Ухвала
від 25.04.2021 по справі 521/5676/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/5676/21

Провадження № 2/521/3233/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про передачу справи за підсудністю

26 квітня 2021 року м. Одеса

Суддя Малиновського районного суду м. Одеса Леонов О.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» про визнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2021 року до Малиновського районного суду м. Одеси звернувся ОСОБА_1 з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» про визнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

Згідно з вимогами Положення про автоматизовану систему документообігу суду, що затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України визначення судді щодо розгляду цієї справи було здійснено 21.04.2021 року відповідно до автоматизованої системи документообігу суду, справу передано судді 22.04.2021 року.

Відповідно допозовної заявита даних,що містятьсяв загальновідкритому Єдиномудержавному реєстріюридичних осіб,фізичних осіб-підприємцівта громадськихформувань,вбачається, що адреса місцезнаходження відповідача: м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, тобто у Волинській області.

Крім того, з матеріалів позовної заяви та наданої позивачем довідки про реєстрацію місця проживання вбачається, що позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що територіально належить до юрисдикції Роздільнянського районногосуду Одеськоїобласті.

Як вбачається з позову, позивач посилається на те, що він перебуває на строковій службі у військовій частині НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_2 , однак будь-яких доказів того, що він на теперішній час зареєстрований за вказаною адресою не надав.

Відповідно до ч. 2 ст. 27ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно до ч. 1 ст. 28 ЦПК України позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Згідно ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Саме таким, встановленим законом (ч. 1ст. 27 ЦПК), для вказаного позову є Роздільнянський районний суд Одеської області.

Згідно з ч. 3 ст.31ЦПК України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Спори між судами про підсудність, відповідно до ст. 32 ЦПК України, не допускаються.

Справа передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладене, підстави для розгляду цивільної справи Малиновським районним судом м. Одеси відсутні, а справа підлягає передачі за підсудністю, на розгляд до територіальної юрисдикції Роздільнянського районногосуду Одеськоїобласті (Одеська область, м. Роздільна, вул. Європейська 37).

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 30, 31, 32, 187, 260, 353, 378 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Матеріали цивільної справи № 521/5676/21 (провадження № 2/521/3233/21) за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_2 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» (43010, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, ЄДРПОУ - 42663493) про визнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, - передати за підсудністю на розгляд до Роздільнянського районногосуду Одеськоїобласті (Одеська область, м. Роздільна, вул. Європейська 37).

Передачу справи на розгляд до Роздільнянського районногосуду Одеськоїобласті здійснити на підставі даної ухвали не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

У відповідності до п.п. 15.5 п.п.15 п. 1 Розділу ХШПерехідних Положень ЦПК Українив новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, зокрема до Малиновського районного суду м. Одеси.

Суддя О.С. Леонов

26.04.21

Дата ухвалення рішення25.04.2021
Оприлюднено05.09.2022
Номер документу96561028
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —521/5676/21

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 25.04.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні