Ухвала
від 05.08.2021 по справі 521/5676/21
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 521/5676/21

Номер провадження: 2/511/536/21

"06" серпня 2021 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Бобровська І. В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом:

позивача: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ;

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ», адреса: м. Луцьк, вул. Кременецька, 38,

про визнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку,

ВСТАНОВИВ:

30.07.2021 року на адресу Роздільнянського районного суду Одеської області з Малиновського районного суду м. Одеси надійшла вищевказана позовна заява.

Свої вимоги позивач тим, що 24.03.2020 року він був прийнятий на роботу до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» (далі ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ») на посаду помічника оператора заправних станцій АЗК №14-19 «Люстдорфська дорога, 174» . З 23.07.2020 року і по теперішній час ОСОБА_1 проходить строкову військову службу у військовій частині НОМЕР_1 Національної гвардії України. Під час перебування у відпустці (з 22.03.2021 року по 31.03.2021 року) позивачу стало відомо, що його звільнено з роботи на підставі Наказу №9070-К від 27.07.2020 року. Підстави звільнення за угодою сторін п.1 ст. 36 КЗпП. Копію наказу про звільнення та оригінал трудової книжки ОСОБА_2 було отримано його матір`ю в 2020 році, але про отриманий лист на його ім`я та про вміст конверту йому стало відомо тільки коли він приїхав у відпустку.

На підставі викладеного, позивач просить суд визнати дії ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» щодо звільнення ОСОБА_1 протиправними та скасувати наказ про звільнення №9070-К від 27.07.2020 року; поновити ОСОБА_1 на посаді помічника оператора заправних станцій АЗК №14-19 «Люстдорфська дорога, 174» ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» та стягнути з ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, тобто з 29.07.2020 року по день ухвалення рішення суду за даним позовом.

Додатково, разом з позовною заявою на адрес суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, а саме: витребувати у ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» копію особової справи ОСОБА_1 , в тому числі: заяву про прийняття на роботу, заяву про звільнення, заяву про надіслання трудової книжки поштою; довідку про нараховану та виплачену заробітну плату та інші доходи ОСОБА_1 за період з 24.03.2020 року по дату звільнення; табель робочого часу (або іншій аналогічний документ) стосовно ОСОБА_2 за липень 2020 року.

Вказане клопотання мотивоване тим, що 16.04.2021 року представник позивача звернувся до ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» з адвокатським запитом з вимогою надати витребувані документи, проте станом на день подання позовної заяви, відповіді на вказаний запит не отримано.

У відповідності до п.4 ч.5ст.12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1ст.84 ЦПК України,учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має, дана справа віднесена до юрисдикції Роздільнянського районного суду Одеської області.

Також, суд зазначає, що відповідно до ч.1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

На підставі викладеного, суд вважає необхідним провадження по справі відкрити, в порядку спрощеного позовного провадження та задовольнити клопотання позивача про витребування від ТОВ «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» документів.

Керуючись ст. ст. 19, 175-177, 187, 190,274, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадженняпо справіза позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» про визнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

Призначити розгляд справи по суті в порядку спрощеного позовногопровадження на 10:15 год. 28 вересня 2021 року.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» (адреса: 43010, м. Луцьк, вул. Кременецька, 38), належним чином засвідчені копії документів, а саме:

-копію особової справи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-заяву про прийняття на роботу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-заяву про звільнення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-заяву про надіслання трудової книжки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 поштою;

-довідку про нараховану та виплачену заробітну плату та інші доходи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за період з 24.03.2020 року по дату звільнення;

-табель робочого часу (або іншій аналогічний документ) стосовно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за липень 2020 року.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Направити відповідачеві копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів, а позивачеві копію ухвали суду.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач маєправо податидо судувідповідь навідзив,а відповідач заперечення противідповіді навідзив протягом 5 днів з дня їх отримання.

До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Роз`яснити учасникам провадження що :

- подання зав по суті справи є правом учасників справи (ст.174 ЦПК України);

- усі документи адресовані суду повинні подаватися завчасно у встановлений судом строк із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків прошиті та пронумеровані. (Глава 1 ЦПК України);

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.95 ЦПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України"Проадвокатуру" або учасником справи. Відповідно до п. 5.27Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналом, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (ФОП - за наявності);

- у разі неявки сторін та їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя : І. В. Бобровська

Дата ухвалення рішення05.08.2021
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу98833757
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —521/5676/21

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 25.04.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні