Ухвала
від 20.04.2021 по справі 705/2301/18
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/2301/18

2/705/336/21

У Х В А Л А

20 квітня 2021 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі : головуючого судді Білик О.В.

за участю секретаря судового засідання - Щербакової Л.А.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Умань матеріали цивільної справи за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки .

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.06.2018 справа передана на розгляд судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Ребриній К.Г.

Ухвалою суду від 15.06.2018 по справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання по справі.

На підставі розпорядження № 514/19 від 06.06.2019 керівника апарату Уманського міськрайонного суду Черкаської області Михайлюк Н.М. проведено повторний автоматизований розподіл справи № 705/2301/18 за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки , оскільки суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_3 відраховано зі штату суду у зв`язку з виходом у відставку з 12.04.2019 (наказ № 20-К від 12.04.2019).

За результатами повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.06.2019 справа передана на розгляд судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Мазуренко Ю.В.

Ухвалою суду від 25.06.2019 справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче провадження по справі.

На підставі розпорядження № 116/20 від 22.04.2020 керівника апарату Уманського міськрайонного суду Черкаської області Михайлюк Н.М. проведено повторний автоматизований розподіл справи № 705/2301/18 за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки , оскільки суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_4 відраховано зі штату суду у зв`язку з виходом у відставку з 10.04.2020 (наказ № 16-К від 10.04.2020).

За результатами повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.04.2020 справа передана на розгляд судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Білик О.В.

Ухвалою суду від 29.04.2020 справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче засідання у справі.

В підготовче засідання представник позивача не з`явився, на адресу суду надійшла заява про проведення підготовчого засідання по справі без участі представника позивача, закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті. При цьому повідомляє, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі, а також повідомляє, що в 2021 році банком не отримувалися від будь-кого з відповідачів або їх представників, або з адреси суду в будь-який спосіб: відзив на позовну заяву, будь-які письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, будь-які заяви, клопотання чи інші документи. Просить суд врахувати зазначене вище та проводити підготовче засідання на підставі заявлених раніше позовних вимог та на підставі документів, приєднаних до позовної заяви.

В підготовче засідання відповідач ОСОБА_1 не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

В підготовче засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, на адресу суду надійшла заява про розгляд справи без його участі. Заяву дружини ОСОБА_5 про залучення її до участі у справі у якості третьої особи підтримує повністю.

На адресу Уманського міськрайонного суду 20.04.2021 надійшла заява ОСОБА_5 , згідно якої про те, що у суді знаходиться цивільний позов Укргазбанку до її чоловіка і про те, що ОСОБА_2 без її згоди здав в іпотеку частину земельної ділянки, яка їм належить на праві спільної сумісної власності, вона дізналася лише у квітні 2021 року і то випадково, так як чоловік ці обставини від неї приховував. При вирішенні судового спору можуть бути суттєво порушені її права власності. Просить винести ухвалу про залучення її, ОСОБА_5 , до участі в розгляді зазначеної цивільної справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_2 .

Згідно ч.1 ст.223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд, перевіривши подане клопотання, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Згідно зі ч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч.1 ст. 5 ЦПК України).

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частина 3 ст.53 ЦПК України передбачає, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Відповідно до ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, стадію розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 , яка є співвласником спірної частини ділянки, оскільки рішення по даній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Відповідно до ч.2 п.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.12, 53, 198, 258-261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання ОСОБА_5 про залучення її до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі в справі за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотекитретю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_5 .

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що згідно ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов`язки, визначені у статті 43 цього Кодексу та її право подати до 27.05.2021 письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких слід викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Копію даної ухвали негайно направити на адресу учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Білик

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96546634
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/2301/18

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Рішення від 29.05.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні