Ухвала
від 27.05.2021 по справі 705/2301/18
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/2301/18

2/705/336/21

У Х В А Л А

27 травня 2021 року м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Білик О.В.

за участю: секретаря судового засідання Щербакової Л.А.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали цивільної справи за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 , про звернення стягнення на предмет іпотеки,-

В с т а н о в и в:

В провадженні Уманського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача- ОСОБА_3 , про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Відповідно до положень ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Представник позивача ПАТ АТ Укргазбанк в підготовче судове засідання не з`явився, однак на адресу суду від представника Банку надійшла заява в якій він просив витребувати в Уманській районній державній нотаріальній конторі копію заяви ОСОБА_3 про її згоду на передачу в іпотеку АБ Укргазбанк її чоловіком земельної ділянки кадастровий номер 7124386400:01:001:0018. Також у заяві представник позивача просив підготовче судове засідання провести у його відсутність.

Відповідач ОСОБА_2 та третя особа ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з`явилися, однак подали до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання у їх відсутність.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився, через електронні засоби зв`язку подав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України, в разі, якщо що учасник справи не має можливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Також, у відповідності до вимог п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Беручи до уваги викладене вище, враховуючи предмет спору, а також той факт, що представник позивача не в змозі сам надати суду вказані документи, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Під час проведення підготовчого засідання з`ясовано предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог, склад учасників процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

Відповідно до ч.3 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви згідно вимог ст.223 ЦПК України судом встановлено не було.

З урахуванням вищевказаного , суд вважає за можливе закрити підготовче судове засідання у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст.ст. 84, 200 ЦПК України,

У х в а л и в:

Клопотання представник позивача ПАТ АТ Укргазбанк про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Уманської районної державної нотаріальної контори копію заяви ОСОБА_3 про її згоду на передачу в іпотеку АБ Укргазбанк її чоловіком земельної ділянки площею 0,0904 га, кадастровий номер 7124386400:01:001:0018, що знаходиться за адресою: Черкаська область Уманський район адміністративна територія Полянецької сільської ради, згідно з умовами Іпотечного договору, посвідченого державним нотаріусом Уманської районної державної нотаріальної контори Востриковою О.І. 25.09.2008 за реєстровим № 4688, для дослідження в судовому засіданні та долучення до матеріалів справи.

Копію ухвали направити до Уманської районної державної нотаріальної контори для виконання.

Витребувані докази слід надати до Уманського міськрайонного суду Черкаської області до 10 липня 2021 року.

Одночасно суд роз`яснює, що, відповідно до чинного законодавства, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Розділом 1 Главою 9 ЦПК України.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерний Банк УКРГАЗБАНК до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача- ОСОБА_3 , про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 13 жовтня 2021 року о 11 годині 00 хвилин в приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: Черкаська область, м. Умань, вул. Андрія Кизила, 18.

В судове засідання викликати всіх учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Білик

Дата ухвалення рішення27.05.2021
Оприлюднено02.06.2021
Номер документу97323886
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —705/2301/18

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 29.04.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Мазуренко Ю. В.

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні