Ухвала
від 26.04.2021 по справі 521/17653/20
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/17653/20

Провадження № 2/521/1253/21

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

26.04.2021 року м. Одеса

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Леонов О.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Кредитної спілки Афіни , за участі третьої особи: Другого Малиновського відділу ДВС 'у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зняття арешту, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулась до Малиновського районного суду м. Одеси з позовною заявою до Кредитної спілки Афіни , за участі третьої особи: Другого Малиновського відділу ДВС у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зняття арешту.

Згідно з вимогами Положення про автоматизовану систему документообігу суду, що затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України визначення судді щодо розгляду цієї справи було здійснено 26.10.2020 року відповідно до автоматизованої системи документообігу суду. Справу передано судді 27.10.2020 року.

02.11.2020 року ухвалою судді Малиновського районного суду м. Одеси Леонова О.С., вказану позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк для усунення вказаних недоліків позовної заяви.

21.04.2021 року позивачем в порядку виконнання ухвали Малиновського районного суду м. Одеси від 02.11.2020 року було надано заяву про усунення зазначених в ухвалі суду недоліків з відповідними додатками.

Ознайомившись з наданими позивачем матеріалами станом на 26.04.2021 року, вважаю, що позивачкою не виконано повною мірою ухвалу Малиновського районного суду м. Одеса від 02.11.2020 року, зазначені недоліки позовної заяви не усунуто в повному обсязі.

За правилами ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

В своїх рішеннях Європейський суд також наголошує, що сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом сама цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Судом при винесенні ухвали враховується прецедентна практика Європейського суду з прав людини, яка виходить з того, що реалізуючи п.1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

З цього приводу прецедентними є рішення Європейського суду з прав людини у справах Осман проти Сполученого королівства від 28.10.1998 року та Круз проти Польщі від 19 червня 2001 року.

У вказаних Рішеннях зазначено, що право на суд не є абсолютним. Воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує регулювання з боку держави.

Згідно із ч.5 ст.185 ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків. З огляду на вищезазначене, суддя повертає позовну заяву.

Оскільки, недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, не усунуто в повному обсязі, то позовну заяву слід вважати неподаною та повернути позивачу.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кредитної спілки Афіни , за участі третьої особи: Другого Малиновського відділу ДВС 'у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зняття арешту - визнати неподаною та повернути заявникові.

Роз`яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Копію ухвали разом з позовною заявою та всіма додатками до неї надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення у повному обсязі до суду

Суддя О.С. Леонов

26.04.21

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення26.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96561029
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/17653/20

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Леонов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні