТОВ Житомирська льняна мануфактура та ліквідатором ВАТ Льонотекс Серебряковим О.В. підписано Акт приймання-передачі даних будівель станом на 25.06.2014 року.

Ухвалою суду від 12.04.2016 припинено повноваження ліквідатора ВАТ "Льонотекс" (м. Житомир) Серебрякова О.В. за його заявою та призначено ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (м. Житомир, код ЄДРПОУ 33864673, юридична адреса: м. Житомир, вул. Баранова, 125) арбітражного керуючого Пилипенко Маргариту Миколаївну (Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1762 від 23.03.2016.

Ліквідатору ВАТ Льонотекс Пилипенко М.М. передано 27 будівель Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс". Оцінка майна не проводилася та продаж майна ліквідатором не здійснювався.

Станом на момент призначення ліквідатором ВАТ Льонотекс Пилипенко М.М., залишок коштів на ліквідаційному рахунку у відділенні АТ Укрсиббанк становив 2955,00 грн.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 30.05.2016 року ліквідатором ВАТ Льонотекс призначено Ярмолу О.Ю.

Відповідно до матеріалів справи - акту приймання-передачі документів та майна ВАТ Льонотекс від Пилипенко М.М. до ліквідатора Ярмоли О.Ю. станом 22.07.2016 року (т.41, а.с.104) ліквідатору ВАТ Льонотекс Ярмолі О.Ю. було передано 27 позицій нерухомого майна, 486 рулонів найменування тканини з льону, мішки з мішковиною, тюки з обрізками тканин, частину списаного металевого котла, металевий сейф та 2 металеві шафи.

Ліквідатором Ярмолою О.Ю. проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та основних засобів ВАТ Льонотекс станом на 24.04.2017 року (т.44 а.с.41).

Оцінка майна з метою його реалізації не проводилася. Продаж майна ліквідатором не здійснювався.

Ухвалою суду від 30.05.2017 визнано дії ліквідатора ВАТ "Льонотекс" (м. Житомир) Ярмоли Ольги Юліївни такими, що не відповідають вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та усунуто Ярмолу Ольгу Юліївну від виконання обов`язків ліквідатора ВАТ "Льонотекс" (м. Житомир) за неналежне виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 22.06.2017 ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Шведюк Л.П., якою відповідно до акту приймання-передачі документів та майна станом на 24.04.2018 прийнято майно та документи. Ліквідатором Шведюк Л.П. проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та основних засобів ВАТ "Льонотекс" (т.50, а.с. 95). Оцінка майна з метою його реалізації не проводилася. Продаж майна ліквідатором не здійснювався.

Ухвалою суду від 06.12.2018 припинено повноваження ліквідатора Шведюк Л. П. та призначено ліквідатором у справі № 5/80-Б арбітражного керуючого Пилипенко Маргариту Миколаївну.

За результатами проведеної інвентаризації майна ВАТ Льонотекс ліквідатором Пилипенко М.М. до ліквідаційної маси включено необоротні активи у вигляді:

1) Об`єкти нерухомого майна - 28 будівель:

1. Прохідна;

2. Адмінкорпус;

3. Побутові приміщення фабрики побутових тканин;

4. Фабрика побутових тканин;

5. Склад льону № 2;

6. Склад допоміжних матеріалів №1;

7. Склад допоміжних матеріалів №2 (запчастин і хімікатів);

8. Промислова котельня;

9. Споруда димової труби;

1. Будівля ГРП;

2. Склад паливно-мастильних матеріалів;

3. Транспортний цех, гараж металевий на два бокса;

4. Будівля центральних механічних майстерень;

5. Склад кольорових металів;

6. Будівля розплідника для собак;

7. Будівля корівника;

8. Побутове приміщення фабрики технічних тканин;

9. Фабрика технічних тканин;

10. Зварювальний пост ПСГ;

11. Будівля майстерень вентиляційного цеху;

12. Склад вентиляційного цеху;

13. Будівля компресорної станції;

14. Будівля теплопункту;

15. Будівля генераторної АСУ;

16. Склад готової продукції;

17. Склад льону;

18. Станція хімічної водоочистки;

19. Насосна станція 2-го підйому;

30) Металевий сейф - 1 шт.;

31) Металевий шкаф - 2 шт.;

32) Тканина - 26 рулонів;

33) Металеві ворота - 1 шт.;

34) Бетонно-цегляний паркан, що огороджує територію, що підтверджується інвентаризаційним описом необоротних активів станом на 12.08.2019 року.

За результатами проведеної інвентаризації - грошові кошти у відділенні банку в розмірі 16 803,22 гривень, що підтверджується актом про результати інвентаризації грошових коштів станом на 12.08.2019 року та випискою з рахунку ВАТ Льонотекс за 12.08.2019 року.

Станом на дату призначення ліквідатором боржника Пилипенко М.М. залишок коштів на рахунку № НОМЕР_1 у відділенні АТ Укрсиббанк ВАТ Льонотекс складав 15 876,00 гривень, що підтверджується випискою з рахунку за 06.12.2018 року.

За результатами проведеної інвентаризації ліквідатором Пилипенко М.М. не виявлено документів (про наявність коштів), матеріальних цінностей, прийнятих на відповідальне зберігання, інших необоротних активів та незавершеного будівництва, інших основних засобів, інших нематеріальних активів, дебіторської заборгованості, інших матеріальних цінностей, фінансових інвестицій та цінних паперів.

Все виявлене ліквідатором Пилипенко М.М. майно ВАТ Льонотекс включено до ліквідаційної маси, що підтверджується Наказом №4 про включення майна до ліквідаційної маси від 12.08.2019 року.

14.08.2019 року членами комітету кредиторів ВАТ Льонотекс погоджено ліквідаційну масу ВАТ Льонотекс , що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів №8/2019 від 14.08.2019 року.

14.08.2019 року членами комітету кредиторів ВАТ Льонотекс прийнято до відома інформацію щодо проведення ліквідатором конкурсу по визначенню організатора аукціону з продажу майна ВАТ Льонотекс , погоджено ліквідатору ВАТ Льонотекс укласти договір про проведення аукціону з ТБ Фідда (код ЄДРПОУ 35153440), продаж майна ВАТ Льонотекс здійснювати в порядку та на умовах, визначених ст.ст. 49, 65, 66 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (у відповідній редакції) шляхом проведення торгів у формі аукціону, що підтверджується протоколом комітету кредиторів №8/2019 від 14.08.2019 року.

20.08.2019 року між ліквідатором ВАТ Льонотекс Пилипенко М.М. та ТБ Фідда укладено договір №5/80-Б про проведення аукціону в процедурі банкрутства.

28.08.2019 року на веб-сайті Вищого господарського суду України та на сайті Міністерства юстиції України розміщено оголошення про проведення аукціону з продажу цілісного майнового комплексу до складу якого входить комплекс нежитлових приміщень (нежитлова нерухомість) та рухоме майно ВАТ Льонотекс початковою вартістю 39 163 430,30 гривень, без можливості зниження початкової вартості на аукціоні.

11.11.2019 року другий повторний аукціон з продажу цілісного майнового комплексу ВАТ Льонотекс визнано таким що відбувся. Переможцем другого повторного аукціону визнано ФОП Томчук А.М., що запропонував найвищу ціну у розмірі 5 012 919,08 гривень, без ПДВ.

11.11.2019 року ліцитатором аукціону та переможцем аукціону підписано Протокол №16/3 про проведення другого повторного аукціону.

28.11.2019 року між продавцем ВАТ Льонотекс в особі ліквідатора Пилипенко М.М. та покупцем ФОП Томчук А.М. підписано Договір купівлі-продажу майна банкрута в провадженні у справі про банкрутство.

02.12.2019 року на рахунок ВАТ Льонотекс надійшли кошти від ФОП Томчук А.А. у розмірі 2 506 459,54 грн, що підтверджується Випискою по рахунку боржника за 02.12.2019 року.

03.12.2019 на рахунок ВАТ Льонотекс надійшли кошти (перерахована оплата від переможця аукціону) від організатора аукціону ТБ Фідда у розмірі 2 356 071,97 грн (за мінусом винагороди в розмірі 3% від суми реалізованого на аукціоні майна), що підтверджується Випискою по рахунку боржника за 03.12.2019 року.

03.12.2019 року між продавцем ВАТ Льонотекс в особі ліквідатора Пилипенко М.М. та покупцем ФОП Томчук А.М. підписано Акт про придбання майна на аукціоні що відбувся 11.11.2019 року.

Як вбачається зі звіту ліквідатора Пилипенко М.М. та матеріалів справи, за період провадження у справі №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс ліквідатором боржника Пилипенко М.М. здійснювалося погашення вимог наступних кредиторів боржника:

Перша черга:

1. Виробничий сільськогосподарський кооператив Світоч - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №29 від 05.03.2020 року;

2. ДК Газ України - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №68 від 09.09.2020 року;

3. ПрАТ Коростенський завод хімічного машинобудування - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №26 від 21.02.2020 року;

4. ТОВ Трансферт-Центр - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №70 від 09.09.2020 року;

5. ТзДВ Житомирське АТП 11855 - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №69 від 09.09.2020 року;

6. ЖОП ТМ Житомиртеплокомуненерго - 85,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням №27 від 05.03.2020 року;

7. АТ Житомиробленерго - 211,87 грн, що підтверджується платіжним дорученням №28 від 05.03.2020 року;

8. ПАТ НДІ ЦЕНТР - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №96 від 01.02.2020 року;

9. КП Житомирводоканал - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №25 від 21.02.2020 року;

10. ПАТ Житомирголовпостач - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №37 від 16.05.2020 року;

11. ТОВ Пеллі ЛТД - 85,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №24 від 21.02.2020 року.

Погашено вимоги кредиторів ВАТ Льонотекс І черги реєстру вимог кредиторів на загальну суму 1061,87 грн.

З метою повної погашення заборгованості І черги (вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати) реєстру вимог кредиторів перед фізичними особами, яка складала 2057267,50 грн, ліквідатором отримано список колишніх працівників підприємства, перед якими існує не виплачена заборгованість по заробітній платі. Даний список складав 2577 осіб із зазначенням лише їхніх прізвищ та ініціалів. Повністю погашено заборгованість по заробітній платі із зазначеного списку перед 174 працівниками на загальну суму 487 454,58 грн, що підтверджується відомостями нарахування коштів та платіжними дорученнями.

Ліквідатор вчиняла дії для ідентифікації (встановлення крім прізвища імен та по-батькові, адрес проживання тощо) та розшуку колишніх працівників підприємства, перед якими існує не виплачена заборгованість по заробітній платі. З метою пошуку колишніх працівників підприємства ліквідатором були вчинені наступні дії:

20.12.2019 року в Газеті Житомирщина за №95 (20930) опубліковано оголошення наступного змісту: Ліквідатор ВАТ Льонотекс Пилипенко М.М. проводить пошук колишніх працівників, які були звільнені у зв`язку з ліквідацією товариства та мають невиплачену заборгованість із заробітної плати. Щодо можливості отримання належних працівникам коштів, звертатися за інформацією за адресою: АДРЕСА_1 та за телефоном: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 .

29.01.2020 року у гуртожитках (місцях проживання колишніх працівників підприємства - банкрута та їх сімей), які раніше перебували на балансі ВАТ Льонотекс , ліквідатором були розміщенні аналогічні оголошення.

21.04.2020 року на підставі звернення ліквідатора ВАТ Льонотекс на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради (https://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=10801) та Житомир.info (https://www.zhitomir.info/news_191607.html) розміщено оголошення про пошук колишніх працівників боржника ВАТ Льонотекс для виплати заборгованості із заробітної плати.

22.04.2020 року та 23.04.2020 року на веб-сайтах Житомир.life та DKS новини також були розміщені відповідні оголошення.

28.08.2020 року з метою встановлення крім прізвища імен та по-батькові, адрес проживання тощо колишніх працівників ВАТ Льонотекс ліквідатор звернувся із запитами на адресу ГУ ДПС у Житомирській області, ГУ Пенсійного фонду України в Житомирській області, Житомирського міського центру зайнятості, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області та ГУ статистики у Житомирській області з проханням повідомити: Чи є можливість по базах даних/реєстрах здійснити пошук колишніх працівників ВАТ Льонотекс (код ЄДРПОУ 00306408) перед якими існує заборгованість по заробітній платі за прізвищем та ініціалами працівників, отриманих ліквідатором підприємства та надати повні відомості про даних осіб, а саме:

1) ПІП;

2) рік народження;

3) серія та номер паспорта;

4) дата видачі паспорта;

5) ідентифікаційний номер;

6) контактні дані (за наявності).

У відповідь, ліквідатору було повідомлено, що пошук колишніх працівників ВАТ Льонотекс здійснити не можливо або такі дані відсутні.

12.10.2020 року в гуртожитках (місцях проживання колишніх працівників підприємства - банкрута та їх сімей), які раніше перебували на балансі ВАТ Льонотекс , ліквідатором за участі членів комітету кредиторів повторно були розміщенні оголошення про пошук колишніх працівників боржника для виплати заборгованості із заробітної плати.

28.10.2020 року на підставі звернення ліквідатора ВАТ Льонотекс на офіційному веб-сайті Житомир.info (https://www.zhitomir.info/news_195933.html) повторно розміщено оголошення про пошук колишніх працівників боржника для виплати заборгованості із заробітної плати.

06.11.2020 року ліквідатор звернувся до приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Сєтака В.Я. та Житомирської державної нотаріальної контори Житомирської області з проханням повідомити: чи є можливість прийняти грошові суми від ВАТ Льонотекс у депозит для виплати заробітної плати колишнім працівникам підприємства за умови встановлених ліквідатором прізвища, ініціалів осіб та суми заборгованості. Повідомити ліквідатора про порядок прийняття грошових сум у депозит нотаріусом для виплати заробітної плати колишнім працівникам підприємства, необхідні відомості, які має містити заява боржника щодо прийняття даних коштів та вартість послуг .

12.11.2020 року ліквідатор боржника звернувся із запитом до Департаменту нотаріату та державної реєстрації з проханням повідомити: порядок прийняття грошових сум у депозит нотаріусом для виплати заробітної плати колишнім працівникам підприємства та необхідні відомості, які має містити заява боржника щодо прийняття даних коштів .

Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Сєтак В.Я. листом вих.№1353/01-16 від 11.11.2020 року повідомив, що: порядок прийняття нотаріусом грошових сум проводиться за місцем виконання зобов`язання та здійснюється за заявою заінтересованої особи боржника або за заявою ліквідатора. Заява є підставою для вчинення нотаріальної дії та має містити такі відомості: для фізичних осіб - прізвище, ім`я, по батькові, серію та номер паспорта, коли та ким він був виданий, місце проживання та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Щодо мети чи виконання якого зобов`язання було зроблено внесок та щодо причин, з яких зобов`язання не може бути виконано безпосередньо. Якщо боржник не вказав місцезнаходження кредитора і нотаріусу це місцезнаходження невідоме, боржник попереджається, що повідомлення кредитора про внесення грошей у депозит є його обов`язком . При цьому витрати щодо кожного кредитора становитимуть біля 100,00 грн.

Житомирська державна нотаріальна контора Житомирської області листом вих.№2370/01-16 від 23.11.2020 року повідомила, що на даний час у нотаріальній конторі рахунок для обліку депозитних сум відсутній.

Міністерство юстиції України листом вих.№54342/34105-33-20/19.1.2 від 07.12.2020 року повідомило, що заява ліквідатора боржника має містити: для фізичних осіб - прізвище, ім`я, по батькові, серію та номер паспорта, коли та ким він був виданий, місце проживання та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Якщо боржник не вказав місцезнаходження кредитора і нотаріусу це місце не відоме, боржник попереджається, що повідомлення кредитора про внесення грошей або цінних паперів у депозит є його обов`язком.

Ліквідатор ВАТ Льонотекс також вчиняв дії з метою знайти інформацію про колишніх працівників підприємства в трудовому архіві.

Так, на адресу КУ Трудовий архів м. Житомир Житомирської міської ради ліквідатором надісланий запит вих.№02-15/лт/17 від 19.03.2021 року з проханням повідомити: чи має архів можливість по переданих ВАТ Льонотекс документах з кадрових питань (особового складу) здійснити пошук колишніх працівників ВАТ Льонотекс , перед якими існує заборгованість по заробітній платі за прізвищем та ініціалами працівників, отриманих ліквідатором підприємства та надати повні відомості про даних осіб, а саме: ПІП; рік народження; серія та номер паспорта; дата видачі паспорта; ідентифікаційний номер.

У відповідь Архівний відділ Житомирської міської ради листом вих.№01-39/58 від 31.03.2021 року повідомив, що згідно описів справ з кадрових питань (особового складу) ВАТ Льонотекс , затверджених ліквідатором Проценко О.П., до Архівного відділу Житомирської міської ради передано на зберігання накази з кадрових питань (особового складу), відомості нарахування заробітної плати, особові рахунки працівників, особові картки форми № Т-2, незатребувані трудові книжки Житомирського льонокомбінату з 30.08.1995 р. - ВАТ Льонотекс . Зважаючи на викладене, надати інформацію про осіб, перед якими існує заборгованість із виплати заробітної плати у ВАТ Льонотекс , в архівного відділу Житомирської міської ради, на жаль, немає можливості .

Інформація щодо року народження, серії та номера паспорта, дати видачі паспорта, ідентифікаційного номера, місцезнаходження, контактних даних колишніх працівників підприємства у ліквідатора ВАТ Льонотекс відсутня та встановити їх здійсненими ліквідатором заходами не було можливим.

Відтак, судом констатовано, що ліквідатор вчинив всі необхідні, можливі та передбачувані дії зметою встановлення, пошуку колишніх працівників боржника ВАТ Льонотекс для виплати заборгованості із заробітної плати.

20.11.2020 року на засіданні комітету кредиторів ВАТ Льонотекс було прийнято рішення: враховуючи відсутність повної та достатньої інформації щодо колишніх працівників ВАТ Льонотекс , яким необхідно здійснити погашення заборгованості та неможливістю передачі даних коштів на депозит нотаріусу, ліквідатору ВАТ Льонотекс арбітражному керуючому Пилипенко М.М. після вчинення всіх дій для звершення ліквідаційної процедури ВАТ Льонотекс звернутися до засобів масової інформації з оголошенням про припинення зобов`язання ВАТ Льонотекс щодо погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості кредиторів І черги реєстру вимог через тридцять днів з моменту здійснення публікації. Вимоги кредиторів, які не звернуться в зазначений термін вважати погашеними, у зв`язку з припиненням зобов`язання ВАТ Льонотекс неможливістю його виконання у зв`язку з обставиною, за яку жодна із сторін не відповідає в силу статті 607 Цивільного кодексу України. Після настання відповідного строку ліквідатор ВАТ Льонотекс повинен здійснити погашення заборгованості наступної черги, у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства, що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів №21-1/2020.

29.12.2020 року в газеті "Житомирщина за №86 (21018) опубліковано оголошення наступного змісту: Зобов`язання ВАТ Льонотекс (код ЄДРПОУ 00306408, м. Житомир, вул. Баранова, (С. Параджанова), 125) щодо погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості кредиторів І черги включених до реєстру вимог кредиторів припиняються 01.02.2021 року. Вимоги кредиторів, які не звернуться до 01.02.2021 року до ліквідатора ВАТ Льонотекс Пилипенко Маргарити Миколаївни (тел. НОМЕР_2 ; адреса: 02095, м. Київ, а/с 120) з реквізитами для перерахування заборгованості, будуть вважатися погашеними, у зв`язку з припиненням зобов`язання ВАТ Льонотекс неможливістю його виконання, у зв`язку з обставиною, за яку жодна із сторін не відповідає в силу ст. 607 ЦК України. Після настання відповідного строку ліквідатор ВАТ Льонотекс спрямує кошти на погашення заборгованості наступної черги та витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді, у відповідності до вимог Кодексу України з процедур банкрутства .

Як вбачається зі звіту ліквідатора Пилипенко М.М. та матеріалів справи, за період провадження у справі №5/80-Б про банкрутство ВАТ Льонотекс ліквідатором боржника Пилипенко М.М. здійснювалося погашення вимог наступних кредиторів боржника:

Друга черга:

Головне управління ДПС у Житомирській області - 2058,06 грн, що підтверджується платіжним дорученням №58 від 30.07.2020 року та №117 від 04.06.2021 року;

Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області - 338662,79 грн, що підтверджується платіжним дорученням №53 від 20.07.2020 року, №63 від 07.08.2020 року та №120 від 04.06.2021 року;

Житомирський міський центр зайнятості - 10670,94 грн, що підтверджується платіжним дорученням №59 від 05.08.2020 року та №119 від 04.06.2021 року;

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області - 1317440,69 грн, що підтверджується платіжним дорученням №51 від 07.07.2020 року та №118 від 04.06.2021 року.

Погашено вимоги кредиторів ВАТ Льонотекс ІІ черги реєстру вимог кредиторів на загальну суму 1 668 832,48 грн.

Інші кредиторські вимоги залишилися незадоволеними у зв`язку з відсутністю активів, зокрема, майна, яке належить ВАТ Льонотекс та грошових коштів на рахунку в установі банку.

Як вбачається із звіту ліквідатора та матеріалів справи на балансі ВАТ Льонотекс перебували захисні споруди цивільного захисту (цивільної оборони), сховища за №№20205, 20215 та 20206, які на підставі:

1) Договору про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) №9 від 08.10.2012 року та Акту приймання-передачі за договором про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) від 08.10.2012 року;

2) Договору про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) №10 від 31.01.2013 року та Акту приймання-передачі за договором про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) від 31.01.2013 року;

3) Договору про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) №11 від 05.02.2014 року та Акту приймання-передачі за договором про безоплатне зберігання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) від 05.02.2014 року

були передані ліквідатором ВАТ Льонотекс на баланс відповідним особам.

Крім того, Регіональне відділення ФДМ України по Рівненській та Житомирській областях листом вих.№18-13-1824 від 10.12.2020 року повідомило, що станом на 10.12.2020 року в реєстрі державного майна, яке при приватизації не увійшло до статутних капіталів господарських товариств та обліковується на їх балансі, за ВАТ Льонотекс рахується лише: дощовий каналізаційний колектор.

25.03.2021 року на п`ятій сесії Житомирської міської ради депутатами восьмого скликання прийнято рішення за №95: Про прийняття у комунальну власність Житомирської міської об`єднаної територіальної громади від ВАТ Льонотекс об`єкту державної власності, який у процесі приватизації не увійшов до статутного капіталу господарського товариства та безоплатну його передачу на баланс Комунального підприємства Експлуатація штучних споруд Житомирської міської ради .

01.04.2021 року на підставі звернення ліквідатора боржника підписано Акт прийому-передачі дощового каналізаційного колектору за адресою: вул. Корольова до вул. Слобідська в м. Житомирі та передано на баланс Комунального підприємства Експлуатація штучних споруд Житомирської міської ради .

Відтак, на даний час всі об`єкти права державної та комунальної власності передані з балансу банкрута та на балансі ВАТ Льонотекс не перебувають.

З метою додаткового встановлення активів, що могли належати банкруту на праві власності, ліквідатором направлено запити до органів, уповноважених на здійснення реєстрації активів та отримано наступну інформацію:

Департамент дозвільних процедур Державної архітектурно - будівельної інспекції України листом вих.№40-302-87 від 18.05.2016 року повідомив, що відповідно до даних Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів, який формується на підставі інформації, поданої Держархбудінспекції її територіальними органами та ведення якого розпочато з 20.05.2011 року, інформація щодо наявності у ВАТ Льонотекс документів, які дають право на виконання будівельних робіт, та документів, які підтверджують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, станом на час надання відповіді відсутня.

Головне управління регіональної статистики листом вих. №23-07/124-19 від 20.02.2019 року повідомило, що згідно Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на 15.02.2019 року ВАТ Льонотекс не значиться засновником суб`єктів господарської діяльності.

Управління Держпраці у Житомирській області листом вих. №792 від 12.02.2019 року повідомило, що в період з 01.01.2010 року по дату надання відповіді за ВАТ Льонотекс в Управлінні не зареєстровані великотоннажні автомобілі та інші технологічні транспорті засоби, що не підлягають експлуатації у вуличній дорожній мережі загального користування.

Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області листом вих. № 31/6-768 від 17.05.2016 року повідомив, що згідно бази даних в підсистемі НАІС Єдиного державного реєстру МВС станом на 16.05.2016 року за ВАТ Льонотекс транспортні засоби серед зареєстрованих не значаться.

Головний сервісний центр МВС листом вих. № 31/27-2485 від 30.08.2016 року повідомив, що станом на 29.08.2016 року згідно із відомостями із Єдиного державного реєстру МВС та АІС НБД Автомобіль транспортні засоби за ВАТ Льонотекс не зареєстровані.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку листом вих.№09/03/12125 від 31.05.2016 року повідомила, що за даними ліцензійного реєстру професійних учасників фондового ринку ВАТ Льонотекс будь-яких ліцензій на провадження професійної діяльності на фондовому ринку в Комісії не отримувало. Станом на 31.03.2016 року ВАТ Льонотекс серед власників, які володіють значними пакетами акцій (10 відсотків і більше статутного капіталу) емітентів, відсутнє.

Департамент льотної придатності Державної авіаційної служби України листом вих.№13.2.19-5700 від 10.06.2016 року повідомив, що у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ВАТ Льонотекс повітряні судна ніколи не були зареєстровані.

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області листом вих. №04-00/831 від 13.02.2019 року повідомило, що відповідно до уніфікованої бази даних сільськогосподарська техніка за ВАТ Льонотекс не зареєстрована.

Державна фіскальна служба України листом вих. №5222/П/99-99-18-02-04-14 від 20.05.2016 року повідомила, що згідно даних, наявних в Автоматизованій системі митного оформлення Інспектор станом на 18.05.2016 року ВАТ Льонотекс не перебуває на обліку в митницях ДФС як суб`єкт ЗЕД, картка обліку суб`єкта ЗЕД анульована з 17.05.2005 року.

Державна служба України з безпеки на транспорті листом вих. №3564/20/15-16 від 07.06.2016 року повідомила, що відповідно до електронної версії Державного суднового реєстру України та Судової книги України, що ведеться Укртрансбезпекою, відсутні записи щодо суден власником або судновласником яких є ВАТ Льонотекс .

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру листом вих. №28-003-00.2-3051/2-16 від 30.05.2016 року повідомила, що відповідно до Книг записів (реєстрації) державних актів на право постійного користування землею (юридичними особами) за ВАТ Льонотекс зареєстровано Державний акт на право постійного користування землею №464 від 29.07.1997 року. Відомості щодо реєстрації права власності за ВАТ Льонотекс в управлінні Держгеокадастру у Житомирському районі Житомирської області відсутні.

09.10.2020 року Житомирською міською радою прийнято рішення за №2039, яким ВАТ Льонотекс припинено право користування земельною ділянкою. Державний акт на право постійного користування землею №464 від 29.07.1997 року втратив чинність. Вилучену земельну ділянку зараховано до земель комунальної власності Житомирської міської об`єднаної територіальної громади, що підтверджується Витягом з рішення Житомирської міської ради від 09.10.2020 року за №2039 (додаток №5).

Філія Головний інформаційно-обчислювальний центр АТ Укрзалізниця листом вих. №72/528 від 14.02.2019 року повідомила, що інформації про вагони за ВАТ Льонотекс як власника, в АБД ПВ не має. Крім того, зазначене підприємство відсутнє в довіднику Собственники грузовых вагонов государств-учасников Содружества . Також в інформаційних базах відсутні відомості про зареєстровані локомотиви ВАТ Льонотекс .

Державне космічне агентство України листом вих. №699/10-16Д03.3/19 від 13.02.2019 року повідомило, що зареєстрованих унікальних об`єктів космічної діяльності, космічної техніки у ВАТ Льонотекс не має.

Згідно пошуку в Автоматизованій системі виконавчого провадження Міністерства юстиції України (https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors) відкриті виконавчі провадження, де стягувачем або боржником є ВАТ Льонотекс відсутні.

Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта за №271163503 від 18.08.2021 року підтверджує відсутність у ВАТ Льонотекс будь-якого нерухомого майна.

Згідно Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №Р158831 від 25.08.2021 року в Державному реєстрі обтяжень рухомого майнам не містяться записи щодо обтяження об`єктів рухомого майна, що належать ВАТ Льонотекс .

Відомості з Державного реєстру патентів України на винаходи (корисні моделі), промислові зразки, знаки для товарів і послуг підтверджують відсутність у ВАТ Льонотекс об`єктів інтелектуальної власності - винаходів, корисних моделей, промислових зразків, торговельних марок (знаків для товарів і послуг).

Відповідно до розпорядження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №118-ДР-С-А від 16.07.2021, скасовано реєстрацію випуску акцій ВАТ "Льонотекс" (код 00306408) та анульовано свідоцтво про реєстрацію випуску акцій ВАТ "Льонотекс" від 28.07 1999 №100/06/1/99 видане Житомирським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Головне управління ДПС у Житомирській області листом вих. №14599/6 від 25.08.2021 року повідомило, що у ВАТ Льонотекс відсутні відкритті рахунки у банківських установах.

Архівний відділ Житомирської міської ради листом №01-39/163 від 16.09.2014 року повідомив, що документи з кадрових питань (особового складу) ВАТ Льонотекс за 1958 - 2009 роки в кількості 6994 справи, а також довідковий апарат до них, які підлягають зберіганню спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи, були передані в архівний відділ, що підтверджується Актом приймання-передавання документів на державне зберігання від 14.06.2011 року.

Питання щодо наявності підстав для притягнення відповідних осіб до субсидіарної відповідальності розглядалося, зокрема, на засіданні комітету кредиторів ВАТ Льонотекс , на якому було прийнято рішення щодо недоцільності вчинення ліквідатором дій щодо притягнення посадових осіб або засновників ВАТ Льонотекс до солідарної та субсидіарної відповідальності, що підтверджується протоколом №25/2021 від 15.04.2021 року. У судовому засіданні ліквідатор пояснила, що матеріали справи не містять належних та допустимих доказів про наявність підстав для притягнення посадових осіб або засновників ВАТ Льонотекс до солідарної та субсидіарної відповідальності, які б давали можливість звернутись з відповідним позовом до суду. Зазначені докази не були отримані ліквідатором у процесі здійснення ліквідаційної процедури.

Відповідно до акту від 06.09.2021 печатка ВАТ "Льонотекс" була знищена.

На засіданні комітету кредиторів 07.06.2021 комітетом кредиторів прийнято рішення схвалити звіт ліквідатора у справі та ліквідаційний баланс ВАТ Льонотекс , оскільки ліквідатором Пилипенко М.М. вчинено всю передбачену чинним законодавством повноту дій, для подання до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Господарський суд після розгляду звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатором банкрута Пилипенко М.М. до суду подано звіт ліквідатора (з доповненнями та додатками) та ліквідаційний баланс ВАТ Льонотекс .

Як свідчать матеріали справи, майнові активи та грошові кошти, які б можливо було включити до складу ліквідаційної маси на дату складання звіту та ліквідаційного балансу у банкрута відсутні.

Банкрут не має в своєму розпорядженні коштів чи інших активів для погашення кредиторських вимог.

У зв`язку з відсутністю у банкрута майнових активів та грошових коштів залишається непогашеною заборгованість перед кредиторами.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута.

З урахуванням зазначеного та за наслідками дослідження судом матеріалів справи встановлено, що ліквідатором банкрута Пилипенко М.М. у ході ліквідаційної процедури здійснено усі необхідні заходи, передбачені Кодексом про банкрутство.

Згідно п. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Враховуючи зазначене в сукупності, звіт ліквідатора арбітражного керуючого Пилипенко М.М. та ліквідаційний баланс ВАТ Льонотекс підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст.ст.1, 2, ч.4 ст.9, ст.ст. 60, 61, 64, 65, пунктом 5 частини 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233 - 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання арбітражного керуючого Пилипенко М.М. №02-15/лт/31 від 07.06.2021.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Пилипенко М.М. та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Льонотекс" (10025, м. Житомир, вул. Баранова 125, ідентифікаційний код 00306408).

3. Ліквідувати юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство "Льонотекс" (10025, м. Житомир, вул. Баранова 125, ідентифікаційний код 00306408).

4. Припинити повноваження ліквідатора Пилипенко М.М. після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

5. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Провадження у справі закрити.

7. Арбітражному керуючому Пилипенко М.М.:

- повідомити відділ банкрутства Центрально - Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

8. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу арбітражному керуючому Пилипенко М.М., кредиторам у справі, державному реєстратору Житомирської міської ради, органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає оскарженню.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно - Західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата підписання повного тексту ухвали: 09.09.2021

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - в справу

2 - Арб. кер. Пилипенко Маргарита Миколаївна (АДРЕСА_1) - на електронну адресу

3 - РВ ФДМУ у Житомирській області - реком.

4 - Житомирському об`єднаному УПФУ в Житомирській області 1003, м. Житомир, вул. Перемоги, 55 - на електронну адресу та реком.

5 - ПрАТ "ЕК" Житомиробленерго", 10008, м. Житомир, вул. Пушкінська, 32/8 - реком.

6 - ГУ ДПС у Житомирській області, 10003, м. Житомир, вул. Ю. Тютюнника, 7 - на електронну адресу та реком.

7 - ПАТ "Житомирголовпостач", 10019, м. Житомир, вул. Комерційна, 4 - реком.

8 - НАК "Нафтогаз України" ДК "Газ України" (04116, м. Киїів, вул. Шолуденка, 1) - реком.

9 - прокуратурі Житомирської області (м. Житомир, вул. С. Ріхтера,11) - реком.

10 - Управлінню ВД Фонду соціального страхування України у Житомирській області (10014, м. Житомир, Майдан Корольова, 2) - рек.

11 - ТОВ "Газбудінвест" (79044, м. Львів, вул. Захарієвича, 2, кв. 8) реком.

12 - Міністерство юстиції України (01001, м. Київ, вул Городецького, 13) - рек.

13 - державному реєстратору Департаменту реєстрації Житомирської міської ради - М. Житомир, вул. Б. Лятошинського, 15 Б, 10000 - реком.

14 - ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ, вулиця Миколи Сціборського, 6А, Житомир, Житомирська область, 10002 - реком

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення06.09.2021
Оприлюднено09.09.2021
Номер документу99472753
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/80-б

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.08.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 10.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 22.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні