Ухвала
від 27.04.2021 по справі 617/317/21
ВОВЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 617/317/21

Провадження № 2/617/333/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2021 року Вовчанський районний суд Харківської області

у складі: головуючого судді Уханьової І.С.,

за участю секретаря судового засідання Радченко І.Ю.,

розглянувши клопотання представника позивача про заміну відповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Держгеокадастру у Харківській області , ОСОБА_2 , Відділ державної реєстрації Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області, про визнання недійсним та скасування наказу , скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяження , запису про право власності, -

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача заявив клопотання про заміну відповідача Відділ державної реєстрації Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області на належного - Вовчанську міську раду , у зв"язку із реформуванням відділів Вовчанської державної адміністрації та створенням об"єднаної територіальної громади.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положеньст. 51 , ч. ч. 2 ,3 ЦПК України суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Вважаю за можливе клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача задовольнити, замінити первісного відповідача Відділ державної реєстрації Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області на Вовчанську міську раду Харківської області.

Крім того від представника відповідача -1 Головного управління Держгеокадастру у Харківській області надійшло клоптання про відкладання судового засідання призначене на 27.04.2021 року о 10.30 год. та продовжити їм строк для надання відзиву до суду.

Суд оглянувши наявні матеріали справи, вважає за необхідне судовий розгляд справи відкласти з наступних підстав:

Відповідно до ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексу строку з таких підстав: 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відповідно до ч. 9 ст. 223 ЦПК України, про відкладання розгляду справи постановлюється ухвала.

Оскільки представник відповідача повідомив про причини відкладання справи, які є поважними, суд вважає за необхідне відкласти судовий розгляд для виклику учасників справи до 18 травня 2021 року до 9.30 годині.

Керуючись ст.51, ст.222, 223 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Задовольнити клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача належним відповідачем.

Замінити відповідача-3 по справі за позовом ОСОБА_1 до Головного Управління Держгеокадастру у Харківській області , ОСОБА_2 Відділ державної реєстрації Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області, про визнання недійсним та скасування наказу , скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяження , запису про право власності, належним відповідачем -3

- Вовчанська міська рада .

Клопотання представника відповідача-1 : ГУ Держгеокадастру у Харківській області, про відкладання розгляду справи - задовольнити.

Відкласти судовий розгляд цивільної справи ОСОБА_1 до Головного Управління Держгеокадастру у Харківській області , ОСОБА_2 Вовчанської міської ради , про визнання недійсним та скасування наказу , скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяження , запису про право власності.

Призначити судове засідання в приміщені Вовчанського районного суду Харківської області у залі судового засідання № 2, за адресою: Харківська область ,

м. Вовчанськ вул.Торгова 2 , на 18.05. 2021 рік о 9.30 годину.

Повідомити учасників справи.

Направити відповідачу - Вовчанська міська рада , копію позовної заяви з копіями поданих до неї документів та запропонувати всім відповідачам по справі подати у строк до 18.05.2021року відзив на позов.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановленний судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудВовчанський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення27.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96543442
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —617/317/21

Рішення від 24.11.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Рішення від 24.11.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 06.07.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні